PLANUL lui Ponta pentru NOUL GUVERN USD. „Suntem pregătiți dacă PNL se retrage de la guvernare”

PLANUL lui Ponta pentru NOUL GUVERN USD. Suntem pregătiți dacă PNL se retrage de la guvernare
Publicat: 24/02/2014, 16:03
Actualizat: 20/05/2015, 06:21

Cu o zi înainte ca PNL să-și pună în aplicare planul ieșirii de la guvernare, liderii PSD s-au întâlnit în Kiseleff pentru a stabili strategia post – USL. La ședința din această dimineață a conducerii PSD au fost invitați să participe și liderii UNPR, Gabriel Oprea și Daniel Constantin. Tema principală a discuției a reprezentat-o situația din USL și cum va gestiona USD guvernarea dacă miniștrii PNL își dau demisia.

În cazul în care liberalii nu se înțeleg cu social-democrații, iar PNL iese de la guvernare, vor fi numiți miniștrii intermari pentru această săptămână, luni va fi convocat comitetul executiv al PSD, iar marți, 4 martie, în Parlament va fi prezentat un nou guvern. „Suntem pregătiți dacă PNL se retrage de la guvernare”, a spus, la finalul discuțiilor, premierul Victor Ponta.

Termenul impus de premier pentru noul guvern nu este mai departe de 8 martie când expiră interimatul lui Gabriel Oprea la Interne.

Potrivit unor surse social-democrate, premierul a primit mandat de negociere cu UDMR pentru susținere parlamentară. De asemenea, pesediștii vor înlocuirea prefecților proveniți de la PNL, poziții care vor reveni acum PC și PNL.

Replica liberalilor urmează să fie dată de Klaus Iohannis, care are programată o conferință de presă la ora 17.30.

Pe ecranele monitoarelor care se aflau în sala de ședință a PSD, AMR-ul care se afla săptămânal pentru zilele rămase din mandatul lui Traian Băsescu, a fost înlocuit cu sigla Uniunii Social-Democrate. La ședința PSD, a participat și ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, care s-a înscris recent în partid, dar și alți miniștri social-democrați. Ca la fiecare ședință a PSD din Kiseleff, în timpul discuțiilor conducerii social-democrate a fost folosit un aparat de bruiaj.

„Am fost invitat la BPN al PSD, este dacă vreți ședința USD. Se pare, după ce am văzut declarațiile domnului Antonescu, că este vorba doar de o formalitate, există se pare o agendă ascunsă a domnului Antonescu, o agendă mai veche. Decizia este la domnul Antonescu și am văzut o resemnare, ceea ce înseamnă că au luat această decizie”, a spus la începutul ședinței președintele PC, Daniel Constantin.

Conservatorul l-a acuzat pe liderul PNL că are o „agendă ascunsă”, demonstrată de faptul că s-a întâlnit în secret cu președintele Băsescu, că nu are un program de candidat la prezidențiale și este agresiv cu partenerii de guvernare.

„Îmi doresc ca mâine seară colegii liberali să nu sacrifice un proiect atât de important pentru un proiect personal. Proiectul domniei sale trebuie înscris în marele proiect național USL și din partea noastră este toată voința de a merge mai departe împreună și de a ne atinge cele două obiective . în rest suntem aici, parlamentari, miniștri, orice discuții apar este important că noi nu uităm de ce am format USL și care sunt obiectivele sale”, a fost mesajul lui Ponta pentru Antonescu.

Premierul Ponta a anunțat deja că în cazul în care USL se rupe, va numi miniștri interimari în locul celor din PNL.

În primă fază, miniștri PSD, care dublau posturile celor de la PNL, vor prelua interimatul ministerelor liberale. Astfel, ministrul delegat pentru Bugetul, Liviu Voinea va prelua și Finanțele, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, va deveni ministrul Economiei, ministrul Mediului, Rovana Plumb va prelua și ministerul Apelor și Pădurilor, Dan Șova de la Mari Proiecte își va extinde aria de competențe și asupra Transporturilor, iar Gabriel Oprea va rămâne la Interne.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului