Orban o refuză pe Firea: Nu alocăm bani Bucureștiului! Primarul i-a risipit

Orban o refuză pe Firea: Nu alocăm bani Bucureștiului! Primarul i-a risipit
Publicat: 19/12/2019, 22:27

„Regiunea București – Ilfov este dintre regiunile bogate ale Europei, cred că e pe locul nouă la nivel european. Bugetul administrațiilor Bucureștiului este un buget care concurează cu bugetele multor ministere. Dacă cineva risipește banii publici, nimic nu-i poate da dreptul să vină să ceară bani de la bugetul de stat, care bani de la bugetul de stat sunt proveniți din taxele și impozitele plătite de toți cetățenii României și ar fi culmea să luăm bani de la locuitori din zone care au nevoie de investiții, care au nevoie de dezvoltare și să-i dăm pe ce? pe companiile care nu fac nimic de la nivelul Primăriei Capitalei? Nu putem accepta așa ceva. Sau pe risipa care a existat la RADET, pe termie în București sau pe risipa care există la Societatea de Transport București? Nu putem accepta astfel de lucruri”, a afirmat Ludovic Orban joi, într-o emisiune la Radio România Actualități, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Generale a Capitalei, la propunerea Gabrielei Firea, consilierii generali au aprobat un proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri de alocare a 1.5% din PIB – ul României pentru bugetul Municipiului București.

„Am anunțat că readucem în atenția Guvernului situația bugetului Capitalei si venim astăzi cu propunerea concretă de a solicita alocarea a 1,5% din PIB pentru bugetul Capitalei. Bucureștenii au dreptul și la investiții, și la dezvoltare, nu doar la cheltuieli de funcționare, iar contribuția lor la bugetul de stat este considerabilă, anul trecut a reprezentat 25% din PIB-ul României. Este un drept al lor constituțional, este ceea ce li se cuvine în calitate de principală resursă a veniturilor statului, nu o pretenție neîntemeiată”, a afirmat primarul general, citat în comunicatul dat publicității joi de administrația locală.