POLITICĂ. Renunță Gabriela Firea la Primăria Capitalei? „Am serioase îndoieli ca va mai candida”

Redactor:
Marius Olaru
POLITICĂ. Renunță Gabriela Firea la Primăria Capitalei? „Am serioase îndoieli ca va mai candida”
GCS: Firea transmite „prezumții conspiraționiste” și are „erori de construcție logică în afirmații” / Sursă FOTO: https://www.impact.ro

Renunță Gabriela Firea la Primăria Capitalei? Președintele PNL București, Violeta Alexandru, susține că, din informațiile pe care le are, social-democrații se gândesc să deschida lista candidaților pe București cu un alt nume, susținerea primarului Firea fiind din ce în ce mai scăzută.

Sâmbătă, ministrul Muncii a făcut campanie electorală și a vorbit despre alegerile pentru PMB și eventuala luptă cu actualul edil, Gabriela Firea.

„Nu ştiu dacă Gabriela Firea va mai candida”, și-a început dezvăluirile Violeta Alexandru. Liderul PNL București susține că actualul primar general al Capitalei „are serioase probleme de susţinere în partid. Sunt oameni care au fost chestionaţi cu privire la alţi candidaţi, de unde rezultă că în Partidul Social Democrat lumea pe bună dreptate îşi pune semne de întrebare cu privire la şansele Gabrielei Firea. Eu cred că în PSD sunt oameni cu discernământ, care, evaluând profilul profund agresiv al acestei doamne faţă de bucureşteni, bilanţul complet negativ al realizărilor ei în ce priveşte calitatea vieţii, schimbările din Bucureşti, se vede cu ochiul liber faptul că sunt acolo nişte semne de întrebare”.

PNL încă nu și-a stabilit candidații la sectoare

Violeta Alexandru spune că PNL se va poziționa „în momentul în care o să vedem care este candidatul PSD pentru Primăria Capitalei şi cine va deschide lista consilierilor PSD pentru Capitală”. Atunci, „în mod evident vom face şi noi analizele corespunzătoare”.

Întrebată dacă Partidul Naţional Liberal este pregătit, în condiţiile în care actualul primar general al Capitalei nu va avea susţinerea PSD, ALDE, Pro România, să meargă eventual singur la alegerile locale în Bucureşti, Violeta Alexandru a răspuns: „Da, suntem pregătiţi în orice variantă! Să vedem mai întâi dacă Gabriela Firea va deschide lista PSD la Bucureşti, că eu am serioase îndoieli”.

Potrivit Violetei Alexandru, PNL se află în plin proces de desemnare a candidaţilor atât pentru poziţiile de primar de sector, cât şi pentru consilieri: „Suntem în plin proces de desemnare a candidaţilor, atât pentru poziţiile de primar de sector, de fapt aceasta este prioritatea în acest moment, cât şi pentru consilieri. Ce ne interesează este să primim răspunsul legat de candidatura Gabrielei Firea. Văd că lucrurile sunt în discuţie. Vreau să văd cine deschide lista de la celelalte partide, vreau să văd care este angajamentul celorlalţi parteneri cu care suntem în discuţii şi pe care i-am abordat în vederea formării unei coaliţii pentru Bucureşti”.

Violeta Alexandru: „Vreau ca PSD să dispară”

Ministrul Muncii apreciază că, în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor comuni PNL-USR, vor conta şi sondajele.

„Cine îşi asumă în acest moment să nu facă un efort serios pentru a ajunge la o înţelegere şi la o coaliţie între noi, îşi asumă riscul ca, în Bucureşti, PSD să mai aibă forţă, iar eu vreau ca PSD să dispară din Bucureşti, pentru că, aşa cum arată lucrurile astăzi, Capitala este mai rău ca niciodată. Facem sondaje periodic. Da, sondajele vor conta şi ele, pentru că acolo se vede vocea bucureşteanului, care spune pe cine vede capabil.

Nu suntem la finalul acestor discuţii, ci, dimpotrivă, suntem la început. Aşa cum ştiu eu lucrurile, toate cele şase candidaturi au şanse”, a mai susţinut politicianul liberal.

×
GÂNDUL LIVE 13 august

Urmăriți GÂNDUL LIVELovitură data clanului Duduianu. Frații lui Emi Pian, Ciprian și Grațian, au fost reținuți de polițiști sub acuzația de tentativă de omor https://bit.ly/33VTToYVictor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și medicul Virgil Musta, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 13 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide