PNL acuză: Fondul Suveran de Investiții este pentru clientela politică. Poate se va ocupa chiar Tudose să pună banii la saltea, în sediul PSD

PNL acuză: Fondul Suveran de Investiții este pentru clientela politică. Poate se va ocupa chiar Tudose să pună banii la saltea, în sediul PSD
Publicat: 01/09/2017, 17:35
„Fondul Suveran de Investiții este sacul în care PSD vrea să adune bani de la companiile din țară care încă mai merg și să-i dirijeze către clientela politică. Pretextul pe care pesediștii îl folosesc este că vor să investească banii în proiecte mari, cum ar fi spitale sau autostrăzi. Cum vă imaginați că acest lucru ar putea fi real, dacă Guvernul nu este în stare să cheltuiască banii de la UE? Adică ce ni se dă din afară nu folosim, dar banii din România, da!”, a transmis Vîlceanu.
Liberalul a ținut să sublinieze că toată lumea trebuie să se aștepte ca sumele să fie folosite pe criterii politice și că„administratorul” va fi, probabil, chiar premierul care o să pună banii„la saltea”, aluzie la declarațiile lui Tudose potrivit cărora el nu-și ia salariul pe card, pentru că„Terente era copil pe lângă aceste bănci”.
„Acești bani vor fi folosiți de cine și cum vrea PSD, pentru că nu cred că se așteaptă cineva ca acest Fond De Investiții să nu fie condus politic. Vă reamintesc că majoritatea PSD-ALDE din Parlament a anulat managementul privat la CEC și EXIMBANK și a trecut prin Senat, exceptarea mai multor companii de stat de la OUG 109, privind managementul corporatist. Și poate cel care se va ocupa de acești bani va fi Tudose, care ii va pune la saltea, că așa e obișnuit, iar salteaua va fi în sediul PSD”, a mai scris Vîlceanu.
Odată cu prezentarea programului de guvernare, PSD a anunțat că dorește să constituie un Fond Suveran de Investiții, care va avea drept scop dezvoltarea și finanțarea proiectelor de investiții rentabile și sustenabile, cu o valoare de peste zece miliarde de euro.
Statul român, prin Ministerul Economiei, va avea calitatea de acționar unic pe toată perioada de funcționare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).
Conform Programului de Guvernare al PSD, se dorește crearea unor noi instrumente de investiții publice – Constituirea unui fond suveran de investiții în vederea administrării și valorificării eficiente a participațiilor minoritare ale statului.
„Estimăm că 10 miliarde de euro vor intra în economia României în următorii patru ani prin FSDI. Fondul va duce, printre altele, la apariția a numeroase fabrici în agricultură și industrie, dar și la capitalizarea unor firme precum Tarom, CFR, Șantierul Naval Constanța, C.E.C., Nuclearelectrica, astfel încât acestea să-și poată extinde activitatea sau, după caz, să achiziționeze noi capacități: flotă de avioane, de nave, de garnituri de tren. Cele mai mari investiții ale FSDI în următorii patru ani se vor realiza în sănătate, prin construcția unui spital republican și a opt spitale regionale. Valoarea totală finanțată din FSDI este estimată la 3,5 miliarde de euro”, se arată în Programul PSD.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași!...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
"Era o fată nevinovată". Ipoteza polițiștilor în cazul fetiței de doi ani din Dolj găsită...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Prețurile la biletele de avion ajung la cote maxime
×