PNL Sector 1, singura filială liberală care a învins PSD în Capitală. Sebastian Burduja: ”Marile victorii nu vin nici ușor, nici repede. Proiectul României normale merge mai departe”

PNL Sector 1, singura filială liberală care a învins PSD în Capitală. Sebastian Burduja: ”Marile victorii nu vin nici ușor, nici repede. Proiectul României normale merge mai departe”

Partidul Național Liberal și președintele Klaus Iohannis și-au asumat – în urmă cu un an și o lună – responsabilitatea guvernării și responsabilitatea readucerii la normalitate a unei Românii sfidată, umilită, decredibilizată de mai-marii PSD. Un gest caracterizat drept sinucigaș din punct de vedere electoral.

În contextul pandemiei de coronavirus, guvernul liberal a avut puterea de a menține pe linia de plutire un buget devalizat de găștile din PSD. Era atât de simplu să dubleze pensiile și alocațiile, să guverneze cu gândul, exclusiv, la voturi. Dar – privind la scrutinul din 6 decembrie -, observăm că PNL a plătit, scump, prețul responsabilității politice. Din păcate, fără a face procese de intenție cuiva, se pare că alarmant de mulți români au uitat mult prea ușor de „10 august”, de „OUG 13”, de toate mârșăviile marca Dragnea-PSD.

Cu toate acestea, liberalii s-au descurcat mai mult decât onorabil în Capitală. Sebastian Burduja – tânărul lider al PNL Sector 1 – a reușit să-și conducă filiala spre cel mai bun scor dintre organizațiile PNL din Capitală – 23,6%. De altfel, acesta este singurul sector în care liberalii au învins PSD.

A fost nevoie de muncă, de implicare, de o  campanie alături de oameni, printre oameni, pentru oameni, de empatie, respect și soluții pentru locuitorii din sector. Și nu în ultimul rând de credibilitatea unui politician tânăr. Și, evident, a echipei sale.

”Dragi prieteni, cu sprijinul dumneavoastră, visul României în 3D merge mai departe: România dezvoltată, democratică și demnă. Vom continua să îl construim, alături de toate forțele binelui din societatea românească.

Ca Președinte PNL Sector 1, le mulțumesc în mod special bucureștenilor din Sectorul 1 care ne-au acordat încrederea lor, precum și tuturor voluntarilor și simpatizanților noștri. Rezultatul este remarcabil. La nivel de București, în sectorul 1 PNL a luat cel mai bun scor – 23,6% și suntem singurul sector în care am învins PSD. Sunt, totodată, multe secții în care am ieșit pe primul loc. Acestea sunt rezultatele unei munci constante, fără oprire, de un an și jumătate”, scrie Sebastian Burduja pe pagina sa de socializare.

Sebastian Burduja: ”Proiectul României normale, dezvoltate si de bun simt merge mai departe”

Sebastian Burduja mai scrie, în mediul online, că noul guvern al României nu se poate construi decât în jurul Partidului Național Liberal, iar demersul esențial este acela de a ”lăsa în urmă o Românie mai bună”.

Totodată, alegerile parlamentare din 6 decembrie devin și un puternic semnal de alarmă pentru clasa politică din România. Românii, scrie Sebastian Burduja, ar trebui convinși de ”actorii” politici că implicarea lor în viața publică trebuie să fie constantă.

”La nivel național, ecuația guvernării nu este simplă, dar avem deplină încredere în Președintele României, Klaus Iohannis și în Președintele PNL, Ludovic Orban. Guvernul se va face cu certitudine in jurul Partidului Național Liberal, care nu a ezitat nicio clipa sa își asume crucea guvernării, în interesul țării. Noi nu suntem aici pentru un pumn de voturi in plus. Suntem aici să lăsăm in urma o Românie mai bună. Asta facem și asta vom face.

După eforturile făcute în ultimul an și în fața unei oportunități istorice de finanțare a reformei și dezvoltării României cu peste 84 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, suntem condamnați să reușim. Dincolo de unele frustrări sau dezamăgiri legate de prezenta la vot sau de un scor sau altul, dincolo de toate acestea sa fiți siguri de un lucru: proiectul României normale, dezvoltate si de bun simt merge mai departe.

Înaintașii noștri, marii Brătieni, ne dau cea mai frumoasa pildă: marile victorii nu vin nici ușor, nici repede”, notează Sebastian Burduja.

În plus, aceste alegeri trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică: va trebui să găsim rapid un mod prin care toți cetățenii să își dorească să se implice activ, constant, în viața publică. Nu doar la nevoie, în momente de genul OUG13 „noaptea ca hoții” sau #10august sau în momentele electorale, ci clipă de clipă, zi după zi.

Sebastian Burduja

”Visul meu rămâne același: România din care nimeni sa nu mai plece și în care toți cei plecați să se întoarcă acasă. Și am încredere că îl vom împlini. Înainte, împreună”, încheie vicepreședintele PNL, Sebastian Burduja.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...