PMP cere președintelui Iohannis realizarea Programului Național de Sănătate

PMP cere președintelui Iohannis realizarea Programului Național de Sănătate
Foto: Partidul Mișcarea Populară - Facebook
Publicat: 20/08/2021, 09:28

Partidul Mișcarea Populară îi solicită președintelui Klaus Iohannis să deschidă o dezbatare pentru realizarea unui Program Național de Sănătate: „La capitolul îmbunătățirea infrastructurii sanitare nu s-a mișcat nimic”.

„Guvernul Cîțu a anunțat, din nou, investiții masive în construirea de spitale în România și ridicarea de noi pavilioane pentru bolnavi. Este vorba de bani veniți din împrumuturi de la BIRD sau din fonduri guvernamentale. Acum, puterea intră din nou în logica promisiunilor pentru modernizarea sistemului de sănătate, în pragul valului patru al pandemiei. Alte milioane de lei pentru studii de fezabilitate și de proiectare, cu termene de ani de zile”, a scris PMP pe Facebook.

PMP acuză că a trecut un an și jumătate de la începutul pandemiei și șase ani de la incendiu de la Colectiv, însă intrastructura sanitară nu s-a îmbunătățit.

„Din păcate, suntem acum, la un an și jumătate de la începutul pandemiei și nimic nu s-a mișcat la capitolul îmbunătățirea infrastructurii sanitare. Suntem acum la șase ani după ce s-a anunțat construirea de spitale regionale și nu s-a pus nicio cărămidă la temelia vreunui spital. Suntem acum la șase ani distanță de incendiul de la Colectiv și nu avem nicio secție de arși, iar cazurile grave din țară sunt trimise în străinătate. Am rămas blocați la capitolul promisiuni și la bani irosiți pentru studii de fezabillitate”, scrie în postarea de pe contul de Facebook al PSD.

„PMP cere Guvernului să stabilească termene clare pentru reformarea sistemului de sănătate”

„PMP cere Guvernului să stabilească termene clare pentru reformarea sistemului de sănătate, cu date întocmite pe baza unor analize serioase și nu după ureche, în grabă, cu metode paleative, care ne-au costat sume enorme de bani, în ultimii ani.

PMP solicită Președintelui să deschidă o dezbatare națională pentru realizarea unui Program Național de Sănătate, ca prioritate zero și înscris la capitolul siguranță națională, pe baza unui acord politic între toate partidele, pentru stabilirea unor termene clare pentru modernizarea sistemului sanitar, incluse într-un proiect de lege, care să rămână în picioare, indiferent de cine vine la guvernare”, mai scrie în postare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase