Ponta anunță că parlamentarii PSD fac o plângere penală pentru intimidare și șantaj după „atacul mafiot” al lui Traian Băsescu la Gabriela Vrânceanu Firea

Ponta anunță că parlamentarii PSD fac o plângere penală pentru intimidare și șantaj după „atacul mafiot al lui Traian Băsescu la Gabriela Vrânceanu Firea
Publicat: 14/04/2014, 17:40
Actualizat: 29/07/2014, 18:25

„Un atac mafiot!” Astfel a catalogat premierul Victor Ponta declarațiile pe care președintele Traian Băsescu le-a făcut, în direct, duminică seara la adresa senatorului PSD Gabriela Vrânceanu Firea. În consecință, parlamentarii PSD vor depune o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu pentru amenințare și șantaj.

Trimis de președinte în același „apartament” cu Năstase, Ponta a răspuns cu aceeași monedă: „Se strânge lațul! Băsescu va ajunge la închisoare”. Premierul l-a caracterizat pe președintele Băsescu ca fiind comunist, corupt și securist, acuzându-l direct că în cazul cumpărării terenului de la Nana de către fata sa, Ioana Băsescu, este vorba de un caz clasic de spălare de bani și evaziune fiscală.

„Până mâine (marți – n.r.) avem o plângere penală împotriva președintelui Traian Băsescu”, a spus premierul, comentând că „este prima dată din 1989 încoace, de când România încearcă să fie democratică, când familia unui senator este ameințată direct, de către președinte”. „Este un element fără precedent, care nu mai are nicio acoperire în disputra politică”, a mai spus premierul.

„În momentul în care amenință familia unui senator (…) lucrurile sunt fără precedent”, a mai spus premierul Ponta, precizând că va fi informată și Comisia Europeană. El a arătat că este un „atac mafiot” împotriva Gabrielei Firea. „Traian Băsescu trebuie să răspundă în fața legii. Doamna senator trebuie să vadă foarte clar că modelul mafiot cu care am fost conduși de nouă ani și jumătate nu intimidează”, a menționat Ponta.

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Realitatea TV, că atât el, cât și fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziția Parchetului privind terenul din comuna Nana și că senatorul PSD Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa ce se întâmplă pe moșia soțului”.

„Am discutat cu toții din punct de vedere politic și legal consecințele atacului pe care nu mă feresc să-l numesc un atac mafiot efectuat aseară de Traian Băsescu, nu mai pot să-i spun președinte împotriva colegei noastre, doamna senator Firea și mai direct și mai clar am decis ca toți parlamentarii, nu doar din coaliția de guvernare, dacă sunt și liberali, dacă sunt și de la PPDD sau de PDL care vor dori, până mâine avem o plângere penală împotriva președintelui Traian Băsescu pentru două infracțiuni, infracțiunea de amenințarea și infracțiunea de șantaj. Tot astăzi am dat tuturor colegilor noștri din Parlamentul European să informeze conducerea PE despre acest atac mafiot, repet, prin care domnul Băsescu, pentru simplul motiv că doamna Firea, ca parlamentar face parte din comisia de anchetă, care anchetează toate ilegalitățile, spălarea de bani, evaziunea fiscală comisă de către domnul Băsescu a fost amenințată domnia sa și familia și vom depune această plângere penală mâine și evident că cel mai târziu în decembrie domnul Băsescu trebuie să răspundă în fața legii pentru că asemenea atitudini mafiote într-o țară care este membră a UE, care este membră a NATO, care are o separație a puterilor în stat, sistem de injustiție independent sunt absolut inacceptabile, iar doamna senator trebuie să vadă foarte clar, așa cum trebuie să vadă toți cetățenii acestei țări că modelul mafiot cu care am fost conduși de nouă și jumătate nu intimidează„, a anunțat premierul Victor Ponta.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, președintele a spus că și acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa ce se întâmplă pe moșia soțului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

În replică, Firea a scris, luni, pe Facebook, că președintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, „un mesaj fără niciun echivoc” legat de activitatea ei în Comisia Călărași.

„Aștept cu interes reacțiile instituțiilor statului și ale ambasadelor statelor democratice față de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!”, afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Firea: „Președintele a crezut de cuviință să mă intimideze și să mă șantajeze”

Senatoarea Firea a declarat, în replică la afirmațiile președintelui, că acesta „a găsit de cuviință să o intimideze și să o șantajeze”: „Mi-a transmis că, dacă nu stau în banca mea, s-ar putea să nu-l mai găsesc pe tatăl copiilor mei acasă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea