• Publicat:
Politică

Orban, nemulțumit de decizia lui Chiuariu de a se autosuspenda.”Singura soluție statutară era demisia”

Orban, nemulțumit de decizia lui Chiuariu de a se autosuspenda.”Singura soluție statutară era demisia”
Orban: Singura soluție statutară pe care ar fi putut să o aleagă Chiuariu era demisia din PNL

Orban a fost întrebat cum vede soluția aleasă de Tudor Chiuariu de a-și se autosuspenda din PNL și nu de a-și da demisia din partid.

„Instituția autosuspendării conform Statutului marelui Partid Național Liberal există numai în situații în care un membru al PNL ocupă o funcție care este incompatibilă fie cu calitatea de membru, fie cu funcția pe care o deține în partid, ceea ce nu este cazul domnului Chiuariu. Singura soluție statutară pe care ar fi putut să o aleagă Tudor Chiuariu era demisia din partid”, a declarat prim-vicepreședintele PNL.

El a fost întrebat dacă în această situație ar trebui ca la următoarea ședință a conducerii PNL să se decidă excluderea sau să se opteze pentru o altă cale de pierdere a calității de membru, respective radierea.

„Sigur, aici trebuie analizată în Biroul Politic situația, după părerea mea poate fi aplicat articolul 22, alineat 2, litera g, care prevede pierderea calității de membru prin radiere, ca urmare a unei condamnări pentru infracțiuni de corupție”, a mai spus Orban.

Senatorul PNL, Tudor Chiuariu, a decis să se autosuspende din Partidul Național Liberal până la clarificarea acuzațiilor aduse împotriva sa în dosarul privind retrocedările ilegale, menționând că face acest gest pentru a nu oferi prilejul unor atacuri la adresa PNL.

„Am luat decizia de a mă autosuspenda din Partidul Național Liberal, până la clarificarea situației legate de acuzațiile formulate săptămâna trecută. Fac acest gest pentru că nu vreau ca acuzații nefondate să fie prilej de atacuri politice împotriva PNL, partidul în care am intrat acum 18 ani și de care se leagă întreaga mea activitate politică. Le mulțumesc colegilor pentru sprijinul moral. Rămân fidel ideilor și valorilor liberale, pe care le-am promovat în toate funcțiile politice și demnitățile publice pe care le-am deținut”, se arată într-un comunicat de presă remis, marți, MEDIAFAX.

Fostul ministru al Justiției a primit trei ani și șase luni de îmchisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ în dosarul „Poșta Română”.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, într-un comunicat de presă transmis săptămâna trecută agenției MEDIAFAX că Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influență și spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenții privind retrocedarea în cazul lui Sturdza, banii fiind disimulați prin încheierea unui contract de asistență juridică.

 

Tags:
Inchide