Ponta CEDEAZĂ: Nu mai facem mini-recensământul

Ponta CEDEAZĂ: Nu mai facem mini-recensământul
Premierul Ponta a cerut miniștrilor implicați să verifice rapid, prin "mijloace administrative", dacă pe listele electorale permanante s-au aflat la data referendumului și persoane decedate sau fără cetățenie, arătând că un "mini-recensământ" nu mai poate fi organizat doarece "boicotul" continuă.

Premierul Victor Ponta a cerut miniștrilor implicați să verifice rapid, prin „mijloace administrative”, dacă pe listele electorale permanente s-au aflat la data referendumului și persoane decedate sau fără cetățenie, arătând că un „mini-recensământ” nu mai poate fi organizat doarece „boicotul” continuă.

El a mai arătat că judecătorii Curții Constituționale nu au cerut Guvernului listele electorale permanente, deoarece acestea se află la Biroul Electoral Central, ci „listele electorale permanente actualizate conform dispozițiilor articolului 17 alineat 2 din Legea 3/2000”.

„Măcar să o scoateți pe Elodia de pe liste”

„Vă rog, domnilor miniștri, să procedați strict în conformitate cu solicitările Curții Constituționale. E foarte clar că ideea inițială a unui mini-recensământ nu poate funcționa, pentru că înțeleg că boicotul se continuă și în acest caz și atunci am avea tot rezultate false, din moment ce li se trântește ușa în nas oamenilor. Vă rog doar să verificați cât mai rapid posibil, prin mijloacele administrative pe care le aveți, dacă pe listele electorale permanente la 29 iulie 2012 s-au aflat persoane decedate, fără cetățenia română sau diverse alte cazuri prevăzute de lege. Dacă veți reuși, fără să-l supărați pe președintele suspendat, să îi scoateți de pe listă și pe generalul Pacepa și pe Elodia Ghinescu, nu poate fi decât în beneficiul și spre deliciul mass-media”, a spus Ponta.

Premierul a mai susținut că deplânge faptul că tocmai Traian Băsescu exercită presiuni asupra Curții Constituționale și a făcut din nou apel pentru încetarea acestor presiuni.

În 2 august, Curtea Constituțională anunța că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menționând că a primit date „contradictorii” privind listele electorale permanente.

O zi mai târziu, Curtea Constituțională a preschimbat din 12 septembrie în 31 august termenul pentru examinarea respectării procedurii pentru organizarea și desfășurarea referendumului.

Curtea Constituțională a solicitat Guvernului ca până la 31 august să transmită listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfășurat refendumul din 29 iulie.

În 6 august, Curtea Constituțională a revenit cu o adresă către Guvern în care preciza că a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfășurarea referendului și listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie, nu „actualizarea listelor” de alegători.

Amânarea unei decizii privind referendumul a survenit datelor contradictorii transmise Curții în datele de 1 și 2 august, de către Serviciul de Evidență a Populației al MAI.

Șeful Direcției pentru Evidența Persoanelor, chestorul Constantin Manoloiu, a fost pus oficial sub acuzare, împotriva ofițerului de poliție fiind declanșată urmărirea penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, a anunțat, luni, Ministerul Public.

Sursa citată a precizat că în baza acestor liste electorale permanente actualizate în termenele și condițiile prevăzute de legislația în materie, privind numărul de 18.292.514 cetățeni cu drept de vot, s-a organizat și desfășurat referendumul național din 29 iulie pentru demiterea președintelui României.

Adresa comunicată Curții Constituționale în 2 august, conform căreia MAI nu își poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, această atribuție revenind exclusiv Autorității Electorale Permanente, relevă „o îndeplinire defectuoasă cu știință a atribuțiilor de serviciu” din partea chestorului Manoloiu, cel care a semnat documentul transmis CC.

Prin această faptă a chestorului Manoloiu ar fi fost cauzată „o tulburare însemnată relațiilor sociale privind evidența persoanelor cu drept de vot și a au fost afectate acele relații sociale a căror normală desfașurare și dezvoltare nu este posibilă fără îndeplinirea cu corectitudine a îndatoririlor de serviciu de către funcționarii publici sau alți funcționari”, spun anchetatorii.

În dimineața acestei zile Ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, a avut o întâlnire cu premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria.

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide