Parlamentarii vor pensii speciale. Ce răspuns au primit din partea Guvernului

Redactor:
Liviu Dadacus
Parlamentarii vor pensii speciale. Ce răspuns au primit din partea Guvernului
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marți, la Parlament, ca reacție la inițiativa legislativă a unui deputat PSD, că Guvernul nu susține introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari, și că este "absolut necesar" să existe un sistem unitar de pensii care să nu prevadă privilegii.

„Punctul de vedere al ministerului, respectiv al Guvernului, este de a nu susține introducerea pensiilor speciale pentru tot ceea ce înseamnă parlamentari. Noi considerăm că este absolut necesar să existe un sistem unitar de pensii, care să nu acorde pentru anumite categorii sau pentru o anumită categorie privilegii”, a spus Rovana Plumb.

Ea a precizat ca în sistemul de pensii să existe o unitate de măsură care să fie aceeași și pentru cei care au lucrat în diverse sectoare economice de activitate și care în momentul de față primesc pensie în conformitate cu legea în vigoare.

Rovana Plumb a făcut aceste declarații referindu-se la Propunerea legislativă initiată de deputatul PSD Anghel Stanciu, privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din rândul aparatului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, din rândul personalului diplomatic și consular, din rândul funcționarilor publici parlamentari, din rândul deputaților și senatorilor, din rândul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă și din cadrul Curții de Conturi, care se află pe ordinea de zi a Comisiei de Muncă a Camerei.

Camera Deputaților este for decizional în ceea ce privește această propunere legislativă.

Inchide