Orban răspunde atacului Olguței Vasilescu: „A servit ceva sau a fumat iarbă. Alte mizerii de fake news-uri”

Redactor:
Politic
Orban răspunde atacului Olguței Vasilescu: „A servit ceva sau a fumat iarbă. Alte mizerii de fake news-uri”
Președintele PNL Ludovic Orban a afirmat că purtătorul de cuvânt al PSD Olguța Vasilescu „a servit sau a fumat iarbă" atunci când a afirmat că liberalii vor tăierea salariilor și concedierea a 500.000 de bugetari.

„Am văzut o declarație. Alte mizerii de fake news-uri. Aici vreau să spun limpede și clar. Supărată că ne-am dus în fieful domniei sale, doamna Olguța Vasilescu a dat o declarație de zici că a fumat ceva, că Orban și cu PNL vor să dea afară 500.000 de angajați și că vor să taie salariul minim. Asta e declarația Olguței Vasilescu. V-am spus a servit ceva sau a fumat iarbă. Eu știu că ea mai servește, că asta e. Cum să minți cu așa ceva? PNL este adeptul creșterii veniturilor românilor, dar nu pe hârtie, cum face PSD. Ei le cresc pe hârtie și în timpul acesta dau drumul la inflație și creșterea prețurilor mănâncă complet orice fel de creștere a veniturilor”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută joi la Brăila.

Liderul liberal a spus că răspunsul său pentru o persoană, care a avut nesimțirea să țină „paranghelie” în postul Paștelui, este că PNL vrea să facă reformă în administrație, însă nu vrea să concedieze 500.000 de bugetari, ci doar pe cei „habarniști”.

„Răspunsul nostru către această persoană care în postul Paștelui a avut nesimțirea, sfidând toți creștinii, să își țină paranghelia cu 500 și ceva de invitați, cu diferite personalități, în frunte cu Dragnea și Dăncilă, sfidând și ei postul Paștelui, am atâta să îi spun: într-adevăr vrem să facem o reformă a administrației, dar nu vrem să dăm afară 500.000 de oameni. Asta este o minciună gogonată. În schimb, cu siguranță îi vom da afară pe toți habarniștii, pe toate beizadelele și toți sinecuriștii care n-au nicio legătură cu administrația și n-au nicio pregătire și care au fost angajați de PSD, în ultimii doi ani și jumătate, pe ușa din dos a instituțiilor publice și care au distrus capacitatea administrativă a României”, a explicat Orban.

Referitor la salariul minim, președintele PNL a spus că propunerea liberalilor este una „de bum simț” și anume ca nivelul acestuia să fie stabilit în urma unor negocieri între patronate și sindicate.

„În privința salariului minim propunerea noastră e de bun simț. Salariul minim să nu mai crească din burtă, după cum vrea Olguța Vasilescu, că ea a fost ministrul Muncii și ea mai băga încă 200 de lei la salariul minim și de aceea au plecat de pe piață o grămadă de firme din România care nu își mai pot menține profitabilitatea pe salariul minim. Vrem ca salariul minim să fie decis de partenerii sociali, prin negocierea între patronat și sindicat, iar Guvernul doar să transpună negocierea care este purtată între patronate și sindicate. La creșterea salariului minim să stea la bază niște indicatori obiectivi, ca la creșterea pensiilor – rata inflației, creșterea indicelui de productivitate, pentru că orice creștere de venit nu este sustenabilă dacă ea nu are niște ancore în realitate”, a completat Orban.

El a mai spus că PSD a crescut veniturile doar pe hârtie, fiindcă atâta timp cât rata inflației este în momentul de față la circa 5%, acest lucru a dus la o creștere a prețurilor de 18%, a coșului zilnic de produse.

„Rata inflației de aproximativ 5%. PSD când a venit la putere era 0,1% rata inflației și a ajuns la 5%. Rata inflației nu se aplică per ansamblu. Pe coșul zilnic rata inflației depășește 18 procente. Adică costul vieții pentru oamenii care au venituri pentru subzistență, doar pentru asigurarea cheltuielilor de viață, deci pentru coșul zilnic creșterea prețurilor a fost de 18%. Adică degeaba le-au pe hârtie cu 9-10% pnctul de pensie, și alea cu întârziere, în realitatea puterea de cumpărare a veniturilor a scăzut. Asta e marea realizare a PSD”, a conchis liderul PNL.

Reacția lui Orban vine după ce purtătorul de cuvânt al PSD Lia Olguța Vasilescu a afirmat, într-o postare joi pe Facebook, că este bine că liberalii avertizează din timp că au intenția de a tăia salarii și a da afară bugetarii atunci când PNL va veni la guvernare, fiindcă așa măcar lumea știe la ce să se aștepte. Ea a adăugat că după ce Opoziția a mințit atunci când PSD-ALDE a votat legea salarizări, acum liberalii reproșează că sunt prea mari creșterile salariale.

 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Vulpița Veronica, mamă în mare secret! Ar fi născut în urmă cu puțin timp! „E...
Imaginile momentului în fotbalul românesc: Gino Iorgulescu, Cosmin Olăroiu și Mirel Rădoi s-au distrat ca...
Florin Călinescu, oprit de o femeie pe stradă după Românii au talent. 'Să-ți fie rușine!'....
Şirul erorilor de raportare a deceselor cauzate de COVID-19. Ministrul Sănătăţii iese la raport
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
FDA a autorizat vaccinul Pfizer pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Schimbare importantă la Antena 3. Mihai Gâdea a făcut anunțul în direct, telespectatorii se vor...
Horoscopul banilor 11-16 mai 2021. Zodia care își va face toate poftele
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A fost găsită moartă în dormitorul ei! Anunţul ŞOC al momentului. Cum au găsit-o poliţiştii
Cacao cu… sodă caustică – ce s-a descoperit în cacao de pe piața din România
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide