PNL și USR depun moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. PMP va da semnături pentru moțiunea de cenzură

PNL și USR depun moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. PMP va da semnături pentru moțiunea de cenzură
Publicat: 01/02/2017, 17:03

PNL și USR au finalizat strângerea de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Sorin Grindeanu.

„Am finalizat textul moțiunii și strângerea de semanături. Astăzi vom depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD- ALDE, împotriva acestui abuz instituțional și împotriva legiferării hoției. Considerăm că acest Guvern a făcut de râs România și trebuie să plece. Este singura soluție onestă, demisia Guvernului și alegeri anticipate”, a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, potrivit Mediafax.

Turcan a precizat că președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, ar fi trebuit să fie prezent, însă că nu a ajuns.

„Ar fi trebuit să ne vedem și cu domnul Eugen Tomac, încă nu a ajuns, sperăm că vor fi în continuare deschiși să semneze această moțiune de cenzură”, a precizat Raluca Turcan.

La rândul său, președintele USR, Nicușor Dan, a declarat că USR și PNL au decis să depună doar moțiunea de cenzură, nu și moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Florin Iordache, așa cum au anunțat.

„Le-am pus cap la cap (n.r – textul moțiunii simple împotriva ministrului Justiției și textul moțiunii de cenzură). Au ieșit un singur text. Momentul e extrem de grav și necesită din partea opoziției instrumentul cel mai puternic care e moțiunea de cenzură”, a declarat președintele USR, Nicușor Dan.

Potrivit lui Nicușor Dan, PNL și USR au strâns peste 120 de semnături.

„Până în momentul de față din câte înțeleg sunt aproape 90 de semnături de la PNL și peste 30 de la USR, suficiente pentru a fi depusă. Îi așteptăm și pe colegii de la PMP”, a mai spus Nicușor Dan.

Ulterior, Traian Băsescu a anunțat, într-o conferință de presă, că PMP nu va fuziona cu PNL, însă că „va da semnături pentru moțiunea de cenzură”.

„Nu suntem remorca PNL, dar PMP va da semnături pentru moțiunea de cenzură. Vă rog să vă scoateți din calculatoarele dvs. o astfel de posibilitate. Nu vom face nicio fuziune. Partidul și-a crescut platforma de pe care să crească pentru 2019 și 2020”, a spus Băsescu.

La scurt timp după, Raluca Turcan a anunțat finalizarea textului moțiunii de cenzură, spunând că titlul acesteia este „Guvernul Grindeanu – Guvernul sfidării naționale, nu legalizați furtul în România” și că liberalii au reușit să strângă 124 de semnături pentru depunerea moțiunii.

„Noi sperăm ca toți cetățenii de bună-credință să susțină acest demers în spațiul public și ca toți parlamentarii care cred în supremația legii și au bună-credință și respectă cetățeanul să voteze moțiunea de cenzură. Avem 124 de semnături (…) Este primul demers politic important pe care îl face Opoziția”, a declarat Turcan.

În ceea ce privește sprijinul din partea PMP, în contextul anunțului făcut de Traian Băsescu potrivit căruia „PMP va da semnături pentru moțiunea de cenzură”, Turcan a precizat că PMP se va alătura acestui demers parlamentar.

„La începutul acestei sesiuni am depus această moțiune, doar din partea PNL și USR”, a punctat liderul interimar al PNL.

Totodată, liderul USR, Nicușor Dan, a declarat că speră ca, în urma presiunii exercitate de români în stradă, de asociațiile profesionale în mediul lor și cea pe care Opoziția o face în Parlament, proiectul de OUG și cele două proiecte de legi să fie retrase de Guvern.

„E un joc de forță între o clasă politică coruptă și societate”, a spus Nicușor Dan.

Ulterior, ședința de plen a Camerei Deputaților a fost întreruptă de parlamentarii opoziției, care au scandat ”Hoții!” și au afișat, ridicându-se în picioare, coli A4 pe care era scris mesajul ”Rușine!”, ei mergând și în centrul sălii, la prezidiu, pentru a protesta și a scanda. Ei au protestat și pe holul din fața sălii de plen înainte de începerea ședinței, potrivit Mediafax.

Președintele de ședință, social-democratul Gabriel Vlase, a întrerupt ședința imediat după scandări și a anunțat că, în conformitate cu Regulamentul Camerei, va fi nevoit să îi cheme la ordine pe cei care întrerup lucrările și să îi evacueze din sală dacă nu încetează demersurile. Vlase i-a chemat la prezidiu pe liderii de grup USR, Nicușor Dan, și PNL, Raluca Turcan.

”Nu e ok să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic noaptea trecută. Am un apel către colegii noștri de la putere. Stimați colegi, ce s-a întâmplat noaptea trecută cred că nu sunteți conștienți că prin ce ați făcut….”, a spus Nicușor Dan.

Președintele de Ședință, Gabriel Vlase a cerut chestorilor să restabilească ordinea.

”Nu suntem la declarații politice, respectați regulamentul”, a spus Vlase.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Rechinul fantomă și Diavolul de mare: Cum arată cele mai noi drone militare subacvatice ale...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Un băiat de 16 ani, autorul oribilei crime din Crângaşi. El şi un amic au...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Când ajunge ciclonul în România! Meteorologii declară că valul de aer rece aduce lapoviță și...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce amendă riști dacă ești prins de poliție cu un cârlig de remorcare, dar nu...
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Anunțul venit acum despre PACE. Putin este de acord
O treime din buget se duce pe salariile mărite mereu ale bugetarilor
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Monica a lăsat în urmă lacrimi de durere! Mărturiile șocante ale mamei îndoliate, care și-a...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Câți ani a avut Alin Oprea probleme cu alcoolul: "L-am folosit ca sedativ pentru a...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Test de cultură generală. Care fruct digeră insecte?
×