POLITICĂ. Joac-o p-asta, Orban! PSD cere impozitarea marilor averi!

Redactor:
Marius Olaru
POLITICĂ. Joac-o p-asta, Orban! PSD cere impozitarea marilor averi!
POLITICĂ. Joac-o p-asta, Orban! PSD cere impozitarea marilor averi! / Sursa FOTO: https://www.facebook.com/CiolacuMarcel

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că susţine impozitarea marilor averi, nu a muncii.

PSD vrea impozitarea marilor averi! Este mănușa pe care social-democrații le-o aruncă rivalilor liberali în meciul pentru voturile cetățenilor. Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, anunță că partidul său ia în serios propunerea de impozitare a marilor averi, o adevărată lovitură politică pregătită Guvernului Orban.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ciolacu acuză PNL că încearcă să deturneze subiectul impozitării marilor averi nejustificate din România.

„Susţin impozitarea marilor averi, nu a muncii! Sper că e clar şi pentru cei din PNL, care încearcă să deturneze în mod populist această temă. Le reamintesc că PSD a redus impozitul pe venitul din muncă de la 16% la 10%, iar atunci PNL s-a opus!”, scrie Ciolacu, Liderul PSD afirmă că, „în viziunea noastră, munca trebuie încurajată, nu supra-impozitată! Pe de altă parte, cred că într-o ţară precum România, în care decalajele sociale sunt foarte mari, trebuie să avem curajul de a pune în discuţie impozitarea averilor mari şi foarte mari”.

PSD acuză PNL că îi apără „pe cei cu vile somptuoase”

Culmea este că PSD acuză PNL că vrea să îi apere „pe cei cu vile somptuoase, cu iahturi sau bărci cu motor, ori cu maşini de lux”.

„Din perspectiva noastră, sarcina trebuie redusă la cei care au mai puţin şi crescută la cei care au mai mult! Aşa e normal, aşa e echitabil! Vorbim desigur de o reformă fiscală mai amplă, care în mod cert nu poate fi pusă în practică în această perioadă de incertitudini, marcată de incapacitatea Guvernului de a veni cu soluţii de sprijin pentru economie. Dar este o temă care merită şi trebuie dezbătută în perspectiva unei schimbări la guvernare”, a încheiat cu o promisiune făcută electoratului social-democrat Marcel Ciolacu.

Inchide