VIDEO | Orban: Mi se reproșează că am pierdut alegerile, numai PSD spune asta. Am dus PNL la guvernare pe poziția de principal partid de guvernământ

Publicat: 06/08/2021, 23:17
Actualizat: 07/08/2021, 00:18

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a susținut un discurs în cadrul Conferinței județene de alegeri de la PNL Alba, în care a criticat dur afirmațiile susținătorilor lui Florin Cîțu. Orban consideră aceștia expun în spațiul public că partidul condus de el ar fi pierdut alegerile parlamentare în față celor de la PSD și că ar trebui să demisioneze din fruntea liberalilor.

„De la începutul campaniei am aflat ba că nu am benzină, ba că m-am comportat că un mascul Alfa, ba că semăn cu Liviu Dragnea, ba că am pierdut alegerile. Știți cine mai spune că am pierdut alegerile parlamentare de trei ori pe zi? PSD, dragii mei. Noi nu am pierdut alegerile, noi am dus PNL la guvernare pe poziția de principal partid de guvernământ”, a declarat Ludovic Orban la Alba Iulia.

Orban a ținut să sublinieze faptul că a reușit cu succes să guverneze România în perioada grea a pandemiei și de asemenea ține să îi felicite pe colegii liberali pentru mobilizarea de care au dat dovadă în reușita de înlăturare a Partidului Social Democrat de la guvernare.

„Nu putem să facem abstracție de faptul că noi am guvernat România și îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne-a oferit această ocazie să fim noi cei care să guvernăm România, în cea mai grea perioadă de după cel de-al doilea Război Mondial, în condiții de pandemie, secetă, inundații, prăbușire economică și am scos țara la liman, pentru că noi am fost aceia care am reușit să dăm jos PSD. Prima oară  când o formațiune politică de dreapta dă jos un guvern provenit din fostul FSN și am reușit să scoatem țara la liman. Putem fi mândri fiecare dintre noi de această realizare excepțională și faptul că astăzi România este printre țările ale căror economii își revine cel mai repede se datorează în mare parte acestei realizări remarcabile și anume aceea că PNL a fost la guvernare în perioada cea mai grea din ultima perioadă”, a precizat Orban.

Liderul PNL s-a arătat deranjat de afirmațiile unor colegi care minimizează amploarea succesului liberal, care a reușit să câștige trei din cele patru funcții importante în stat și totodată îi mustrează pe cei care „repetă ce spune PSD” în legătură cu pierderea alegerilor parlamentare.

„Eu vă spun că este rău să vorbești toată ziua despre faptul că PNL a pierdut alegerile, că să dai o justificare de ce trebuie că președintele PNL să nu mai fie președinte. Noi nu facem altceva prin această afirmație repetată public de susținători ai domnului Cîțu, decât să repetăm ce spune PSD. Să spui că PNL nu este cel mai mare partid din România este iarăși o mare greșeală, noi suntem în momentul de față principalul partid de guvernământ, partidul care deține din cele patru funcții importante în stat deține trei. Asta este realitatea politică a PNL”, a spus Ludovic Orban.