Planurile lui Ponta. Ce face premierul „dacă miniștrii liberali își dau demisia marți”: „PNL nu mă va găsi recăsătorit. Poate peste două, trei luni repunem familia înapoi”. Antonescu: „Terminați-vă cu telefoanele”

Redactor:
Anca Simina
Redactor:
Cristian Andrei
Planurile lui Ponta. Ce face premierul „dacă miniștrii liberali își dau demisia marți”: „PNL nu mă va găsi recăsătorit. Poate peste două, trei luni repunem familia înapoi”. Antonescu: „Terminați-vă cu telefoanele”
Premierul Ponta susține că soluția sa pentru demisia în bloc a miniștrilor PNL este o perioadă de interimat de 45 de zile pentru reluarea negocierilor.

Premierul Victor Ponta s-a gândit deja la o soluție pentru ipoteza demisiei în bloc săptămâna viitoare a miniștrilor PNL. „Dacă și ceilalți miniștri își vor depune demisiile marți, voi numi interimari și voi aștepta cât prevede Constiituția să mai putem discuta și să-i conving să se întoarcă înapoi”, susține Ponta.

Premierul spune, totodată, că „dacă ne luăm după declarațiile publice, nu va exista un miracol” în sensul menținerii actualei coaliții de guvernare. „Dacă mă iau după declarațile publice nu va exista un miracol. Dacă mă iau după ce e bine pentru noi toți, sper ca mâine, marți, să găsim o soluție. Uneori, după declarații furtunoase se poate găsi o soluție. Dacă varianta A nu va fi posibilă, există B sau C”, s-a declarat el, pregătit pentru ruperea USL, într-un interviu la Antena 3.

Planul B al lui Ponta după ieșirea oficială a PNL de la guvernare este revalidarea în Parlament a unui Guvern USL cu același program de guvernare și păstrarea tuturor liberalilor în eșaloanele doi și trei. „În ziua în care colegii liberali vor vrea să se întoarcă eu voi fi de acord. Eu nu voi da afaară niciun secretar de stat, nici un șef de agenție, pe criteriul că e numit de la PNL. Voi lăsa o punte dacă vor dori să treacă înapoi. Nu vă ascund speranța că se va întâmpla. În mod sigur, PNL nu mă va găsi recăsătorit, ci va avea locul acolo. Poate peste una, două, trei luni repunem familia înapoi”

Cât despre varianta demisiei sale, pe care Crin Antonescu o consideră obligatorie dacă PNL se desparte de PSD, Ponta o respinge din start. „Cât e Traian Băsescu președinte, eu nu-mi dau demisia orice ar fi. Eu nu-i pun lui Traian Băsescu înapoi în mână o armă, nesilit de nimeni, pe care sigur o va folosi împotriva USL. Dacă își dă și domnul Băsescu demisia, sigur îmi dau și eu”, a spus premierul.

Antonescu: Terminați-vă cu telefoanele

În timp ce premierul se afla în studioul Antena3, Crin Antonescu a ieșit într-o conferință de presă la sediul central al partidului, unde a vorbit despre situația din Ucraina, dar și despre determinarea sa de a rupe USL dacă premierul nu acceptă să-l numească pe Iohannis în guvern.

„Este necesar să subliniem și un alt aspect al legăturii Ucraina – UE. Aceste raporturi au consecințe , susținerea integrării UE, cu cât UE va face deschideri mai rapide către această vecinătate estică, șansele Republicii Moldova sunt mai mari, noi ca o țară soră le susținem”, a spus Antonescu pe subiectul extern.

Liberalul a adăugat că trebuie respectate drepturile minoritățolor naționale după standardele europene. În intervenția sa, care a durat aproximativ douăzeci de minute, Crin Antonescu nu a ratat să transmită câteva mesaje către Ponta.

Prima ironie a fost legată de faptul că în timpul conferinței care a avut loc la PNL Hunedoara și-a urmărit telefonul să vadă dacă nu-l sună „un om politic”.

Întrebat de ce nu i-a răspuns premierului, care l-a sunat în timp ce se afla într-o emisiune tv, Antonescu a replicat: „se uită la emisiunile mele, să nu mă sune în emisiuni, terminați-vă cu telefoanele, nu există intenția unei noi discuții”. Liderul PNL spusese joi că l-a sunat pe premier, în jurul orelor 21.00, dar acesta nu i-a răspuns. Premierul a motivat că nu a putut răspunde, deoarece se afla la masă cu premierul Republicii Moldova.

Mesajul de final al lui Antonescu a fost că miniștrii PNL se vor retrage din Guvern, dacă până marți premierul Ponta nu ia o decizie, deoarece nu vrea să prelungească această criză artificială.

 

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide