Ponta: Băsescu nu are curajul să ceară demisia șefului STS din lașitate și având lucruri de ascuns. „Opriș a ajuns la vârsta pensionării”

Ponta: Băsescu nu are curajul să ceară demisia șefului STS din lașitate și având lucruri de ascuns. Opriș a ajuns la vârsta pensionării
Publicat: 02/02/2014, 20:33
Actualizat: 31/07/2014, 14:13

Premierul Victor Ponta a anunțat, duminică seara, că în prima zi a noii sesiuni parlamentare, luni, 3 februarie, va depune un proiect de lege pentru ca Serviciul de Telecomunicații Speciale să treacă în subordinea Ministerului de Interne, ca urmare a refuzului președintelui Băsescu de a-l demite pe șeful STS.

„Am decis ca mâine, la Biroul Permanent al Senatului să fie prezentat proiectul de lege pentru o mai bună coordonare a instituțiilor, STS să treacă în cadrul MAI, în coordonarea departamentului pentru situații de urgență. Parlamentul va adopta în procedură de urgență pentru o mai mare eficiență și responsabilitate”, a anunțat premierul, la sediul USL.

În ce privește mandatul șefului STS, Marcel Opriș, a cărui demisie a cerut-o anterior, Victor Ponta a spus că acesta rămâne în funcție pentru că „Traian Băsescu este probabil șantajat și laș”.

„Au fost disfuncționalități în activitatea celor 3 institutții. ISU, ROMATSA și STS. Ministrul de Interne și-a dat demisia, la fel și în cazul ROMATSA. Și la STS trebuia să existe o asumare a răspunderii. Din păcate, nu s-a întâmplat asta din cauza opoziției lui Traian Băsescu. Nu are curajul, probabil este șantajat, lașitate, interese personale. E foarte clar că Băsescu îl va proteja pe șeful STS cât va putea. (…) Băsescu nu are curajul să ceară demisia șefului STS din lașitate și având lucruri de ascuns”, a spus Ponta.

Întrebat dacă prin această operațiune va fi înlăturat și Marcel Opriș de la conducerea STS, Ponta a susținut că nu poate ști acum acest lucru, deoarece este prematur, dar a adăugat că, din câte cunoaște, acesta a ajuns deja la „vârsta pensionării”, îndeplinind condițiile legale de pensionare, și că șeful acestui serviciu trebuie să un tehnician, precum șeful ISU, aflat sub coordonarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după ședința CSAT a cărei temă a fost accidentul aviatic produs în 20 ianuarie în Munții Apuseni, că în ultima perioadă „s-a instalat public, prin persistența unor minciuni”, mesajul că Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) trebuia să facă localizarea exactă a locului accidentului, spunând că acest lucru este o minciună și că STS nu are nici echipament și nici dreptul legal în acest sens.

El a arătat că acțiunea de salvare din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare și de aceea a fost un eșec, „cum a catalogat-o și prim-ministrul”.

Președintele a adăugat că prim-ministrul Victor Ponta a cerut trecerea STS la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și destituirea șefului Serviciului, șeful statului precizând însă că niciuna din variante nu este viabilă și că doar dacă cineva poate dovedi că STS are capabilități mai mari decât cele prezentate pentru cazul accidentului aviatic nu va sta pe gânduri în ceea ce privește cererea de demitere a directorului Serviciului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului