Ponta: Există un pericol real ca structuri și clanuri mafiote să conducă zone din țară

Ponta: Există un pericol real ca structuri și clanuri mafiote să conducă zone din țară
Publicat: 08/05/2012, 11:54
Actualizat: 01/06/2014, 17:33

Premierul Victor Ponta a cerut noii conduceri a Ministerului Administrației și Internelor să nu răspundă comenzilor de partid, să nu permită implicarea Poliției în campania electorală și să combată crima organizată, arătând că există „un pericol real” ca structuri mafiote să conducă zone din țară.

Prezent la ceremonia de preluare de către Ioan Rus și Victor Paul Dobre a mandatului de ministru al Internelor, respectiv de ministru delegat pentru Administrație, șeful Guvernului a arătat că structurile mafiote pot fi combătute inclusiv prin eliminarea din sistem a angajaților „prea apropiați sau prea dependenți” de acestea.

El a transmis reprezentanților MAI că nu mai este „atât de tânăr” pe cât pare și că cei doi noi miniștri, cu mare experiență în domeniu, au fost desemnați chiar de el și mai puțin de partidele din care fac parte.

„Îmi doresc un minister mult mai puțin politizat decât a fost în perioada anterioară. Ministerul Administrației și Internelor nu este un minister de partid și cer celor doi miniștri să vă asigure că numirile, promovările, schimbările în funcție și deciziile importante nu se iau la sedii de partid. Să vă gândiți mai puțin la liderii politici naționali sau locali și mai mult la ce aveți de făcut în meserie”, a spus Ponta reprezentanților MAI.

Premierul a afirmat totodată că dorește ca alegerile să fie organizate în mod corect și că nu va accepta situații de genul celor care ar fi fost înregistrate în județul Neamț, în care polițiștii păzesc autocare ale partidelor aflate în campanie electorală.

El a susținut că nu va accepta derogări de la aceste solicitări nici în favoarea partidelor aflate în prezent la guvernare.

Prezent la ceremonia de preluare de către Ioan Rus și Victor Paul Dobre a mandatului de ministru al Internelor, respectiv de ministru delegat pentru Administrație, șeful Guvernului a asigurat totodată că, împreună cu Ministerul Finanțelor, va căuta soluții de rezolvare în acest an a problemelor financiare din sistem.

„La televiziuni întotodeauna sunt interesante cazurile spectaculoase de corupție. Eu, ca fost procuror de teren, știu foarte clar că ceea ce influențează viața fiecărui român este siguranța lui personală. Știu foarte bine, din experiență și din informațiile pe care le am inclusiv de la dumneavoastră, că în România există un pericol real ca diverse structuri de crimă organizată, clanuri mafiote, să stăpânească zone din orașe, din județe sau de oriunde altă parte din această țară. Prioritatea zero este combaterea oricărui tip de crimă organizată, cu structurile de informații și operative pe care le aveți și mai ales îndepărtându-i pe acei colegi ai dumneavoastră care sunt prea apropiați sau prea dependenți de aceste structuri mafiote. Vreau să trăiesc într-o țară în care copiii mei nu se tem să iasă pe stradă, în care nu se dau din mașină jos tot felul de indivizi și ne iau la bătaie pentru că am îndrăznit să claxonăm”, a mai spus Ponta angajaților ministerului.

Șeful Guvernului a asigurat totodată că, împreună cu Ministerul Finanțelor, va căuta soluții de rezolvare în acest an a problemelor financiare din sistem.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară