POLITIC. Nelu Tătaru promite o reformă pentru „desfacerea caracatiței” din sistemul medical. Cum răspunde acuzațiilor cum că și-ar fi angajat rudele în poziții importante

POLITIC. Nelu Tătaru promite o reformă pentru „desfacerea caracatiței” din sistemul medical. Cum răspunde acuzațiilor cum că și-ar fi angajat rudele în poziții importante
Nelu Tătaru: Ne așteptam la o creștere a cazurilor de COVID-19, dar nu ne așteptăm ca aceasta să se mențină.
Publicat: 31/05/2020, 15:47

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică, în cadrul unei intervenții la Digi 24, că plănuiește să implementeze o reformă a domeniului sanitar care să ducă la „desfacerea caracatiței” din întregul sistem medical din România.

El a mai spus că este conștient că „deranjează” anumite personaje din clasa politică, însă a dat asigurări că își va continua activitatea ca până acum.

„Pot să-i asigur pe cei din spectrul politic, dacă am deranjat voi continua și îi asigur că voi desface caracatița și de la Antibiotice și de la Unifarm, iar tocmai reforma în Sănătate pe care vreau să o fac va duce și la desfacerea caracatiței din tot sistemul medical”, a spus Nelu Tătaru.

Declarația ministrului, prin utilizarea cuvântului „caracatiță”, pare să facă referire la o postare recentă de pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat în care Tătaru era acuzat că, prin intermediul „caracatiței PNL”, acesta și-ar fi angajat mai multe rude în Ministerul Sănătății.

„Caracatița PNL sufocă toată #România! După neamurile lui Grindă, un alt mare «familist» pe banii românilor este ministrul Sănătații, Nelu Tătaru. Măștile vândute la suprapreț și fără bon fiscal, prin farmacia soției, au fost doar primul pas. Apoi a urmat… tot neamul! Cu maxim tupeu, rudele lui Tătaru au fost plantate pe salarii nesimțite, în curtea propriului minister!”, se arată în postarea PSD.

Cum răspunde Tătaru acuzațiilor PSD?

Mesajul Partidului Social Democrat vine după ce Tătaru i-a numit în funcții la Antibiotice Iași, companie în cadrul căreia statul deține pachetul majoritar de acțiuni, pe Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, și pe Lucian Timofticiuc, patronul Vremea Nouă. Potrivit presei, Mihaela Vlada ar fi verișoara minitrului Sănătății.

În replică, Nelu Tătaru a explicat că numirea acesteia este una temporară, iar Vlada a ajuns în respectiva funcție printr-un concurs de împrejurări.

„N-aș fi vrut să se ajungă la aceste lucruri, am căutat să rămân strict profesionist. S-ar părea că îi deranjează ceva. Ce pot să spun este că cele două persoane menționate nu sunt nici rude. Cele două persoane menționate, ne referim la Antibiotice Iași, au ajuns în Ministerul Sănătății înainte de a ajunge eu. Au fost numiți în Adunarea Generală a Acționarilor de predecesorul meu. A fost un moment acum când (a intervenit) o demitere, și-a dat demisia cineva din Consiliul de Administrație și a trebuit pus reprezentantul Ministerului Sănătății strict provizoriu până la acea alegere printr-un concurs, printr-o ofertă, provizoriu strict. Iar pentru Adunarea Generală a Acționarilor în locul acelei persoane s-a numit, efectiv, directorul de sănătate publică Iași care nu a putut să vină și a venit directorul de sănătate publică Vaslui. La fel, director de sănătate publică de zece ani, prin concurs”, a spus Nelu Tătaru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”