POLITICĂ. Băsescu, incendiar! Ce spune despre mărirea pensiilor la 1 septembrie și cine e singurul ministru PNL lăudat. Fostul președinte ar băga 10 miliarde în proiectul ăsta!

Redactor:
Gandul
POLITICĂ. Băsescu, incendiar! Ce spune despre mărirea pensiilor la 1 septembrie și cine e singurul ministru PNL lăudat. Fostul președinte ar băga 10 miliarde în proiectul ăsta!
Băsescu: Am discutat cu Tomac să aibă în vedere candidatura mea la Primăria Capitalei / Sursa FOTO: https://sibiu100.ro

Fostul președinte Traian Băsescu, interviu incendiar la RRA despre mărirea pensiilor la 1 septembrie, infrastructura României, Guvernul Orban și altele. Europarlamentarul PMP nu a ocolit nici mega-criza declanșată de Covid-19 și face o comparație cu situația din 2008.

Mai întâi, Băsescu a explicat la Radio România Actualități ce este diferit azi față de criza precedentă din urmă cu 12 ani: „Lucrurile sunt total diferite. În 2008 a fost o criză generată de prăbușirea băncilor americane, Lehman Brothers… Ce s-a întâmplat. Băncile europene nu erau nici ele prea sănătoase, dar, odată căzute băncile americane, nu s-au mai putut finanţa. Nemaiputându-se finanţa, n-au mai putut să finanţeze guvernele care erau pline de datorii şi în felul acesta a apărut criza datoriilor guvernamentale”.

În opinia fostului șef de stat, „acum avem cu totul alt tip de criză. Acum, bani sunt pe toate drumurile, pieţele sunt inundate cu bani, fie că le inundă rezerva federală în America, fie că le inundă Banca Centrală Europeană. Marea problemă este alta. În primul rând, o dată cu stoparea producției industriale de către China, s-au rupt lanţurile de aprovizionare şi în Europa, și în SUA, pentru că foarte multe industrii erau dependente de importul de completare din China. Iar al doilea motiv al crizei este lipsa de consum. Adică, oamenii nu mai cumpără televizoare, stau cu cel de generație mai veche, nu mai cumpără frigidere, nu mai cumpără mașini, nu mai cumpără excursii scumpe şi vacanţe scumpe, se mulțumesc să meargă la hypermarket decât să meargă la restaurant și consumul este prăbușit, pur și simplu!”.

Europarlamentarul PMP oferă și un exemplu pentru teoria pe care o enunță: „Uitați-vă la Dacia… e ditamai grupul Renault-Nissan și ei lucrează într-un singur schimb. De ce? Pentru că nu este consum, nu se cumpără mașini. Și Dacia e o mașină vândută în Europa, în Africa, în Asia!”.

„Dacă aș putea, aş lua 10 miliarde de euro pentru Autostrada Transilvania”

Ce ar face Traian Băsescu dacă ar mai fi președintele României? „Dacă aș putea, aş lua acum 10 miliarde de euro pentru Autostrada Transilvania. Și o să vă spun de ce «Transilvania» – pentru că «Transilvania» are proiecte de execuție făcute, deci doar îi spui constructorului: «Uite, ăsta e proiectul, ăsta e tronsonul, vino la muncă!». Din acest motiv aleg «Transilvania». Ne trebuie o lansare de investiţii rapidă!”.

La fel, Traian Băsescu ar băga încă 10 miliarde de euro „în modernizarea şi refacerea sistemului de irigaţii. Vă asigur că ar fi mii de IMM-uri care ar avea de lucru pe lângă constructori. Gândiţi-vă cât ar trebui să furnizeze IMM-urile pentru sistemul de irigaţii ai României. Sau pentru construcţie de autostrăzi. Ar fi două proiecte…”.

Dacă mărim pensiile nu se relansează industria!

Referitor la mărirea pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie, Traian Băsescu este convins de următoarele: „Cine crede că, dacă mărim pensiile cu 40%, se relansează industria, se înşală! Soluţia este să facem investiţii. Asta e!

Traian Băsescu are laude și pentru un ministru liberal: „Cîţu (n.r. – Florin Cîțu) este singurul ministru de Finanţe, alături de Ialomiţeanu, care pe timp de criză a mărit banii pentru investiţii. A crescut banii la Ministerul Transporturilor şi a crescut sumele la Ministerul Dezvoltării. Asta e soluţia!”.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide