PNL Olt, cea mai recentă filială dinamitată de vicepreședintele regional Gigel Ştirbu, după Gorj şi Mehedinţi. Liberalii trec în barca PSD

PNL Olt, cea mai recentă filială dinamitată de vicepreședintele regional Gigel Ştirbu, după Gorj şi Mehedinţi. Liberalii trec în barca PSD
Publicat: 08/11/2023, 17:27

PNL Olt este a doua filială din regiune pe care Gigel Ştirbu, vicepreședinte al regiunii Sud – Vest, în prezent deputat, o dinamitează, după PNL Gorj. Şi acolo, după ce şi-a impus omul la şefia organizaţiei – senatorul Ion Iordache – mai mulţi primari, dar şi întreaga filială PNL Târgu Jiu, alături de primarul Marcel Romanescu, au trecut la PSD. Şi PNL Mehedinţi, condusă de un apropiat al lui Ştirbu, fostul ministru Virgil Popescu, pierde primari pe bandă rulantă, potrivit presei locale.

Gigel Ştirbu, în calitatea sa de vicepreşedinte regional, a fost numit preşedinte interimar al PNL Olt, având sarcina ca în 30 de zile să organizeze alegeri pentru şefia filialei, după demisia din funcţie a senatorului Liviu Voiculescu, scriu jurnaliștii de la Gazeta Nouă.

În județul învecinat, la Gorj, Gigel Ştirbu a fost trimis ca să facă ordine după ce fusese îndepărtat fostul ministru Dan Vîlceanu de la șefia filialei, în schimb, la Olt cel mai longeviv parlamentar din judeţ a preluat o filială pe care chiar el a început să o saboteze, treptat, din luna august, potrivit presei locale.

Jurnaliștii scriu că totul a început cu numirea omului său, Mario De Mezzo, în funcţia de prefect de Olt, la începutul lunii august, după care au venit schimbări şi la nivelul unor agenţii – ANL, ISCIR, dar şi la Inspectoratul Şcolar, Garda de Mediu şi Finanţe.

„Mutările” au fost făcute doar pentru a-i slăbi puterea lui Liviu Voiculescu, care a fost până recent preşedinte al filialei.

Conform presei locale, scopul lui Gigel Știrbu rămâne să aibă un cuvânt decisiv atunci când se vor face listele pentru Parlament, el vizând un nou mandat, de pe prima poziție a listei pentru Camera Deputaţilor.

Dat fiind că nu i-a păsat ce vrea filiala, doi primari ai PNL Olt au trecut, miercur,  la PSD, alături mai mulţi consilieri locali şi judeţeni, dar şi de preşedinţii filialelor din Slatina, Caracal, Corabia şi Piatra-Olt.

Este vorba despre Paulică Munteanu, primar Iancu-Jianu, Marijana Trepăduș, primar Șopârlița, Florin Homorean, președintele PNL Slatina (fost prefect de Olt), Cristian Pavel, președintele PNL Caracal, Miruna Vulcănescu, președintele PNL Piatra-Olt, și consilierii județeni, Sorin Ciucu, Ion Voicu, Gabriel Nicolescu, Gheorghe Bujgoi, Ionel Crușoveanu, potrivit anunţului făcut pe pagina oficială de Facebook a PSD Olt.

Și filialele PNL Gorj şi Mehedinţi se destramă

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, şi-a anunţa, în luna septembrie, plecarea din PNL şi trecerea la PSD, după ce cu o lună înainte întreaga organizaţie municipală a liberalilor a trecut tot la social-democraţi.

Edilul era în conflict cu preşedintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, protejat al deputatului Gigel Ştirbu. Marcel Romanescu şi-a anunţat, pe pagina de Facebook, noua apartenenţă politică.

Printre motive, el a acuzat lipsa de sprijin din partea conducerii PNL Gorj şi chiar piedici, potrivit sursei citate.

Anunțul venea după ce, în luna august, membrii PNL Târgu Jiu au trecut în bloc la PSD, respectiv aproximativ 300 de membri noi.

În luna octombrie, zece primari PNL din Mehedinţi au trecut la PSD. Potrivit preşedintelui social democraţilor din judeţ, Aladin Georgescu, cei zece vor candida la următoarele alegeri din partea PSD.

Sursa foto: Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău au trecut la următoarea etapă a relației. Vedeta, în culmea...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii