ORDONANȚA MILITARĂ nr.9. Șeful MAI, Marcel Vela: „Românii din diaspora nu vor sta în izolare acasă. Eliminăm interdicția exportului la grâu. Evitați aglomerațiile și nu primiți oaspeți în ziua de Paște!” (VIDEO)

ORDONANȚA MILITARĂ nr.9. Șeful MAI, Marcel Vela: Românii din diaspora nu vor sta în izolare acasă. Eliminăm interdicția exportului la grâu. Evitați aglomerațiile și nu primiți oaspeți în ziua de Paște! (VIDEO)
Declarații de presă Marcel Vela (FOTO: Gov.ro)
Publicat: 16/04/2020, 17:02
Actualizat: 16/04/2020, 21:50

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a susținut joi, 16 aprilie, începând cu ora 18:00 o declarație de presă, transmisă în direct de GÂNDUL.ro. Declarațiile lui Vela vin ca urmare a unei ședințe de lucru avute în prealabil cu premierul Orban. TEXTUL INTEGRAL al Ordonanței Militare nr.9 aici.

Marcel Vela a spus că s-a asigurat securitatea alimentară până la viitoarea recoltă și, astfel, se abrogă interdicția de a exporta grâu. Anumite categorii de români, navigatorii și personalul transfrontalier, vor scăpa de obligația de carantină. Românii care vin din diaspora nu se vor carantina la domiciliu, atrage atenția Marcel Vela, ci vor fi introduși în centre speciale de carantină instituționalizată pentru dpuă săptămâni. „Vă doresc tuturor Sărbători liniștite! Dumnezeu să ocrotească România și să-i ocrotească pe români”, a încheiat șeful MAI scurta declarație de presă. Ordonanța Militară nr. 9 (text integral)

Ordonanța Militară nr. 9, prezentată acum de șeful MAI, Marcel Vela

Publicată de Gandul pe Joi, 16 aprilie 2020

„Avem disponibile peste 13.000 de locuri în carantină – cei care au crezut că nu se mai aplică carantină instituţionalizată (…), precizez că ordinul ministrului (Sănătăţii – n.r.) se referă la definiţia izolării, care are mai multe etape. Cei care au perceput că vor veni de Paşte acasă şi vor sta în izolare la domiciliu au perceput eronat”, a spus Vela cu ocazia prezentării Ordonanţei Militare nr. 9.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a mai anunţa că a fost prelungită suspendarea zborurilor din şi înspre România cu zece ţări. „Astăzi, am semnat şi am prezentat spre aprobare şi avizare domnului prim-ministru Ludovic Orban Ordonanţa militară numărul 9. În această ordonanţă, am prelungit suspendarea zborurilor din şi înspre România cu următoarele state: Marea Britanie, Irlanda de Nord, Statele Unite ale Americii, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franţa şi Germania”, a declarat Marcel Vela, la Ministerul Afacerilor Interne.

Una dintre reglementările Ordonanței Militare numărul 9, anunțată joi  de Ministrul de Interne Marcel Vela, este excepția de la normele de izolare pentru navigatori și pentru lucrătorii transforntalieri de la granița cu Bulgaria. DETALII AICI

Declarațiile de la MAI au fost transmise LIVE de GANDUL.ro: „Intrăm de mâine într-o perioadă foarte importantă pentru evoluția viitoare a luptei împotriva coronavirusului. Fac apel la români să respecte prevederile Ordonanțelor Militare și recomandărilor de la Biserica Ortodoxă. Sunt conștient că e greu, că sărbătoarea de Paște e importantă, dar sunt încrezător că vom trece peste această perioadă dificilă.

Starea de urgență a fost prelungită. Avem un dușman comun: noul tip de coronavirus. Structurile MAI nu se relaxează în această perioadă. Azi am semnat ordonanța militară 9. Am prelungit suspendarea zborurilor cu Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania.

Am adoptat o excepție pentru persnalul navigator în ce privește carantinarea dacă nu au simptome. Lucrătorii transfrontalieri de la frontiera cu Bulgaria, pe o rază de 30 km, sunt exceptați de la izolare dacă nu au simptome. Piețele agroalimentare rămân deschise în această perioadă cu condiția respectării tuturor Ordonanțelor Militare. Fac un apel la managerii și organizatorii piețelor să fie foarte atenți și să evite aglomerația”.

Premierul Ludovic Orban a participat, joi după-amiază, la o şedinţă de lucru la Ministerul Afacerilor Interne, au precizat, pentru Agerpres, surse guvernamentale. Va fi emisă, cel mai probabil azi Ordonanța Militară nr.9, cu noi restricții și modificări de deplasare în contextul Sărbătorilor de Paște.

Alături de şeful Executivului şi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la reuniune participă Raed Arafat şi responsabili din conducerea ministerului. Vizita premierului la MAI are loc după ce Parlamentul a aprobat hotărârea privind încuviinţarea prelungirii măsurii stării de urgenţă pentru o perioadă de 30 de zile, care cuprinde şi obligaţii pentru Guvern, una dintre ele fiind ca Executivul să prezinte săptămânal un raport privind măsurile luate.

Marcel Vela, decizii controversate legate de Paște

Trei partide din România, PSD, USR și UDMR, au transmis miercuri că ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să-și dea demisia după ultimele controverse legate de acordul BOR-MAI.

Și președintele Klaus Iohannis s-a arătat indignat de acordul BOR-MAI în ceea ce privește măsurile de distanțare socială în perioada Sărbătorilor Parscale Ortodoxe. Ulterior, în cursul serii de miercuri, 15 aprilie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că a fost stabilit un nou acord cu Patriarhul României, preafericitul Daniel, în care se aduc schimbări acordului anterior.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață