Orban: Victor Ponta și Daciana Sârbu au încălcat flagrant legislația privind incompatibilitățile

Orban: Victor Ponta și Daciana Sârbu au încălcat flagrant legislația privind incompatibilitățile
Publicat: 01/10/2014, 17:55
Actualizat: 01/02/2019, 10:40

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban îi acuză pe premierul Victor Ponta și pe soția sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, de încălcarea legislației privind incompatibilitatea și conflictul de interese, Orban spunând că Ponta nu a trecut în declarația sa de avere bunurile soției, așa cum prevede legea, și că Daciana Lucru a omis și ea să precizeze în declarațiile de avere depuse ca europarlamentar bunurile lui Victor Ponta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acest context, Ludovic Orban a afirmat, într-o conferință de presă susținută, miercuri după-amiază, la Târgoviște, că fapta celor doi „poate să aibă o încărcătură de natură penală”.

„Am văzut că domnul Horia Georgescu este extrem de viguros în bătălia pentru descoperirea incompatibilităților și a conflictelor de interese. A băgat vreo mie de primari de comune, a băgat câțiva consilieri județeni, câțiva primari, câțiva președinți de consilii județene, numai că nu vede lângă bătătură, adică nu se uită la București. Și aici permiteți-mi să vă spun că Victor Ponta și Daciana Sârbu au încălcat flagrant legislația privind incompatibilitățile și conflictul de interese, în baza căreia se depun declarațiile de avere. De când s-au căsătorit – sigur, probabil s-or fi căsătorit în China și probabil domnul Horia Georgescu nu recunoaște căsătoria făcută în China (…) – conform legislației, fiind în România, un demnitar aflat într-o funcție publică are obligația de a trece în declarația de avere averea integrală a sa și a soției”, afirmă Ludovic Orban.

Acesta susține că în declarația de avere pe care o depune Victor Ponta de aproape șapte ani, „de când este căsătorit”, nu apare averea Dacianei Sârbu și că, de asemenea, Daciana Sârbu, care depune declarații de avere fiind europarlamentar, nu a trecut în declarația sa de avere bunurile lui Victor Ponta.

„Ne aflăm în situația unei încălcări grave a legii inclusiv care poate să aibă o încărcătură de natură penală pentru că domnul Ponta avea șansa în primul an în al doilea an, în al treilea an, în al patrulea an, în al cincilea an, în al șaselea an, să rectifice declarația de avere și să treacă averea soției astfel încât să se vadă de cetățenii români averea reală pe care o deține familia Ponta-Sârbu” a spus Ludovic Orban.

Vicepreședintele liberal a precizat că premierul și soția sa dețin împreună șapte case. De asemenea, Orban l-a criticat pe șeful Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, despre care a spus că „poate are orbul găinilor în ceea ce privește Palatul Victoria”.

„Vă dau așa, numai o cifră: șapte case. Familia Sârbu-Ponta deține șapte case, nu vorbesc de terenuri, depozite și alte lucruri. De ce vă spun că are o încărcătură penală, deci este considerată fals, o declarație întocmită în fals? Sunt întrunite condițiile pentru infracțiunea de fals. Eu nu pot să înțeleg, poate domnul Horia Georgescu are orbul găinilor în ceea ce privește Palatul Victoria, poate nu a ajuns, ocupat fiind să-i găsească pe toți consilierii locali comunali și pe toți primarii de comune pe care i-a băgat în incompatibilitate dintr-o modificare legislativă neinspirată (…) poate atât de ocupat cu lupta aia a uitat să se lupte cu rechinii cei mari. Eu cred că peștele de la cap se împute, eu cred că lupa ANI trebuie să vizeze în primul rând oamenii care dețin funcții importante, cum sunt președintele României, primul-ministru, miniștrii, parlamentarii i așa mai departe”, a afirmat Orban.

Acesta a spus că se așteaptă ca în perioada imediat următoare ANI să se autosesizeze în privința premierului și a soției acestuia, în caz contrar vicepreședintele PNL spunând că va sesiza el atât ANI, cât și Parchetul.

„Mai aștept încă două zile ca ANI să se autosesizeze și să ia toate deciziile legale care se impun în această privință, în caz contrar voi sesiza oficial ANI și de asemenea voi sesiza Parchetul referitor la cercetarea eventualelor infracțiuni de fals și iz de fals” a mai spus Ludovic Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia