PNL ar depune moțiunea de cenzură pe 30 septembrie / Orban: Mizăm pe contribuția parlamentarilor ALDE

PNL ar depune moțiunea de cenzură pe 30 septembrie / Orban: Mizăm pe contribuția parlamentarilor ALDE
Publicat: 23/09/2019, 16:09

Orban le-a explicat liberalilor că are promisiunea a 22 de voturi din partea ALDE la moțiunea de cenzură, însă personal estimează că vor fi 18-19 voturi pentru din partea aleșilor ALDE, au explicat sursele citate.

Acesta le-a explicat colegilor, în reuniunea BEX al PNL de luni, că vor mai fi discuții cu minoritățile și cu mai mulți parlamentari de la PSD. Ludovic Orban a adăugat că moțiunea de cenzură va fi depusă pe 30 septembrie, iar dacă ALDE votează pentru demers, atunci moțiunea va trece.

Liberalii au purtat săptămânile acestea negocieri cu partidele politice în vederea susținerii moțiunii de cenzură. PNL vrea să aibă cel puțin 233 de semnături strânse la moțiunea de cenzură pentru a asigura că aceasta va fi adoptată.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Biroul Politic Executiv al ALDE se reunește, luni, pentru a lua o decizie cu privire la strategia la moțiunea de cenzură. Liderul formațiunii a precizat că, în opinia sa, ALDE ar trebui să semneze moțiunea.

De asemenea, vcepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, joi, că, în urma discuțiilor cu colegii săi din Camera Deputaților, toți deputații „loiali” ALDE semnează moțiunea de cenzură care ar urma să fie depusă de PNL împotriva Guvernului. Vosganian a mai anunțat că a semnat moțiunea.

Aleșii PSD vor fi prezenți în sală, însă nu vor vota moțiunea de cenzură.

Orban, despre moțiune: Săptămâna asta finalizăm discuțiile. Mizăm pe contribuția parlamentarilor ALDE

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că până la finalul săptămânii vor fi finalizate discuțiile cu toate partidele parlamentare în privința moțiunii de cenzură, urmând ca mai apoi aceasta să fie depusă. El a adăugat că mizează pe contribuția tuturor parlamentarilor ALDE.

„Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate. Moțiunea de cenzură intră în linie dreaptă. În cursul acestei săptămâni vom finaliza toate discuțiile cu toate formațiunile politice și grupurile parlamentare care sunt implicate în efortul de a pune punct acestei guvernări catastrofale pentru România. Ne-am informat colegii privind stadiul discuțiilor, ne-am propus ca obiectiv să strângem toate semnăturile în cursul acestei săptămâni și de asemenea în cursul acestei săptămâni să stabilim data la care depunem moțiunea de cenzură și evident în funcție de data la care depunem moțiunea de cenzură, data la care se va dezbate și se va vota moțiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv.

Liderul PNL a adăugat că mizează pe contribuția tuturor parlamentarilor ALDE în privința susținerii moțiunii de cenzură.

„Așteptăm finalizarea procedurilor în cadrul ALDE, știm foarte bine că trebuia să ia o decizie ALDE și după decizie să strângă semnăturile, noi mizăm pe contribuția tuturor parlamentarilor care astăzi sunt în ALDE, indiferent de speculațiile care apar pe aici pe acolo vom vedea cu precizie exact numărul de semnături pe care putem conta, oricum calculele noastre ne fac să fim optimiști. Cum se zice „verba volant scripta manent”, nu pot să îmi imaginez că dacă un parlamentar semnează o moțiune de cenzură pentru căderea Guvernului, ar putea să schimbe poziția de la momentul semnării până la momentul votului, în ciuda asalturilor disperate pe care le face PSD și Guvernul asupra parlamentarilor de opoziție, asalturilor care de multe ori depășesc granițele legii și aici le atrag atenția că riscă să intre în sfera penală”, a adăugat Orban.

Totodată, el a susținut că are încredere în parlamentarii Pro România că vor semna și vota moțiunea.

„Am încredere că parlamentarii Pro România în urma deciziilor luate și în urma anunțurilor publice semnează și votează moțiunea de cenzură, nu am nici un motiv să mă îndoiesc de această atitudine și de această decizie. De altfel o spun sincer, am discutat cu mai mulți parteneri în acest efort, cei mai mulți dintre ei sunt de acord inclusiv să fie un vot la vedere, astfel încât să nu fie nici un fel de dubiu privitor la modul în care este exercitat acest vot. Pe de altă parte, am încredere că formațiuni politice care s-au declarat în opoziție, parlamentari care sunt în aceste formațiuni politice și implicit sunt practic în opoziție, semnează și votează moțiunea de cenzură”, a mai spus Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția