POLITICĂ. Cîțu, delir pe Facebook. Ministrul Finanțelor își ridică singur statuie. „Am luat cele mai bune măsuri pentru economie”

Redactor:
Marius Olaru
POLITICĂ. Cîțu, delir pe Facebook. Ministrul Finanțelor își ridică singur statuie. „Am luat cele mai bune măsuri pentru economie”

Florin Cîțu, ministrul Finanţelor Publice, în delir pe Facebook. Așa cum și-a obișnuit prietenii virtuali, Cîțu lucrează în continuare la soclul propriei statui. De data aceasta, se laudă că a luat „cele mai bune măsuri pentru economie”.

Într-o postare pe Facebook adresată națiunii române, șeful MFP spune că și-a fixat un obiectiv din a reduce la minimum impactul negativ al crizei economice globale asupra economiei României.

Florin Cîțu vede o altă realitate economică

Iar până în prezent a reușit să ia cele mai bune măsuri, lucru confirmat de datele oficiale, mai spune Cîțu. Chiar dacă țara pare „înfrântă” în lupta cu efectele pandemiei Covid-19, pentru ministrul de Finanțe realitatea economică este cu totul alta.

„Economia reală mă confirmă! Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru este confirmat de date oficiale. INS: «În perioada 1.I – 30.IV.2020, faţă de perioada 1.I – 30.IV.2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 26,5% fiecare»”, scrie Cîțu.

Așadar, Institutul Național de Statistică a ajuns etalonul lui Florin Cîțu, la care fiecare român ar trebui să se raporteze.

„Toate scenariile apocaliptice ale socialiştilor au fost spulberate de datele din economia reală. Nu ne oprim aici. Vom administra în continuare responsabil şi precaut economia României. Obiectivul meu este să reduc la minim impactul negativ al crizei economice globale asupra economiei noastre. Şi aşa voi face!”, a încheiat Cîțu cu o promisiune fermă.

INS anunță creșterea volumului lucrărilor de construcții

Conform datelor publicate de INS, în aprilie 2020, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 2,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,9%.

În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2020, comparativ cu primele patru luni ale anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 26,5% fiecare.

Inchide