Planurile lui Ponta. Ce face premierul „dacă miniștrii liberali își dau demisia marți”: „PNL nu mă va găsi recăsătorit. Poate peste două, trei luni repunem familia înapoi”. Antonescu: „Terminați-vă cu telefoanele”

Planurile lui Ponta. Ce face premierul „dacă miniștrii liberali își dau demisia marți: „PNL nu mă va găsi recăsătorit. Poate peste două, trei luni repunem familia înapoi. Antonescu: „Terminați-vă cu telefoanele

Premierul Victor Ponta s-a gândit deja la o soluție pentru ipoteza demisiei în bloc săptămâna viitoare a miniștrilor PNL. „Dacă și ceilalți miniștri își vor depune demisiile marți, voi numi interimari și voi aștepta cât prevede Constiituția să mai putem discuta și să-i conving să se întoarcă înapoi”, susține Ponta.

Premierul spune, totodată, că „dacă ne luăm după declarațiile publice, nu va exista un miracol” în sensul menținerii actualei coaliții de guvernare. „Dacă mă iau după declarațile publice nu va exista un miracol. Dacă mă iau după ce e bine pentru noi toți, sper ca mâine, marți, să găsim o soluție. Uneori, după declarații furtunoase se poate găsi o soluție. Dacă varianta A nu va fi posibilă, există B sau C”, s-a declarat el, pregătit pentru ruperea USL, într-un interviu la Antena 3.

Planul B al lui Ponta după ieșirea oficială a PNL de la guvernare este revalidarea în Parlament a unui Guvern USL cu același program de guvernare și păstrarea tuturor liberalilor în eșaloanele doi și trei. „În ziua în care colegii liberali vor vrea să se întoarcă eu voi fi de acord. Eu nu voi da afaară niciun secretar de stat, nici un șef de agenție, pe criteriul că e numit de la PNL. Voi lăsa o punte dacă vor dori să treacă înapoi. Nu vă ascund speranța că se va întâmpla. În mod sigur, PNL nu mă va găsi recăsătorit, ci va avea locul acolo. Poate peste una, două, trei luni repunem familia înapoi”

Cât despre varianta demisiei sale, pe care Crin Antonescu o consideră obligatorie dacă PNL se desparte de PSD, Ponta o respinge din start. „Cât e Traian Băsescu președinte, eu nu-mi dau demisia orice ar fi. Eu nu-i pun lui Traian Băsescu înapoi în mână o armă, nesilit de nimeni, pe care sigur o va folosi împotriva USL. Dacă își dă și domnul Băsescu demisia, sigur îmi dau și eu”, a spus premierul.

Antonescu: Terminați-vă cu telefoanele

În timp ce premierul se afla în studioul Antena3, Crin Antonescu a ieșit într-o conferință de presă la sediul central al partidului, unde a vorbit despre situația din Ucraina, dar și despre determinarea sa de a rupe USL dacă premierul nu acceptă să-l numească pe Iohannis în guvern.

„Este necesar să subliniem și un alt aspect al legăturii Ucraina – UE. Aceste raporturi au consecințe , susținerea integrării UE, cu cât UE va face deschideri mai rapide către această vecinătate estică, șansele Republicii Moldova sunt mai mari, noi ca o țară soră le susținem”, a spus Antonescu pe subiectul extern.

Liberalul a adăugat că trebuie respectate drepturile minoritățolor naționale după standardele europene. În intervenția sa, care a durat aproximativ douăzeci de minute, Crin Antonescu nu a ratat să transmită câteva mesaje către Ponta.

Prima ironie a fost legată de faptul că în timpul conferinței care a avut loc la PNL Hunedoara și-a urmărit telefonul să vadă dacă nu-l sună „un om politic”.

Întrebat de ce nu i-a răspuns premierului, care l-a sunat în timp ce se afla într-o emisiune tv, Antonescu a replicat: „se uită la emisiunile mele, să nu mă sune în emisiuni, terminați-vă cu telefoanele, nu există intenția unei noi discuții”. Liderul PNL spusese joi că l-a sunat pe premier, în jurul orelor 21.00, dar acesta nu i-a răspuns. Premierul a motivat că nu a putut răspunde, deoarece se afla la masă cu premierul Republicii Moldova.

Mesajul de final al lui Antonescu a fost că miniștrii PNL se vor retrage din Guvern, dacă până marți premierul Ponta nu ia o decizie, deoarece nu vrea să prelungească această criză artificială.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee