Orban: Sperăm să luăm și din electoratul PSD în turul doi . Cred că vremea discordiei a trecut

Redactor:
Diana Grigore
Orban: Sperăm să luăm și din electoratul PSD în turul doi . Cred că vremea discordiei a trecut
Premierul Ludovic Orban a afirmat că PNL speră să ia și din electoratul PSD în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. El a adăugat că e într-o comunicare permanentă cu partidele care au votat moțiunea pentru demiterea Cabinetului Dăncilă și învestirea Guvernului PNL.

„Ne dorim să recâștigăm încrederea față de mediul de afaceri, față de fiecare cetățean român. (…) Noi sperăm să luăm și din electoratul care a votat cu PSD în primul tur. Este momentul ca instituțiile din România să acționeze în armonie, într-o cooperare loială și să acționeze pentru a pune în practică un proiect de dezvoltare a României. Cred că vremea discordiei și a războiului absurd interinstituțional a trecut. E vremea unirii, cooperării și vremea dialogului”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

Întrebat dacă va purta negocieri cu Dan Barna, premierul a susținut că e într-o comunicare permanentă cu toate partidele cu care a semnat acorduri politice.

„Suntem într-o comunicare permanentă cu partenerii noștri care au fost alături de noi și au pus umărul la dărâmarea guvernului PSD și care au fost alături de noi în învestirea Guvernului pe care îl conduc. Avem acorduri semnate pe care le respectăm. Obiectivul nostru este acela de a readuce România pe drumul corect și a readuce practic guvernarea în serviciul cetățeanului”, a subliniat Orban.

Primele date parțiale furnizate de Biroul Electoral Central, după numărarea a 16% din voturi, arată că pe primul loc se află Klaus Iohannis cu 36,5%, urmat de Viorica Dăncilă- 26,7% și Dan Barna- 9,6%.

Clasamentul, după numărarea a 1.459.574 din voturi, adică 16%, arată:

Klaus Iohannis cu 36,5%

Viorica Dăncilă- 26,7%

Dan Barna- 9,6%

Mircea Diaconu-8,2%

Theodor Paloeologu- 4,7%

×
Inchide