Parlamentarii din „patrula lui Vlad Țepeș”. Rizea: „Nu am vrut să iau de la gura copilului meu să îi duc lui Dragnea”

Parlamentarii din „patrula lui Vlad Țepeș. Rizea: „Nu am vrut să iau de la gura copilului meu să îi duc lui Dragnea
Publicat: 31/08/2016, 21:54

Până la această oră, 13 parlamentari s-au alăturat formațiunii conduse de Bogdan Diaconu, care l-ar vrea alături de el și pe fostul premier, Victor Ponta: deputatul independent Sebastian Ghiță, deputatul Daniel Oajdea (ex-PNL, ex-PPDD), deputatul Sorin Teju (ex-PNL), senatorul Daniel Savu (ex-PSD), deputatul Ion Eparu (PSD), senatorul Constantin Popa (ex-PPDD, ex-UNPR, ex-PMP), Dorin Petrea (ex-UNPR, ex-PSD, ex-PMP), Răzvan Tănase (ex-PND), Camelia Khraibani (ex-PSD), Mario Caloianu (ex-UNPR, ex -PMP), Marius Manolache (ex-PSD), deputatul independent și fost membru al PSD, Mihai Sturzu, deputatul Cristian Rizea (ex-PSD), precum și fostul purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, Mirel Palada.

Dintre aceștia, patru au probleme în justiție. Concret, Sebastian Ghiță este urmărit penal în dosarul în care este vizat și Iulian Herțanu, cumnatul lui Ponta, fiind acuzat de sprijinirea unui grup infracțional organizat și a fost trimis în judecată într-un alt dosar în care este acuzat de două infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, două infracțiuni de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității și conducerea unei mașini fără permis. DNA a cerut arestarea sa, însă deputații au respins cererea.

Marius Manolache intră în categoria celor certați cu legea, fiind pus sub urmărire penală în 2013 pentru acuzația de fals în acte în dosarul Realitatea, dosar în care este urmărit penal și Mario Caloianu pentru fals în declarații. Manolache este finul lui Victor Ponta și cel care declara că demnitarii nu sunt egali cu „cetățenii simpli”

Cristian Rizea este cercetat de DNA pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. Procurorii au cerut arestarea sa, însă deputații au respins solicitarea.

Rizea (ex-PSD): Liviu Dragnea m-a trădat

Abia ajuns sub sigla cu Vlad Țepeș, deputatul Cristian Rizea, tras pe linie moartă de PSD chiar înaintea campaniei electorale, se războiește acum cu Liviu Dragnea pe care îl acuză de trădare.

„După 16 ani, practic niciodată nu aș fi făcut asta dacă cei din conducerea partidului nu m-ar fi trădat pe mine și organizația de la Sectorul 5. Eu am fost un politician care, de fiecare dată, am combătut traseismul politic și vă spun și astăzi. După 16 ani nu cred că putem fi acuzați, cel puțin eu, și ceilalți colegi de-ai mei care sunt vechi și ei și care au trecut la PRU, sub nicio formă de traseism politic și nu suntem noi trădători. PSD și pe mine, personal, Liviu Dragnea m-a trădat și a trădat o organizație întreagă de oameni care au muncit pentru acest partid și pentru a avea rezultatele de care au beneficiat alții la alegerile locale”, a explicat pentru Gândul Rizea.

Întrebat la ce se referă când vorbește de „trădare”, Rizea a răspuns că nu a fost omul „care să ducă bani la partid”, „cu sacoșa ca pe vremuri”, adăugând că va spune mai multe.

„Nu am vrut să iau de la gura copilului meu să îi duc domnului Dragnea. Asta mi s-a cerut. O să spun mai multe în perioada imediat următoare. Toți candidații s-au dus umili să își dea tainul. Am fost sfătuit chiar de colegi parlamentari, de bună-credință, care mi-au spus: „Cristi, te rog, fă și tu asta”. Sunt niște chestiuni împământenite. Adică, nu poți să ai o opinie, o părere? Nu poți să ai o libertate de exprimare? Eu cred că totuși la 26 de ani de la Revoluție măcar avem acest drept”, a mai spus Rizea, precizând că nu a existat niciun fel de negociere între el și Bogdan Diaconu pentru înscrierea în PRU.

Eparu (ex-PSD): „Oferta mi s-a părut atractivă și trebuie să recunosc că și un pic mi-a zgândărit orgoliul”

La fel de nemulțumit de conducerea PSD este și deputatul Ion Eparu care spune că constatat, în ultima perioadă, „o răceală destul de pronunțată a colegilor de partid” față de el „și simultan și o îndepărtare și din partea organizației județene” PSD Ploiești.

„Au culminat cu îndepărtarea mea din toate funcțiile de partid și de la municipiu, și de la județ, eu fiind singurul parlamentar de Prahova care nu am fost ales în niciun fel de funcție la nivel local. O atitudine de ignorare totală, aș spune, a mea ca individ, ca persoană, a tot ceea ce am făcut, a tot ceea ce fac și așa mai departe. S-a mers până acolo încât n-am mai fost invitat nici măcar la ședința organizației de bază, din care fac parte”, a declarat Eparu, pentru Gândul, adăugând faptul că a mai primit invitații de la alte două partide, în vară, pentru a candida la Primăria Orașului Ploiești, dar le-a refuzat de fiecare dată.

„De data aceasta, oferta mi s-a părut atractivă și trebuie să recunosc că și un pic mi-a zgândărit orgoliul pentru că, până la urmă, de vreo 16 ani de zile eu am activat în organizația Ploiești. Am ajuns la concluzia că, până la urmă, sunt dator și față de mine și față de familia mea să o apuc pe un alt drum”, a mai spus Eparu.

Popa (ex-PMP): „Eu i-am dat telefon domnului Diaconu și l-am întrebat dacă crede că putem colabora”

În schimb, senatorul Constantin Popa, fost membru PPDD, UNPR, PMP, a afirmat, pentru Gândul, că PRU promovează același mesaj pe care l-a avut și UNPR, iar asta l-a determinat să îl aleagă: „Un partid care ține cu România. Deși la UNPR aveam „pentru progresul României”, aici avem „o Românie Unită””. Pe lângă acest „argument” care l-a convins să se înscrie în PRU, Popa a precizat și că nu a dorit să facă parte din proiectul Mișcarea Populară, ca urmare a fuziunii UNPR – PMP.

„Eu am spus din capul locului că eu nu mă duc în proiectul Mișcarea Populară și că o să rămân până în momentul în care termină această fuziune și că mă gândesc să am o altă opțiune politică. Eu nu am fost o clipă membru PMP. Nu că nu am fost de acord, nu am fost nicio clipă membru PMP. Eu când am spus corect, cinstit, „domnilor, nu vă urmez în acest proiect”, a explicat Popa, menționând că „oferta” de a se înscrie în PRU nu a venit din partea liderului partidului.

„Eu i-am dat telefon domnului Diaconu și l-am întrebat dacă crede că putem colabora. A spus că „da” și asta a fost tot”, a precizat Constantin Popa.

Petrea (ex-PMP): „Îmi place spiritul ăsta de patriotism pozitiv”

La rândul său, deputatul Dorin Petrea, fost membru UNPR, PSD, PMP, a argumentat, pentru Gândul, că „PRU este un partid care poate da pe scena politică din România o nouă atitudine și o nouă imagine și speranță”, în contextul în care tinerii parlamentari „nu se vor regăsi pe listele partidelor mari pentru că sunt interese ca cei vechi să rămână acolo”.

„Nu am avut nicio adeziune la PMP și am hotărât să mă înscriu în PRU înainte să mă înscriu în PMP. Am avut doar niște discuții acolo. Mă interesează să îmi continui cariera, dacă acest lucru este posibil în urma votului care se va exprima la sfârșitul acestui an. Îmi place spiritul ăsta de patriotism pozitiv în care primează, în primul rând, ideea de România și apoi ideea de Europa, dar cele două se regăsesc în spiritul partidului. Eu cred că va fi o nouă direcție și că este nevoie de un astfel de partid pe scena politică de astăzi”, a detaliat Petrea.

În ceea ce privește negocierile purtate cu Bogdan Diaconu, pentru înscrierea în PRU, Petrea a declarat că proiectul se afla de ceva timp în discuție.

„Mă cunoșteam de mult timp cu Bogdan Diaconu. Suntem parlamentari tineri, am colaborat în câteva proiecte. Am avut discuții încă de dinaintea alegerilor locale. Am vrut pe alegerile locale la Brăila, am și candidat la Brăila și am încercat să merg pe linia aceasta a tinerilor, și a proiectelor, și a ideilor noi, reformiste, însă a fost prea în scurt și s-a dovedit a fi un eșec până la urmă pentru că nu am reușit să ne promovăm. Acum, împreună cu colegii care vor veni și echipa pe care o vom constitui, lucrurile cu siguranță vor arăta altfel în toamnă”, a mai spus Dorin Petrea.

Dacă știu motivele pentru care au ajuns la PRU, nu știu foarte multe, cel puțin așa reiese din declarații, despre acțiunile partidului care care au fost criticate în spațiul public și considerate derapaje naționaliste. De exemplu, „Patrula lui Vlad Țepeș”, condusă la înființare de luptătorul K1, Daniel Ghiță, care ulterior a demisionat din partid. „Nu am auzit de asta”, a spus Ion Eparu. „Este o chestiune forțată. Nu cred în existența unei asemenea brigăzi”, a declarat și Constantin Popa.

Pe de altă parte, Ion Eparu nu exclude să își vadă „de drum” dacă va constata că între el și „anumite demersuri pe care le face partidul acesta o să existe păreri în opoziție”, precizând că nu a auzit de „Patrula lui Vlad Țepeș”.

De cealaltă parte, Dorin Petrea este de părere că ideea unei asemenea brigăzi „trebuie analizată și discutată” în condițiile în care, dacă poate să facă „niște schimbări reale, în bine pentru România”, este necesară și binevenită.

„Ea trebuie argumentată și susținută cu niște idei și proiecte care să exprime patriotismul pozitiv și nu extremismul. Nu m-am alăturat aici ca să avem acte de extremism, ci acte de patriotism, sunt două lucruri diferite. Curentele patriotiste în toată Europa se resimt și au cota lor de popularitate în fiecare țară diferă. Într-adevăr, pe lângă toate acestea, au apărut și curente extremiste. Din punctul meu de vedere, nici Bogdan Diaconu, și nici ceilalți care s-au alăturat nu vin pentru a îmbrățișa această latură extremistă”, a declarat Petrea.

Ghiță: Se simte nevoia unei construcții noi

Deputatul Sebastian Ghiță s-a înscris în PRU, susținând că generația din care face parte simțea nevoia unei construcții noi.

„Întreaga generație sau mulți din generația din care fac eu parte, din politică și din alte zone din societate, a simițit nevoia unei construcții politice care să ne permită să spunem cu exactitate ce ne transmit românii, oamenii, prietenii noștri, colegii noștri. Și anume că e din ce în ce mai greu pentru noi, românii, să trăim în țara noastră. (…) În partide precum PSD și PNL lucrul ăsta nu prea poți să-l faci că dăunezi partidului. Și atunci ne-am hotărât să venim noi cu o construcție politică și, alături de Bogdan Diaconu, care este unul dintre cei mai talentați tineri oameni politici, căutăm ceva experiență din zona domnului Geoană, vorbim cu alți colegi, vrem să asamblăm această mișcare politică nouă”, a spus Ghiță, pentru Mediafax.

În ceea ce privește varianta ca Victor Ponta să se alăture PRU, Sebastian Ghiță declară că „orice construcție politică și-ar dori să-l aibă pe Victor Ponta președinte”, adăugând că încă nu a vorbit cu fostul premier pentru că acesta nu se află în țară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”