POLITICĂ. Băsescu, incendiar! Ce spune despre mărirea pensiilor la 1 septembrie și cine e singurul ministru PNL lăudat. Fostul președinte ar băga 10 miliarde în proiectul ăsta!

POLITICĂ. Băsescu, incendiar! Ce spune despre mărirea pensiilor la 1 septembrie și cine e singurul ministru PNL lăudat. Fostul președinte ar băga 10 miliarde în proiectul ăsta!
Băsescu: Am discutat cu Tomac să aibă în vedere candidatura mea la Primăria Capitalei / Sursa FOTO: https://sibiu100.ro
Publicat: 25/05/2020, 18:00

Fostul președinte Traian Băsescu, interviu incendiar la RRA despre mărirea pensiilor la 1 septembrie, infrastructura României, Guvernul Orban și altele. Europarlamentarul PMP nu a ocolit nici mega-criza declanșată de Covid-19 și face o comparație cu situația din 2008.

Mai întâi, Băsescu a explicat la Radio România Actualități ce este diferit azi față de criza precedentă din urmă cu 12 ani: „Lucrurile sunt total diferite. În 2008 a fost o criză generată de prăbușirea băncilor americane, Lehman Brothers… Ce s-a întâmplat. Băncile europene nu erau nici ele prea sănătoase, dar, odată căzute băncile americane, nu s-au mai putut finanţa. Nemaiputându-se finanţa, n-au mai putut să finanţeze guvernele care erau pline de datorii şi în felul acesta a apărut criza datoriilor guvernamentale”.

În opinia fostului șef de stat, „acum avem cu totul alt tip de criză. Acum, bani sunt pe toate drumurile, pieţele sunt inundate cu bani, fie că le inundă rezerva federală în America, fie că le inundă Banca Centrală Europeană. Marea problemă este alta. În primul rând, o dată cu stoparea producției industriale de către China, s-au rupt lanţurile de aprovizionare şi în Europa, și în SUA, pentru că foarte multe industrii erau dependente de importul de completare din China. Iar al doilea motiv al crizei este lipsa de consum. Adică, oamenii nu mai cumpără televizoare, stau cu cel de generație mai veche, nu mai cumpără frigidere, nu mai cumpără mașini, nu mai cumpără excursii scumpe şi vacanţe scumpe, se mulțumesc să meargă la hypermarket decât să meargă la restaurant și consumul este prăbușit, pur și simplu!”.

Europarlamentarul PMP oferă și un exemplu pentru teoria pe care o enunță: „Uitați-vă la Dacia… e ditamai grupul Renault-Nissan și ei lucrează într-un singur schimb. De ce? Pentru că nu este consum, nu se cumpără mașini. Și Dacia e o mașină vândută în Europa, în Africa, în Asia!”.

„Dacă aș putea, aş lua 10 miliarde de euro pentru Autostrada Transilvania”

Ce ar face Traian Băsescu dacă ar mai fi președintele României? „Dacă aș putea, aş lua acum 10 miliarde de euro pentru Autostrada Transilvania. Și o să vă spun de ce «Transilvania» – pentru că «Transilvania» are proiecte de execuție făcute, deci doar îi spui constructorului: «Uite, ăsta e proiectul, ăsta e tronsonul, vino la muncă!». Din acest motiv aleg «Transilvania». Ne trebuie o lansare de investiţii rapidă!”.

La fel, Traian Băsescu ar băga încă 10 miliarde de euro „în modernizarea şi refacerea sistemului de irigaţii. Vă asigur că ar fi mii de IMM-uri care ar avea de lucru pe lângă constructori. Gândiţi-vă cât ar trebui să furnizeze IMM-urile pentru sistemul de irigaţii ai României. Sau pentru construcţie de autostrăzi. Ar fi două proiecte…”.

Dacă mărim pensiile nu se relansează industria!

Referitor la mărirea pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie, Traian Băsescu este convins de următoarele: „Cine crede că, dacă mărim pensiile cu 40%, se relansează industria, se înşală! Soluţia este să facem investiţii. Asta e!

Traian Băsescu are laude și pentru un ministru liberal: „Cîţu (n.r. – Florin Cîțu) este singurul ministru de Finanţe, alături de Ialomiţeanu, care pe timp de criză a mărit banii pentru investiţii. A crescut banii la Ministerul Transporturilor şi a crescut sumele la Ministerul Dezvoltării. Asta e soluţia!”.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cum arată CASA Oanei și a lui Viorel Lis? Te închini, la propriu!
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Celebru milionar, salvat de la moarte, în mod miraculos, de Gigi Becali! `A venit Luțu...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Nadal a lăsat pe toată lumea cu gura căscată cu noua sa MAȘINĂ ELECTRICĂ
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
O nuntă din Botoșani a avut loc fără mire, după ce s-a infectat cu COVID
Cum arată CASA Oanei și a lui Viorel Lis? Te închini, la propriu!
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Aparatul electric banal care îţi poate da contorul de curent peste cap dacă îl laşi...
La Constanța este deja Halloween, dar... FĂRĂ petreceri!
Crimă pe platoul de filmare! E implicat un actor faimos de la Hollywood
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Vestea momentului pentru toți angajații din România! Va fi absolut obligatoriu. Se dă lege în...
DOLIU în ROMÂNIA! Milionarul a MURIT cu ZILE, în CHINURI GROAZNICE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021