Ponta a convocat baronii în video-conferință pentru a negocia viitorul premier

Ponta a convocat baronii în video-conferință pentru a negocia viitorul premier
Publicat: 03/11/2014, 19:20
Actualizat: 20/05/2015, 12:00

Premierul Ponta a convocat mâine dimineață, la prima oră, o video-conferință cu toți liderii PSD din teritoriu în care se va face o analiză a rezultatelor din primul tur al alegerilor prezidențiale, dar se va cere și un mandat de negociere pentru funcția de premier. Victor Ponta a anunțat imediat după ce a câștigat primul tur al prezidențialelor că marți, în ședința Coaliției de guvernare, unde vor fi invitat și reprezentanții partidului lui Călin Popescu Tăriceanu, se va discuta despre viitorul premier. După ce a obținut 40% în primul tur, se așteaptă ca Ponta să fie susținut de liderii județeni chiar dacă viitorul prim-ministru nu va proveni de la PSD. La Comitetul Executiv de la Orăștie, de la finele lunii iunie, premierul Ponta a avut o discuție cu colegii săi de partid în care le-a spus că este posibil ca după primul tur al prezidențialelor să anunțe un tandem cu un candidat care nu a intrat în turul al doilea. De atunci, pesediștii s-au gândit la varianta Călin Popescu Tăriceanu.

Această soluție nu este agreată în totalitate de pesediștii din teritoriu, care vor să amâne această decizie. Printre cei care nu sunt încântați de varianta Tăriceanu premier este chiar președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

El a transmis astăzi un mesaj către Tăriceanu: „niciun candidat nu vine cu voturile în buzunar la niciun fel de negociere. Ar fi bine să știm lucrul acesta”.

„Este bine să știm toți că niciun candidat nu are voturile în buzunar. Dacă știm asta este bine pentru noi. Nu cred că e bine să pierdem timpul cu foarte multe întâlniri, să negociem noi între noi. Cetățenii sunt afară, sunt în casele lor, la muncă, vor să vadă un proiect de țară, nu marele proiect cum ne întâlnim noi și negociem. Este posibil să apară un tandem, este posibil să apară și alte lucruri. Cred că trebuie să fie o singură discuție pentru că Victor Ponta are nevoie să comunice, nu să stea numai în negocieri și întâlniri.”, a declarat Liviu Dragnea.

Dacă varianta Tăriceanu va obține acceptul pesediștilor, dar și al Coaliției de guvernare, Liviu Dragnea va deveni în viitorul executiv șeful miniștrilor PSD, mai ales că el țintește să devină numărul unu în partid. În acest fel, și oamenii lui Dragnea vor fi motivați să tragă pentru Victor Ponta în turul al doilea al prezidențialelor, chiar dacă pentru moment, vor trebui să cedeze funcția de premier.

Din punct de vedere strategic, numele lui Tăriceanu a fost ales din mai multe considerente. În primul rând, pesediștii nu îl ostilizează pe Tăriceanu, amintirile din vremea guvernării acestuia fiind unele bune. În situația actuală, tandemul Ponta președinte – Tăriceanu premier va putea resuscita tema „USL trăiește”. De asemenea, social-democrații vor demonstra că nu doresc toată puterea pentru ei și sunt capabili să ofere ceva și aliaților săi.

Ponta nu va veni însă cu o singură propunere, el având și alte nume care vor fi prezentate în ședința Coaliției de guvernare, dar favorit rămâne Călin Popescu Tăriceanu, care beneficiază de o relație bună cu PSD și UDMR.

În timpul actualei campanii electorale, Tăriceanu și Ponta s-au sprijinit reciproc, neexistând niciun atac între cei doi candidați. În seara alegerilor din primul tur al preziedențialelor, Andreea Lambru, o apropiată a lui Tăriceanu, a stat câteva ore în sediul PSD din Kiseleff.

Și ceilalți reprezentanți ai PLR, Daniel Chițoiu, Radu Stroe și Ovidiu Silaghi au o relație foarte bună cu social-democrații. Călin Popescu Tăriceau s-a clasat pe locul trei în competiția prezidențială.

În cazul în care varianta Tăriceanu, pică și tabăra Dragnea reușește să-și impună punctul de vedere, pe lista posibililor premieri se va afla și numele actualului director al SRI, George Maior.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Mandatul preşedintelui Zelenski expiră azi. De ce poate rămâne în continuare la conducerea Ucrainei, deşi...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Maghiarii AU PRIMIT INTERZIS chiar în România. Decizia drastică luată chiar astăzi, 20 MAI
Tragedia peste care Alin Oprea nu poate să treacă. A pierdut cea mai dragă persoană
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
(P) Ceasuri Swatch inspirate de opere de artă
×