De ce PNL nu interzice candidatura lui Iulian Dumitrescu la șefia Consiliului Județean. Rareș Bogdan: „Nu există o sentință definitivă”

Publicat: 21/03/2024, 22:24
Actualizat: 22/03/2024, 07:12

Rareș Bogdan, europarlamentar și vicepreședinte PNL, a comentat în platoul Antena 3 candidatura lui Iulian Dumitrescu la președinția Consiliului Județean. Liderul PNL a precizat că Dumitrescu, anchetat de DNA pentru luare de mită, nu este, însă, condamnat, de aceea statutul nu-i interzice să candideze. 

Vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat la Antena 3 că partidul nu-i poate interzice lui Iulian Dumitrescu să candideze la președinția Consiliului Județean, deoarece nu a fost dat în judecată și nu s-a dat un verdict, în cazul acestuia. Iulian Dumitrescu este cercetat de DNA pentru luare de mită, într-un dosar penal în care este anchetată atât sora sa, cât și soțul acesteia.

Aici aici trebuie să spunem foarte clar. Astăzi, Partidul Național Liberal a validat 20 de poziții de președinte, candidați la președinții de consilii județene, respectiv de municipii reședință de județ. Mai avem de validat încă 21 (de voturi – n.r.) joia viitoare, la următorul BPN, termenul limită pentru validarea candidaturilor pentru cele două poziții de președinte de Consiliu Județean, respectiv de primar de reședință de județ. În cazul în care nu există o sentință definitivă, statutul nu-i interzice candidatura (lui Iulian Dumitrescu n.r.). Nu există o sentință definitivă, nicio trimitere în judecată. Trebuie făcută o analiză foarte serioasă și luat o decizie în BPN. Eu știu că penal e cel care are o urmărire penală, este dat în judecată, are o sentință.

Rareș Bogdan a explicat cum anume a fost votat Iulian Dumitrescu. Vicepreședintele liberalilor a spus câte voturi a primit Dumitrescu din partea autorităților locale PNL.

În cazul domnului Dumitrescu, vă spun următoarea chestiune, a fost un vot în CJ Dej, deci în forul colectiv de conducere pe care il are fiecare filială a Partidului Național Liberal. Un vot, în care 62 de primari din 99 (de prmari n.r.) și 14 viceprimari, din alte autorități locale decât cele 62, deci în total 76 de unități administrativ-teritoriale din 99, au dat un vot pentru susținerea domnului Dumitrescu la această candidatură. De asemenea, deputații, senatorii, restul membrilor acestui for, care numără undeva la 90 de oameni, au dat acest vot pentru dl. Dumitrescu. Urmează tot ceea ce am primit la sediul central până în data de 17 martie, noi am validat astăzi, analizând fiecare dosar, fiecare județ.

Întrebat dacă a validat candidatura lui Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan a declarat că acest lucru nu s-a întâmplat. Liderul PNL a mai adăugat că este nevoie de o analiză atentă a dosarului acestuia.

Astăzi nu am validat pentru că votul a fost dat aseară și noi am luat tot ceea ce s-a validat. Durează două, trei zile, verificările pe care noi le facem intern și dosarul de la Prahova pe candidatura domnului Dumitrescu a ajuns abia aseară, deci nu am putut să-l validăm.

Rareș Bogdan a explicat că, atât timp cât Iulian Dumitrescu nu este dat în judecată și condamnat, statutul nu-i interzice candidatura la șefia unui Consiliu Județean.

Lucrurile sunt extrem de curate și extrem de simple. Statutul Partidului Național Liberal spune că în cazul în care nu există o sentință definitivă, chiar și în primă instanță, sau dacă persoana respectivă este trimisă în judecată, dar nu este încă în judecată finală, statutul nu-i interzice candidatura. În cazul domnului Dumitrescu, nu există o sentință definitivă, nu există nici măcar trimitere în judecată.

Vicepreședintele PNL a menționat că decizia va fi luată cu ceilalți membrii executivi ai PNL și comisia juridică a partidului.

Așa că, potrivit statutului, va trebui o analiză extrem de serioasă, făcută de cei cinci membri ai conducerii executive ai Partidului Național Liberal, împreună cu Comisia juridică a PNL și se va lua o decizie în BPN.

CITEȘTE ȘI: 

Marcel Ciolacu: Eu NU îl susțin pe domnul Iulian Dumitrescu / „PSD are candidat propriu și va CÂȘTIGA Consiliul Județean Prahova”

Nicolae Ciucă evită să răspundă dacă îl susține pe Iulian Dumitrescu / „Propunerea trebuie să vină de la filială”

Dublu standard în Coaliție pentru corupție. Cazul Iulian Dumitrescu vs. cazul Dumitru Buzatu / Rețeta PNL vs. rețeta PSD în cele mai sensibile dosare

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?