Plângere penală pentru abuz în serviciu, după trecerea primarilor PSD la PNL. „Actualul prefect aplică legea după bunul plac”

Redactor:
Madalina Prundea
Plângere penală pentru abuz în serviciu, după trecerea primarilor PSD la PNL. „Actualul prefect aplică legea după bunul plac”
PSD Suceava a pierdut nouă primari, care au trecut la PNL

Organizația PSD Suceava a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că a depus plângere pentru abuz în serviciu pe numele prefectului județului, Alexandru Gheorghe Moldovan, pentru că nu i-a demis, conform legii, pe cei nouă primari care au plecat de la PSD la PNL înaintea alegerilor locale.

PSD Suceava precizează că prefectul Alexandru Gheorghe Moldovan nu şi-a îndeplinit atribuţiile cu privire la demiterea primarilor localităţilor Frumosu, Moara, Ulma, Frasin, Stulpicani, Ostra, Stroieşti, Păltinoasa şi Valea Moldovei, care deţineau funcţiile de primar obţinute pentru mandatul 2016 – 2020 pe listele de candidaţi ale PSD Suceava și care au ales să se înscrie în rândul formaţiunii politice PNL Suceava şi să candideze pe listele acestui partid pentru funcţiile de primar.

Campania electorală pentru alegerile locale se termină în 26 septembrie, urmând ca în 27 septembrie, românii să își exprime dreptul la vot.

Acuzațiile PSD Suceava

„Iar legea prevede că în astfel de cazuri, atunci când aleşii trec la alt partid decât cel pe listele căruia au fost votaţi, acestora le încetează mandatul de drept înainte de termen, prin ordin al prefectului. În ciuda sesizărilor făcute în mod repetat de PSD Suceava cu privire la existenţa acestor situaţii şi a demersurilor legale făcute pentru a fi rezolvate, actualul prefect a preferat să le ignore interpretând şi aplicând legea după bunul plac”, au transmis reprezentanții PSD Suceava.

„Interesant este că atunci când discutăm despre trecerea primarilor de la PSD la PNL, prefectul Alexandru Moldovan nu aplică legea, dovedind mai degrabă că este servitorul supus al dlui Gheorghe Flutur, nicidecum garantul legii în teritoriu. În schimb, atunci când vine vorba despre „execuţia” primarilor PSD, sau al altor formaţiuni politice, acesta nu ezită să-şi amintească de atribuţiile sale legale, o dovadă a duplicităţii sale fiind ordinul de încetare a mandatului înainte de termen pe care l-a dat fostului primar al oraşului Vicovul de Sus, dl Gheorghe Schipor. Dacă acesta ar fi fost de la PNL, sau ar fi trecut la PNL, sigur ar fi fost şi la ora actuală în funcţie”, se arată în comunicat.

De menționat că în cazul lui Gheorghe Schipor nu este vorba despre un transfer politic, ci, potrivit presei locale, el a fost demis înainte de termen, în 10 septembrie, după ce condamnarea sa pentru ucidere din culpă, în urma unui accident rutier mortal petrecut în anul 2009, a rămas definitivă. Potrivit jurnaliștilor de la Monitorul de Suceava, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat la 1 an și 10 luni cu suspendare, precum și un termen de încercare de 3 ani și 10 luni, ceea ce însă nu îi afectează drepturile electorale, de a alege și de a fi ales, nu i-au fost suspendate de instanță.

Scor PNL – PSD: 130 – 96

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, numărul primarilor PSD care au trecut la PNL a fost în mare parte compensat cu cei care s-au întors în rândurile social-democraților.

„Problema pe care o avem nu sunt pierderile pe care le-am avut prin transfer. Partidul Național Liberal, neavând suficienți oameni competenți, experți, s-au uitat în sondaje și au văzut probabil primari competenți care erau de la PSD și au uitat de faptul să PSD era „ciuma roșie” și dintr-odată au devenit foarte buni specialiști în administrație și i-au luat”, a afirmat Dîncu.

Potrivit lui Dîncu, PSD a pierdut 130 de primari, dar, în același timp, tot prin transfer politic, unii primari de la alte alte partide, care s-au simțit neglijați de Guvern sau de propriul staff, au venit spre PSD, respectiv 96 de edili.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Calendar ortodox 25 septembrie 2020. DOI MARI SFINȚI SĂRBĂTORIȚI MÂINE
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Emisiunea lui Mihai Gâdea, făcută praf la CNA. 'Este o făcătură!'. Amenzile sunt URIAȘE
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Sondaj IRSOP: Gabriela Firea ar câștiga alegerile locale 2020. Diferența dintre ea și Nicușor Dan
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Live video FCSB – Liberec scor. Vezi live video, singurul site care transmite meciul
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide