Ponta către ambasadorul SUA: Este destul de riscant să fii premier în România

Redactor:
Clarice Dinu
Ponta către ambasadorul SUA: Este destul de riscant să fii premier în România

„Este destul de riscant să fii premier în România”, a fost comentariul pe care premierul Victor Ponta l-a făcut în discursul susținut la ceremonia organizată de Ambasada Statelor Unite cu ocazia zilei naționale. Declarația vine după două zile în care ambasadorul Mark Gitenstein și-a exprimat îngrijorarea față de evoluțiile politice de la București.

Ponta a ținut să-l asigure însă că indiferent de controversele politice toate partidele susțin parteneriatul României cu Statele Unite.

„Politica românească este controversată, dar este un punct asupra cărora toate partidele au fost de acord că avem nevoie de un parteneriat cu SUA”, a spus premierul.

Ponta i-a spus lui Gitenstein că vrea să-i împărtășească acum din experiența sa americană, precizând atât că ambasadorul își încheie mandatul, cât și faptul că nu știe cât va mai fi premier.

„Nu știu dacă anul viitor voi mai fi prezent aici. Este destul de ricant să fii de premier în România”, a spus Ponta, adăugând că a învățat de la americani că „numai judectori si procurori independenți pot oferi ce e mai bun pentru societate”.

 

Inchide