VIDEO | Orban, despre ministrul Finanțelor care nu știa cât este salariul minim: Ar fi culmea să vă spun că mi se pare în regulă. Eu am votat împotriva desemnării lui Vîlceanu

Publicat: 24/08/2021, 21:54
Actualizat: 24/08/2021, 22:06

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat luni seară, declarațiile ministrului Finanțelor, Dan Vîlceanu, care nu a știa cât este salariul minim pe economie în România, susținând că venitul net este de 1.600 de lei, însă în realitate este de doar 1.386. de lei. Orban spune că  „ar fi culmea să vă spun că mi se pare în regulă”  precizând  că el a votat împotriva desemnării lui Vîlceanu pentru portofoliul Finanţelor Publice pentru că există „riscuri serioase”.

„Ar fi culmea să vă spun că mi se pare în regulă. Ştiţi foarte bine că eu am votat împotriva desemnării domnului Vîlceanu, mi-am exprimat rezerve serioase şi am spus că există riscuri serioase. Eu am mai făcut o analiză; din punctul meu de vedere trebuie îndeplinite anumite exigenţe care ţin de experienţă, de management în domeniul respectiv, de o anumită cunoaştere. Acuma va trebui să înveţe. Toate cunoştinţele necesare pentru exercitarea acestei funcţii trebuie să le înveţe pe repede înainte”, a declarat Ludovic Orban.
Ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, a avansat marţi mai multe sume, întrebat cât este salariul minim net în România: „Cred că este 1.600 lei”, a spus acesta. În realitate, salariul  net nimim în România este de 1.386 de lei. Totodată, acesta a mai fost întrebat cât ar fi „un salariu în regulă în România”, și a spus că: „Eu cred că totuşi salariul minim trebuie să rămână ca şi acum, stabilit din acordul sau din discuţia între patronate şi sindicat”, a ministrul.