Ponta despre candidații „în servicii secrete”: Dacă își fac datoria față de țară, merită felicitați

Ponta despre candidații în servicii secrete: Dacă își fac datoria față de țară, merită felicitați
Publicat: 11/09/2014, 22:20
Actualizat: 30/09/2018, 20:05

„Vreau să fac un comentariu legat de ultimul subiect din presa română, nu mi se pare un subiect al societății, ci al presei: cine e în servicii secrete. Din punct de vedere instituțional, eu sunt vicepreședinte al CSAT. Am niște obligații legale. Chiar dacă aș ști despre o persoană că lucrează într-un serviciu de informații român, în primul rând nu aș vorbi despre asta pentru că e ilegal. În al doilea rând, ar fi un semnal foarte prost pe care l-aș da instituțiilor care ne apără și pe noi, apără societatea românească de pericolele la adresa siguranței naționale. Dacă eu m-aș apuca să vorbesc de lucrurile pe care le aflu ca și vicepreședinte CSAT ar fi, în primul rând, o infracțiune, în al doilea rând o iresponsabilitate. Vreau să dau un mesaj foarte clar pentru instituțiile statului și oamenii care își fac datoria”, a spus premierul Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Victor Ponta s-a referit și la latura politică a subiectului pus în discuție.

„Din punct de vedere politic, e evident că nu se referea la mine domnul Băsescu, pentru că tocmai ne-a verificat pe noi, membrii Guvernului, și are confirmarea că nu noi suntem. Nu cred că aceasta trebuie să fie tema de campanie, să-l găsim pe domnul sau pe doamna care, nefiind miniștri, au activat sau activează pentru un serviciu de informații. Dacă activau pentru un serviciu de informații al Rusiei sau al Coreei de Nord, sigur că era o problemă. Dacă își fac datoria, doamna sau domnul, față de țară, cred că merită felicitați pentru asta. Cred că merită apărate instituțiile statului, respectate legile și cred că, în campania care va începe pe 2 octombrie, dacă reușim să vorbim despre ce facem pentru țară, atunci va fi o campanie foarte bună”, a conchis Ponta.

Președintele Băsescu declara, despre faptul că unii candidați la Președinție nu și-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofițeri acoperiți și a precizat că, dacă nu se va întâmpla, o va face el, arătând că nu este corect să duci o asemenea funcție „având două butoane”.

Referindu-se la „lucrurile ascunse din CV-urile candidaților la prezidențiale”, despre care a făcut referire în trecut, Traian Băsescu spunea că toate afirmațiile pe care le-a făcut pe această temă au rămas valabile.

„Încă mai cred că au timp candidații, înainte de a-și depune candidaturile, să spună public, își completeze CV-ul, dacă au fost cumva sau nu ofițeri acoperiți”, spunea Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Întrebat dacă va spune el cine nu și-a completat CV-ul, în cazul în care candidații nu o vor face, președintele Băsescu a răspuns: „Da, pentru că am obligația să o spun, am obligația să o fac. Există lege care interzice serviciilor să își facă cunoscute rețelele, ofițerii acoperiți, ofițerii descoperi, etc., dar când discutăm despre funcția de președinte al României nu poți să nu informezi”.

Președintele adăuga că nu spune nimeni că trebuie ca acel serviciu să facă publică această informație, pentru că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligația să o facă.

Întrebat dacă, dintre actualii candidați la Președinție, sunt persoane care au asemenea lucruri ascunse în CV, Traian Băsescu spunea: „Da”. „Nu este corect să te duci într-o asemenea funcție având două butoane”, completa șeful statului.

„Voi fi în măsură să vă aduc probe, ce înseamnă acest dublu buton”, mai spunea Băsescu, precizând că ar fi „necinstit din partea sa să nu o facă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...