• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Pe cine vrea Gabriela Firea în noul guvern. Mesajul pe care i-l transmite public Vioricăi Dăncilă

Pe cine vrea Gabriela Firea în noul guvern. Mesajul pe care i-l transmite public Vioricăi Dăncilă
Detalii pe Gândul

Gabriela Firea a dezvăluit numele celor pe care organizația PSD București îi va propune pentru a face parte din Guvernul condus de Viorica Dăncilă, înaintea de ședința CEx a PSD.

„Ne-am dori să susținem pentru portofoliile Cultură, Sănătate și Educație. Votul este cel mai important. Ne dorim o echipă profesionistă, îmi pun mari speranțe în Viorica Dăncilă, o cunosc și cred că toate proiectele Capitalei blocate până acum vor intra într-o noua fază. (..) Am avut o relație profesională bună cu domnul ministru Bodog și nu am ce să-i reproșez, cel puțin prin modul cum a tratat cele 19 spitale din subordinea primăriei, dar noi ne-am dori foarte mult ca doamna Rodica Nasar, președintele PSD Sector 2, să fie ministru și o să o și propunem, sperăm doar să nu se retragă, pe doamna Andronescu la Educație și pe domnul Ivașcu la Cultură. (..) O susținem pe doamna Plumb pentru postul de vicepremier”, a declarat Gabriela Firea.

Întrebată despre posibili membri ai Guvernului cu probleme penale, Firea a răspuns: „Până la o hotărâre definitivă a unei instanțe, orice persoane este nevinovată”.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a transmis premierului public un mesaj și Vioricăi Dăncilă, sfătuind-o să nu pună la suflet criticile referitoare la vestimentație sau coafură, precizând că „lucrurile astea vin odată cu funcția”.

„Nu poți să judeci o persoană după hainele pe care le poartă, după coafura pe care o are. E nedrept. Într-adevăr, la nivel personal putem să decidem dacă ne place sau nu o persoană, profesional nu poți să judeci din această prismă. (..) Știu că și la adresa mea au fost aprecieri, dar sunt tăbăcită, nu mă afectează. Îi recomand doamnei Viorica Dăncilă să nu pună la suflet. Lucrurile astea vin odată cu funcția”, a declarat Gabriela Firea.

Liviu Dragnea, președintele PSD a declarat, înaintea ședinței Cex a PSD de validare a noilor miniștri, că în noul Executiv nu vor fi persoane care au probleme de integritate. Forurile de conducere ale PSD și ALDE se reunesc, vineri, pentru a decide miniștrii care vor face parte din Guvernul Dăncilă, precum și noul program de guvernare.

Inchide