POLITICĂ. Dacian Cioloș, reacție la fotografia cu Orban fumând în birou. „Fă ce spune popa, nu ce face popa”

Redactor:
Gandul
POLITICĂ. Dacian Cioloș, reacție la fotografia cu Orban fumând în birou. „Fă ce spune popa, nu ce face popa”
POLITICĂ. Dacian Cioloș, reacție la fotografia cu Orban fumând în birou. „Fă ce spune popa, nu ce face popa” / Sursa FOTO: Facebook.com

Dacian Cioloș nu putea rata prilejul și și-a spus și el părerea cu privire la fotografia în care Ludovic Orban apare fumând în biroul premierului, de la Palatul Victoria. Preşedintele PLUS apreciază că întreg scandalul reprezintă, de fapt, „o furtună într-un pahar cu apă”.

„Un demnitar în stat trebuie să accepte că această funcţie implică o uriaşă responsabilitate, pentru că prin comportamentul său el stabileşte un exemplu de conduită publică. Să te ghidezi după ideea «fă ce spune popa, nu ce face popa» rămâne un mod ipocrit de a gândi relaţiile sociale. Un cetăţean obişnuit poate depăşi viteza legală şi, ca urmare, să plătească liniştit o amendă.

Un demnitar nu are aceeaşi lejeritate în a încălca legea. Un demnitar e dator să fie mult mai atent decât un cetăţean obişnuit, iar faptul că în societatea noastră acest mod de gândire nu e unul obişnuit constituie o problemă majoră care decredibilizează însuşi statul şi instituţiile sale.

Nu putem aştepta ca cetăţenii să creadă în stat dacă demnitarii săi nu se iau în serios – pe ei înşişi, dar şi funcţia pe care o ocupă”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

„PSD e ultimul partid care să invoce bun-simţ în conduita publică”

Liderul PLUS a menţionat că achitarea amenzii din partea premierului Ludovic Orban nu reprezintă „un merit politic”. Pe de altă parte, el a apreciat că PSD „este ultimul partid” care are dreptul să invoce bun-simţ în conduita publică.

„Rămân la părerea că discuţia excesivă a fotografiei de la Guvern este o furtună într-un pahar cu apă, din care taberele PSD şi PNL încearcă să obţină avantaje politice caraghioase. PSD e ultimul partid care să invoce bun-simţ în conduita publică. Nu ne ajung câteva zile ca să enumerăm încălcările regulate ale bunului-simţ civic din partea acestui partid. Şi nici PNL nu excelează în acest caz.

Domnului Orban îi transmit un mesaj simplu: Plata amenzii nu este un merit politic, nu te face om de stat şi nici nu e normal să te lauzi că respecţi legile, pentru că este datoria tuturor să facă acest lucru, fie că vorbim despre cetăţenii obişnuiţi, fie că vorbim despre demnitari”, a spus europarlamentarul PLUS.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a aplicat, sâmbătă, amenzi în cuantum total de 18.000 lei pentru cinci membri ai Executivului, contravenţiile constatate fiind nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi fumat în spaţii în care acest lucru este interzis.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Anda Adam și soțul ei au divorțat fără ca nimeni să știe?! Aceste detalii i-au...
Inchide