Orban: Nimeni nu poate ști astăzi câți bani vom avea din fonduri europene pentru transport

Orban: Nimeni nu poate ști astăzi câți bani vom avea din fonduri europene pentru transport
Publicat: 23/01/2020, 18:03

„Domnul Drulă ar trebui să fie mai atent în exprimările opiniilor sale. Nimeni nu poate ști astăzi câți bani vom avea din fonduri europene, pentru infrastructură de transport și care este lista proiectelor care vor fi finanțate din fondurile europene, alocate de UE, în exercițiul financiar multianual 2021-2027″, a declarat Ludovic Orban, în fața Camerei de Comerț.

Premierul a subliniat că autostrada Unirii reprezintă o prioritate pentru Cabinetul său.

„Pentru noi Autostradă Unirea și Autostradă Sibiu-Pitești, că și autostradă de centură a Bucureștiului, că și finalizarea tronsoanelor rămase pe Lugoj-Deva, pe Sebeș-Turda. Repet, Autostrada Unirii reprezintă o prioritate, ea este inclusă în Master Plan, avem o bază de negociere și noi vom susține finanțarea tronsoanelor de autostradă de pe Autostradă Unirii, din fonduri europene”, a adăugat Orban.

Reacția vine în contextul în care, Cătălin Drula deputat USR, a susținut că Ludovic Orban nu comunică public că România nu are șanse reale să primească finanțare din fonduri europene de la Brussels, pentru a construi Autostrada Unirii, pe traseul Târgu Mureș-Iași-Ungheni.