POLITICĂ. Băsescu, incendiar! Ce spune despre mărirea pensiilor la 1 septembrie și cine e singurul ministru PNL lăudat. Fostul președinte ar băga 10 miliarde în proiectul ăsta!

POLITICĂ. Băsescu, incendiar! Ce spune despre mărirea pensiilor la 1 septembrie și cine e singurul ministru PNL lăudat. Fostul președinte ar băga 10 miliarde în proiectul ăsta!
Băsescu: Am discutat cu Tomac să aibă în vedere candidatura mea la Primăria Capitalei / Sursa FOTO: https://sibiu100.ro
Publicat: 25/05/2020, 18:00

Fostul președinte Traian Băsescu, interviu incendiar la RRA despre mărirea pensiilor la 1 septembrie, infrastructura României, Guvernul Orban și altele. Europarlamentarul PMP nu a ocolit nici mega-criza declanșată de Covid-19 și face o comparație cu situația din 2008.

Mai întâi, Băsescu a explicat la Radio România Actualități ce este diferit azi față de criza precedentă din urmă cu 12 ani: „Lucrurile sunt total diferite. În 2008 a fost o criză generată de prăbușirea băncilor americane, Lehman Brothers… Ce s-a întâmplat. Băncile europene nu erau nici ele prea sănătoase, dar, odată căzute băncile americane, nu s-au mai putut finanţa. Nemaiputându-se finanţa, n-au mai putut să finanţeze guvernele care erau pline de datorii şi în felul acesta a apărut criza datoriilor guvernamentale”.

În opinia fostului șef de stat, „acum avem cu totul alt tip de criză. Acum, bani sunt pe toate drumurile, pieţele sunt inundate cu bani, fie că le inundă rezerva federală în America, fie că le inundă Banca Centrală Europeană. Marea problemă este alta. În primul rând, o dată cu stoparea producției industriale de către China, s-au rupt lanţurile de aprovizionare şi în Europa, și în SUA, pentru că foarte multe industrii erau dependente de importul de completare din China. Iar al doilea motiv al crizei este lipsa de consum. Adică, oamenii nu mai cumpără televizoare, stau cu cel de generație mai veche, nu mai cumpără frigidere, nu mai cumpără mașini, nu mai cumpără excursii scumpe şi vacanţe scumpe, se mulțumesc să meargă la hypermarket decât să meargă la restaurant și consumul este prăbușit, pur și simplu!”.

Europarlamentarul PMP oferă și un exemplu pentru teoria pe care o enunță: „Uitați-vă la Dacia… e ditamai grupul Renault-Nissan și ei lucrează într-un singur schimb. De ce? Pentru că nu este consum, nu se cumpără mașini. Și Dacia e o mașină vândută în Europa, în Africa, în Asia!”.

„Dacă aș putea, aş lua 10 miliarde de euro pentru Autostrada Transilvania”

Ce ar face Traian Băsescu dacă ar mai fi președintele României? „Dacă aș putea, aş lua acum 10 miliarde de euro pentru Autostrada Transilvania. Și o să vă spun de ce «Transilvania» – pentru că «Transilvania» are proiecte de execuție făcute, deci doar îi spui constructorului: «Uite, ăsta e proiectul, ăsta e tronsonul, vino la muncă!». Din acest motiv aleg «Transilvania». Ne trebuie o lansare de investiţii rapidă!”.

La fel, Traian Băsescu ar băga încă 10 miliarde de euro „în modernizarea şi refacerea sistemului de irigaţii. Vă asigur că ar fi mii de IMM-uri care ar avea de lucru pe lângă constructori. Gândiţi-vă cât ar trebui să furnizeze IMM-urile pentru sistemul de irigaţii ai României. Sau pentru construcţie de autostrăzi. Ar fi două proiecte…”.

Dacă mărim pensiile nu se relansează industria!

Referitor la mărirea pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie, Traian Băsescu este convins de următoarele: „Cine crede că, dacă mărim pensiile cu 40%, se relansează industria, se înşală! Soluţia este să facem investiţii. Asta e!

Traian Băsescu are laude și pentru un ministru liberal: „Cîţu (n.r. – Florin Cîțu) este singurul ministru de Finanţe, alături de Ialomiţeanu, care pe timp de criză a mărit banii pentru investiţii. A crescut banii la Ministerul Transporturilor şi a crescut sumele la Ministerul Dezvoltării. Asta e soluţia!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid