Planul PNL anti-Firea a durat o zi. Cum au eșuat negocierile Predoiu-Dan

Planul PNL anti-Firea a durat o zi. Cum au eșuat negocierile Predoiu-Dan
Publicat: 31/05/2016, 08:14
Actualizat: 31/05/2016, 08:29

Candidatul USB la Primăria Generală a Capitalei, Nicușor Dan, a explicat că liberalii au condiționat realizarea sondajului de opinie de promisiunea sa că se va retrage în cazul în care este mai slab plasat în opțiunile electoratului, precizând că alegătorii săi s-ar simți trădați de o alianță cu PNL

„Din partea PNL au fost dna Gorghiu și Dan Montreanu și un sociolog. Din partea noastră am fost eu, șeful meu de campanie și un sociolog. Noi am insistat să facem acest sondaj tocmai pentru ca oamenii care nu sunt hotărâți să vadă cine stă mai bine și cum se transferă și cum se face acest transfer de voturi, ca oamenii, bucureștenii să vadă cine are cele mai mari șanse să o bată pe dna Firea în București. Ei au spus că nu fac niciun sondaj dacă eu nu promit că, în cazul în care stau mai slab, mă retrag”, a declarat Nicușor Dan, la Realitatea TV.

Liderul USB a mai spus că, în timpul discuțiilor avute cu liberalii în trecut, au fost tatonări pentru o eventuală înscriere a sa în PNL.”Au avut loc sugestii de acest tip în urmă cu câteva luni, în urmă cu o lună, însă, repet, acel electorat care mă votează nu vrea în momentul de față o alianță cu PNL. Adică oamenii ăștia s-ar simți trădați”, a mai spus Nicușor Dan

El a mai spus că, oricum, USB va comanda un sondaj de opinie.

„Noi o să continuăm să face lucrul acesta pentru acei oameni care ar vota orice, numai nu PSD. Am găsit o casă internațională de sondaj. Sondajul o să-l facem luni, marți, miercuri, astfel încât să-l prezentăm joi să ieșim cu niște rezultate explicite”, a precizat Dan.

Nicușor Dan a mai spus că nu va fi importantă doar intenția de vot, ci și modalitatea de transfer a voturilor între cei doi candidați.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a răspuns, luni seara, referitor la eșecul negocierilor cu Nicușor Dan, că reprezentantul USB a fost cel care a refuzat coagularea voturilor de dreapta și i-a deschis astfel calea lui Firea pentru primărie și lui pentru postul de viceprimar.

Cătălin Predoiu a precizat că nu a participat la discuția cu Nicușor Dan, candidatul USB la Primărie, fiind vorba despre o întâlnire între staff-urile de campanie. Comentând anunțul lui Nicușor Dan potrivit căruia PNL a refuzat realizarea unui sondaj de opinie comun, supravegheat de PNL și USB, Predoiu a spus că, de fapt, Dan este cel care a respins „esența” ofertei politice pe care a lansat-o, aceea de desemnarea a unui candidat unic, în baza cercetării sociologice.

„Problema este că dl. Nicușor Dan refuză însăși esența propunerii politice pe care am făcut-o, anume dacă unul din noi e în fruntea sondajului, atunci celălalt îl sprijină pe cel din fruntea sondajului. A face sondaj… toată lumea face sondaje. Propunerea a fost respinsă pentru că esența e sprijinul pe care fiecare trebuie să-l dea. Acest lucru înseamnă din punctul meu de vedere, că e o respingere clară a unei oferte de a coagula voturile din dreapta, ceea ce înseamnă că, vrând-nevrând, dl. Nicușor Dan deschide calea dnei Firea către primărie și își deschide și dânsului calea pentru un post de viceprimar. Absența din platou a celor doi e încă un element în plus care mie îmi arată un fel de înțelegere”, a declarat Cătălin Predoiu în timpul unei dezbateri televizate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase