Plângere penală pentru abuz în serviciu, după trecerea primarilor PSD la PNL. „Actualul prefect aplică legea după bunul plac”

Plângere penală pentru abuz în serviciu, după trecerea primarilor PSD la PNL. „Actualul prefect aplică legea după bunul plac”
Oferta PSD pentru electorat în perspectiva alegerilor parlamentare
Publicat: 14/09/2020, 11:38

Organizația PSD Suceava a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că a depus plângere pentru abuz în serviciu pe numele prefectului județului, Alexandru Gheorghe Moldovan, pentru că nu i-a demis, conform legii, pe cei nouă primari care au plecat de la PSD la PNL înaintea alegerilor locale.

PSD Suceava precizează că prefectul Alexandru Gheorghe Moldovan nu şi-a îndeplinit atribuţiile cu privire la demiterea primarilor localităţilor Frumosu, Moara, Ulma, Frasin, Stulpicani, Ostra, Stroieşti, Păltinoasa şi Valea Moldovei, care deţineau funcţiile de primar obţinute pentru mandatul 2016 – 2020 pe listele de candidaţi ale PSD Suceava și care au ales să se înscrie în rândul formaţiunii politice PNL Suceava şi să candideze pe listele acestui partid pentru funcţiile de primar.

Campania electorală pentru alegerile locale se termină în 26 septembrie, urmând ca în 27 septembrie, românii să își exprime dreptul la vot.

Acuzațiile PSD Suceava

„Iar legea prevede că în astfel de cazuri, atunci când aleşii trec la alt partid decât cel pe listele căruia au fost votaţi, acestora le încetează mandatul de drept înainte de termen, prin ordin al prefectului. În ciuda sesizărilor făcute în mod repetat de PSD Suceava cu privire la existenţa acestor situaţii şi a demersurilor legale făcute pentru a fi rezolvate, actualul prefect a preferat să le ignore interpretând şi aplicând legea după bunul plac”, au transmis reprezentanții PSD Suceava.

„Interesant este că atunci când discutăm despre trecerea primarilor de la PSD la PNL, prefectul Alexandru Moldovan nu aplică legea, dovedind mai degrabă că este servitorul supus al dlui Gheorghe Flutur, nicidecum garantul legii în teritoriu. În schimb, atunci când vine vorba despre „execuţia” primarilor PSD, sau al altor formaţiuni politice, acesta nu ezită să-şi amintească de atribuţiile sale legale, o dovadă a duplicităţii sale fiind ordinul de încetare a mandatului înainte de termen pe care l-a dat fostului primar al oraşului Vicovul de Sus, dl Gheorghe Schipor. Dacă acesta ar fi fost de la PNL, sau ar fi trecut la PNL, sigur ar fi fost şi la ora actuală în funcţie”, se arată în comunicat.

De menționat că în cazul lui Gheorghe Schipor nu este vorba despre un transfer politic, ci, potrivit presei locale, el a fost demis înainte de termen, în 10 septembrie, după ce condamnarea sa pentru ucidere din culpă, în urma unui accident rutier mortal petrecut în anul 2009, a rămas definitivă. Potrivit jurnaliștilor de la Monitorul de Suceava, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat la 1 an și 10 luni cu suspendare, precum și un termen de încercare de 3 ani și 10 luni, ceea ce însă nu îi afectează drepturile electorale, de a alege și de a fi ales, nu i-au fost suspendate de instanță.

Scor PNL – PSD: 130 – 96

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, numărul primarilor PSD care au trecut la PNL a fost în mare parte compensat cu cei care s-au întors în rândurile social-democraților.

„Problema pe care o avem nu sunt pierderile pe care le-am avut prin transfer. Partidul Național Liberal, neavând suficienți oameni competenți, experți, s-au uitat în sondaje și au văzut probabil primari competenți care erau de la PSD și au uitat de faptul să PSD era „ciuma roșie” și dintr-odată au devenit foarte buni specialiști în administrație și i-au luat”, a afirmat Dîncu.

Potrivit lui Dîncu, PSD a pierdut 130 de primari, dar, în același timp, tot prin transfer politic, unii primari de la alte alte partide, care s-au simțit neglijați de Guvern sau de propriul staff, au venit spre PSD, respectiv 96 de edili.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice