Paul Stănescu: CEx PSD a luat decizia EXECUȚIEI mele politice. MOTIVUL? Delict de opinie, MARCA DRAGNEA

Redactor:
Ana Petrescu
Paul Stănescu: CEx PSD a luat decizia EXECUȚIEI mele politice. MOTIVUL? Delict de opinie, MARCA DRAGNEA
Paul Stănescu spune că decizia luată de CEx al PSD a fost O EXECUȚIE politică motivată de "delict de opinie, MARCA DRAGNEA". Vezi cum își MOTIVEAZĂ politicanul opinia DISTINCTĂ de cea a președintelui PSD

„După cum am văzut cu toții, luni, 19 noiembrie, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, s-a luat decizia execuției mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea! De aproape trei luni, tensiunile din Partidul Social Democrat par să nu se mai termine, iar programul politic și guvernamental, care ne-a ajutat să câștigăm alegerile, pare să fi trecut în plan secund, în favoarea intereselor personale. PSD guvernează România de aproape doi ani, cu rezultate economice pozitive. Avem o creștere economică sustenabilă, un nivel record al veniturilor statului, o îmbunătățire a absorbției fondurilor europene, am crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale și subvențiile pentru agricultori, avem cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani și cel mai redus nivel al șomajului. Cu toate acestea, paradoxal, PSD scade în opțiunile electoratului, sondajele indică o preferință de sub 25%, cu mult sub scorul obținut la alegerile parlamentare din anul 2016″, a afirmat Paul Stănescu, într-un comunicat de presă remis, marți, Mediafax.

Acesta a adăugat că a avut curajul, la fel ca alți colegi să spună adevărul și să tragă un semnal de alarmă, având o opinie distinctă de cea a președintelui PSD, Liviu Dragnea

„Am acționat ca un politician responsabil și i-am cerut public să facă un pas în spate, să analizăm situația în care ne aflăm și să hotărâm ce măsuri trebuie să luăm pentru oprirea acestei tendințe! Am cerut consolidarea structurilor partidului! Ca și alți colegi de-ai mei, am avut curajul de-a spune adevărul și de-a trage semnale de alarmă, având o altă opinie decât președintele partidului! Am fost și sunt orientat către obiective cu impact la nivelul populației, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru și ministru al dezvoltării, a constituit-o zona de sănătate, educație, locuire, apă și canalizare! Practic, aceste priorități au rezultat din nenumăratele discuții cu primarii și cu președinții de consilii județene, cu care m-am întâlnit atât la minister, cât mai ales în vizitele mele prin toată țara”, a completat social-democratul.

Nu în ultimul rând, Stănescu le mulțumește „tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au sprijinit și cred cu toată convingerea că trebuie să rămânem uniți, să continuăm guvernarea, iar PSD să rămână un partid de stânga modern și progresist, cu vocație europeană, și cea mai importantă forță politică a țării, capabilă să câștige alegerile europarlamentare și prezidențiale din anul 2019, precum și pe cele locale și parlamentare din 2020!”.

Comitetul Executiv Național al PSD a decis, în ședința de luni care a vizat remanierea guvernamentală, ca Ilan Laufer să preia Ministerul Dezvoltării Regionale, în locul lui Paul Stănescu. Pe de altă parte, șeful statului, Klaus Iohannis, a anunțat, marți, că respinge propunerea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Șova, și pe cea a lui Ilan Laufer pentru portofoliul Dezvoltării.

Printre decretele de revocare semnate, marți, de Iohannis nu se numără și cel al lui Paul Stănescu.

Inchide