PNL îi măsoară pe miniștrii lui Cioloș. Pe cine vor liberalii pe listă la parlamentare

PNL îi măsoară pe miniștrii lui Cioloș. Pe cine vor liberalii pe listă la parlamentare
Publicat: 23/08/2016, 18:08
Actualizat: 23/08/2016, 19:25

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, a declarat, marți, că există o diferență foarte mare între scorul obținut de premierul Dacian Cioloș și cele obținute de miniștrii tehnocrați în sondajul comandat de PNL, afirmând ușa organizația de București rămâne totuși deschisă acestora.

„Tot ce vă pot spune pentru că nu am cerut acordul persoanelor care au fost sondate este că există o discrepanță foarte mare între premierul Cioloș și restul echipei guvernamentale. În timp ce premierul Cioloș se situează la cifre foarte bune, restul miniștrilor nu sunt nici foarte cunoscuți și nu au reușit încă să își construiască un nivel de încredere comparabil măcar cu al premierului Cioloș sau cu liderii partidelor politice. (…) Este o realitate pe care o intuiam și se confirmă cel puțin în București”, a declarat președintele PNL București, Cristian Bușoi, întrebat cum au fost cotați tehnocrații în sondajul PNL.

Potrivit unor surse, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu este cotat cu 9%, la fel ca vicepremierul Vasile Dîncu, în timp ce ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, au doar 2%, iar vicepremierul Costin Borc 1%. De asemenea, la întrebarea care este ministrul pe care îl apreciați cel mai mult, 46% au răspuns niciunul. Cristian Bușoi a afirmat că în ciuda scorurilor din sondaje pe care le-au obținut miniștrii, PNL București păstrează „ușa deschisă” pentru aceștia.

„Evident că suntem deschiși cel puțin în organizația București. Nu am luat o decizie finală. Sigur că nu putem primi toți miniștrii tehnocrați în cazul în care ar exista un acord cu premierul de a face un proiect comun, dar în mod evident acei miniștrii care nu sunt încă îndeajuns de consolidați, dar totuși sunt activi sunt relativ bine pricepuți au ușile deschise la PNL. Suntem deschiși totul depinde dacă vom avea un proiect politic cu premierul Cioloș, în opinia mea”, a declarat Bușoi.

Pe de altă parte, solicitat să precizeze dacă președintele Klaus Iohannis are o cotă de încredere peste sau sub 35%, așa cum arăta ultimul sondaj Avangarde, Bușoi a precizat că în sondajele PNL Iohannis are „mult peste acest scor”.

„Mult peste acest scor și în mod evident între liderii dreptei sau liderii care au fost apropiați de PNL sau sunt în continuare în PNL, domnul președinte nu mai este pentru că în mod evident Constituția îi interzice. Președintele Klaus Iohannis este de departe cel mai bine cotat om politic ceea ce în opinia mea este un argument în plus ca PNL să construiască împreună cu președintele Iohannis un proeict pentru România”, a răspuns Bușoi.

Liberalul a afirmat că deși Iohannis nu poate susține „direct” partidul asta nu înseamnă că PNL nu trebuie să facă un proeict „convergent” cu al președintelui.

Cum stau liberalii în sondaje în București și la nivel național

Cristian Bușoi, a declarat, marți, că potrivit sondajele comandate de partid, la nivelul Capitalei, PSD are un scor de 43%, PNL 29%, USR 10%, ALDE 7% și PMP 5%, în timp ce la nivel național PSD are 37%, PNL 31% și USR 4%.

„Sondajul pe București a fost prezentat și au fost prezentate și rezultatele sondajului național, cel puțin intenția de vot. Sondajul pe București a fost desfășurat între 11 și 19 august de către Institutul CURS, în București, pe 800 de respondenți cu o marjă de eroare de sub 3% și au rezultat câteva concluzii foarte interesante de care vom ține cont în strategia noastră politică din această toamnă. În ceea ce privește scorurile partidelor, în București, sondajul a relevat următoarele rezultate: PSD 43%, PNL 29%, USR 10%, ALDE 7% și PMP 5%”, a declarat președintele PNL București, la finalul ședinței Comisiei de unificare a partidului.

Cristian Bușoi a afirmat că, la nivel național într-un sondaj făcut în aceeași perioadă, de către Novel Researc, PSD are 37%, PNL 31%, USR 4%.

Liderul PNL București a afirmat că cifele din sondaje contrazic „așa zisele analize” care spun că după pierderea alegerilor locale PNL a înregistrat un recul și că partidul se zbate la scoruri de o cifră sau puțin peste 10%.

„Sunt doar intoxicări de presă. (…) PSD doar dă pe surse și falsifică sursele, PNL își asumă sondajele”, a spus Bușoi.

Sondajul pentru București a arătat că este pentru prima dată când sănătatea a devenit prioritatea numărul 1 a cetățenilor, în restul sondajelor economia și locurile de muncă aflându-se pe primul loc. „21% dintre respondenți au fost preocupați de sistemul de sănătate, 17% economia, corupția 16%, nivelul pensiilor 10%”, a spus liderul PNL București.

Bușoi a declarat că PNL transformă într-o temă prioritară dublarea salariilor medicilor în următorii doi ani, după ce 40% dintre respondenți au declarat că sunt de acord cu această măsură, 36 de acord, în timp ce doar 12% sunt parțial în dezacord și 6% foarte în dezacord.

„În mod clar președintele, cel puțin în București, este nu doar peste orice lider al PNL detașat, dar mult peste scorul PNL. Nu mai are voie să se implice în politică. Nu o va face. Nu poate susține PNL în mod direct. Respectă, spre deosebire de vechiul președinte Traian Băsescu, Constituția și spiritul ei nu doar litera, dar asta nu înseamnă că PNL nu trebuie să facă un proeict convergent cu proiectul domnului Iohannis”, a spus Bușoi.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Câți dintre români recunosc că traversează strada neregulamentar?