Orban răspunde atacului Olguței Vasilescu: „A servit ceva sau a fumat iarbă. Alte mizerii de fake news-uri”

Orban răspunde atacului Olguței Vasilescu: „A servit ceva sau a fumat iarbă. Alte mizerii de fake news-uri
Publicat: 02/05/2019, 17:05

„Am văzut o declarație. Alte mizerii de fake news-uri. Aici vreau să spun limpede și clar. Supărată că ne-am dus în fieful domniei sale, doamna Olguța Vasilescu a dat o declarație de zici că a fumat ceva, că Orban și cu PNL vor să dea afară 500.000 de angajați și că vor să taie salariul minim. Asta e declarația Olguței Vasilescu. V-am spus a servit ceva sau a fumat iarbă. Eu știu că ea mai servește, că asta e. Cum să minți cu așa ceva? PNL este adeptul creșterii veniturilor românilor, dar nu pe hârtie, cum face PSD. Ei le cresc pe hârtie și în timpul acesta dau drumul la inflație și creșterea prețurilor mănâncă complet orice fel de creștere a veniturilor”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută joi la Brăila.

Liderul liberal a spus că răspunsul său pentru o persoană, care a avut nesimțirea să țină „paranghelie” în postul Paștelui, este că PNL vrea să facă reformă în administrație, însă nu vrea să concedieze 500.000 de bugetari, ci doar pe cei „habarniști”.

„Răspunsul nostru către această persoană care în postul Paștelui a avut nesimțirea, sfidând toți creștinii, să își țină paranghelia cu 500 și ceva de invitați, cu diferite personalități, în frunte cu Dragnea și Dăncilă, sfidând și ei postul Paștelui, am atâta să îi spun: într-adevăr vrem să facem o reformă a administrației, dar nu vrem să dăm afară 500.000 de oameni. Asta este o minciună gogonată. În schimb, cu siguranță îi vom da afară pe toți habarniștii, pe toate beizadelele și toți sinecuriștii care n-au nicio legătură cu administrația și n-au nicio pregătire și care au fost angajați de PSD, în ultimii doi ani și jumătate, pe ușa din dos a instituțiilor publice și care au distrus capacitatea administrativă a României”, a explicat Orban.

Referitor la salariul minim, președintele PNL a spus că propunerea liberalilor este una „de bum simț” și anume ca nivelul acestuia să fie stabilit în urma unor negocieri între patronate și sindicate.

„În privința salariului minim propunerea noastră e de bun simț. Salariul minim să nu mai crească din burtă, după cum vrea Olguța Vasilescu, că ea a fost ministrul Muncii și ea mai băga încă 200 de lei la salariul minim și de aceea au plecat de pe piață o grămadă de firme din România care nu își mai pot menține profitabilitatea pe salariul minim. Vrem ca salariul minim să fie decis de partenerii sociali, prin negocierea între patronat și sindicat, iar Guvernul doar să transpună negocierea care este purtată între patronate și sindicate. La creșterea salariului minim să stea la bază niște indicatori obiectivi, ca la creșterea pensiilor – rata inflației, creșterea indicelui de productivitate, pentru că orice creștere de venit nu este sustenabilă dacă ea nu are niște ancore în realitate”, a completat Orban.

El a mai spus că PSD a crescut veniturile doar pe hârtie, fiindcă atâta timp cât rata inflației este în momentul de față la circa 5%, acest lucru a dus la o creștere a prețurilor de 18%, a coșului zilnic de produse.

„Rata inflației de aproximativ 5%. PSD când a venit la putere era 0,1% rata inflației și a ajuns la 5%. Rata inflației nu se aplică per ansamblu. Pe coșul zilnic rata inflației depășește 18 procente. Adică costul vieții pentru oamenii care au venituri pentru subzistență, doar pentru asigurarea cheltuielilor de viață, deci pentru coșul zilnic creșterea prețurilor a fost de 18%. Adică degeaba le-au pe hârtie cu 9-10% pnctul de pensie, și alea cu întârziere, în realitatea puterea de cumpărare a veniturilor a scăzut. Asta e marea realizare a PSD”, a conchis liderul PNL.

Reacția lui Orban vine după ce purtătorul de cuvânt al PSD Lia Olguța Vasilescu a afirmat, într-o postare joi pe Facebook, că este bine că liberalii avertizează din timp că au intenția de a tăia salarii și a da afară bugetarii atunci când PNL va veni la guvernare, fiindcă așa măcar lumea știe la ce să se aștepte. Ea a adăugat că după ce Opoziția a mințit atunci când PSD-ALDE a votat legea salarizări, acum liberalii reproșează că sunt prea mari creșterile salariale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers