PNL acuză: Fondul Suveran de Investiții este pentru clientela politică. Poate se va ocupa chiar Tudose să pună banii la saltea, în sediul PSD

Redactor:
Cristina Andrei
PNL acuză: Fondul Suveran de Investiții este pentru clientela politică. Poate se va ocupa chiar Tudose să pună banii la saltea, în sediul PSD
Detalii pe Gândul.
„Fondul Suveran de Investiții este sacul în care PSD vrea să adune bani de la companiile din țară care încă mai merg și să-i dirijeze către clientela politică. Pretextul pe care pesediștii îl folosesc este că vor să investească banii în proiecte mari, cum ar fi spitale sau autostrăzi. Cum vă imaginați că acest lucru ar putea fi real, dacă Guvernul nu este în stare să cheltuiască banii de la UE? Adică ce ni se dă din afară nu folosim, dar banii din România, da!”, a transmis Vîlceanu.
 
Liberalul a ținut să sublinieze că toată lumea trebuie să se aștepte ca sumele să fie folosite pe criterii politice și că „administratorul” va fi, probabil, chiar premierul care o să pună banii „la saltea”, aluzie la declarațiile lui Tudose potrivit cărora el nu-și ia salariul pe card, pentru că „Terente era copil pe lângă aceste bănci”. 
 
„Acești bani vor fi folosiți de cine și cum vrea PSD, pentru că nu cred că se așteaptă cineva ca acest Fond De Investiții să nu fie condus politic. Vă reamintesc că majoritatea PSD-ALDE din Parlament a anulat managementul privat la CEC și EXIMBANK și a trecut prin Senat, exceptarea mai multor companii de stat de la OUG 109, privind managementul corporatist. Și poate cel care se va ocupa de acești bani va fi Tudose, care ii va pune la saltea, că așa e obișnuit, iar salteaua va fi în sediul PSD”, a mai scris Vîlceanu. 
 
Odată cu prezentarea programului de guvernare, PSD a anunțat că dorește să constituie un Fond Suveran de Investiții, care va avea drept scop dezvoltarea și finanțarea proiectelor de investiții rentabile și sustenabile, cu o valoare de peste zece miliarde de euro.
 
Statul român, prin Ministerul Economiei, va avea calitatea de acționar unic pe toată perioada de funcționare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).
 
Conform Programului de Guvernare al PSD, se dorește crearea unor noi instrumente de investiții publice – Constituirea unui fond suveran de investiții în vederea administrării și valorificării eficiente a participațiilor minoritare ale statului.
 
„Estimăm că 10 miliarde de euro vor intra în economia României în următorii patru ani prin FSDI. Fondul va duce, printre altele, la apariția a numeroase fabrici în agricultură și industrie, dar și la capitalizarea unor firme precum Tarom, CFR, Șantierul Naval Constanța, C.E.C., Nuclearelectrica, astfel încât acestea să-și poată extinde activitatea sau, după caz, să achiziționeze noi capacități: flotă de avioane, de nave, de garnituri de tren. Cele mai mari investiții ale FSDI în următorii patru ani se vor realiza în sănătate, prin construcția unui spital republican și a opt spitale regionale. Valoarea totală finanțată din FSDI este estimată la 3,5 miliarde de euro”, se arată în Programul PSD.
 
Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
EXCLUSIV. Avem filmul bătăii. Pepe a strâns-o de gât pe Raluca, a lovit-o cu podul...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Descoperirea care i-a lăsat fără cuvinte pe arheologi. Nu le-a venit să creadă când au...
SUA anunţă când va începe vaccinarea. Până la 20 de milioane de persoane ar putea...
Ghinion teribil: După ce a avut, pe rând, malarie, febră dengue și Covid, un britanic...
Doliu în showbiz! Vlad Ciobanu, răpus de Covid-19
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
180 de lei pentru toți acești români. Se dau chiar de la 1 decembrie, iar...
Previziuni sumbre pentru 2021: Ce urmează după cel de-al doilea val de coronavirus
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Delia, atacată de fani pe Instagram. Răspunsul neașteptat al vedetei: „Deplorabil”
Inchide