Ponta: Guvernul Grindeanu e ca un avion în care se ceartă patru piloți. N-ați fugi mâncând pământul?. Reacția lui Dragnea

Ponta: Guvernul Grindeanu e ca un avion în care se ceartă patru piloți. N-ați fugi mâncând pământul?. Reacția lui Dragnea
Publicat: 22/02/2017, 19:18
„Îmi sustin cu tărie opinia și simt nevoia să mai adaug câteva elemente despre ce înseamnă un act de guvernare eficient și coerent și pericolele care pot apărea (…) Acum văd Guvernul Grindeanu (pe care l-am votat și al cărui succes m-ar face foarte fericit și liniștit) cum are deja 4 piloți! Lângă Premier trage de manșă cu toată puterea și președintele Iohannis (instalarea cu forța în capul mesei de la Palatul Victoria sau somatiile legate de buget sunt elemente evidente), trage vizibil și Președintele PSD Liviu Dragnea (care nu doar că a anunțat la început membrii Cabinetului, dar îi și coordonează direct și prezintă public toate lucrurile pozitive – cele negative le lasa pentru bieții miniștri), există din ce în ce mai vizibil și public și a patra ‘mână’ pe manșă – cea a Sistemului care transmite prin vocea Procurorului General sau a Procurorului Șef DNA ce ordonanțe sau legi trebuie să adopte sau să nu adopte Guvernul, cine poate sau nu poate să fie Ministru sau Secretar de Stat – ba chiar și câte salarii se pot mări din ipoteticele și fantezistele ‘prejudicii'”, a scris pe Facebook Victor Ponta.
Fostul premier a comparat Cabinetul Grindeanu cu un avion în cabina căruia se ceartă patru piloți și a sugerat că nu și-ar dori să se„îmbarce” în așa o guvernare și, mai mult, că oricine s-ar găsi într-o asemenea situație probabil că ar căuta ieșirea de urgență sau ar vrea să fugă„mâncând pământul”.
„O întrebare simplă: dumneavoastră vedeti un avion și în cabină sunt 4 piloți care se îmbrâncesc și țipă unul la altul, va mai urcați în el? Sau dacă deja sunteți înăuntru, vă uitați după ‘Ieșirea de Urgență’ sau vă rugați la Dumnezeu să ajungeți cât mai repede la aterizare ca să fugiți mâncând pământul, bucuroși că ați scăpat?”, a adăugat Ponta.
Liviu Dragnea: Mie mi-a plăcut exemplul cu avioanele. Poate, dacă ar fi un„copilot” ar fi mai puțină supărare
La scurt timp după mesajul transmis de Victor Ponta, Liviu Dragnea a comentat, pe scurt, acuzațiile aduse de fostul premier, apreciind„exemplul cu avioanele”, prilej cu care a ținut să-i transmită și că nu este de acord cu ideea pe care Ponta a susținut-o întotdeauna referitoare la faptul că președintele partidului de la putere ar trebui să fie și premier.
„Mie mi-a plăcut exemplul cu avioanele, nu prea am ce să comentez aici. Dacă ar fi un copilot, poate ar fi mai puțină supărare. Vorbind serios, nu, nu se întâmplă așa. Victor Ponta a spus mereu un lucru cu care nu pot fi de acord în ceea ce-l privește: el totdeauna a considerat că președintele partidului trebuie să fie premier. Nu este simplu, este pentru prima dată când președintele partidului nu este și prim ministru. O să construim un sistem de colaborare între partid și Guvern, în care eu am foarte mare încredere”, a replicat Dragnea.
Referitor la o eventuală implicare a sa în emiterea OUG 13, liderul PSD a reiterat faptul că nu a luat parte în niciun fel la această decizie,„dar dacă cineva, inclusiv dumnealui, are alte informații, să le transmită la instituțiile abilitate”. Despre posibilitatea aplicării unor sancțiuni similare cu cele pe care le-a primit Chirica și lui Victor Ponta, șeful social-democraților a răspuns că nu este aceeași situație, pentru că Ponta nu e nici vicepreședintele partidului, nici președinte la Iași.
Mesajul fostului premier vine la doar o zi după ce Pontal-a criticat pe Dragnea pentru că nu și-a asumat proiectul și l-a găsit vinovat pe fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, pentru că nu a comunicat bine în privința OUG 13. „A fost lipsă de asumare. Nu poți să dai totul pe Iordache. Domnii Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu trebuiau să spună ziua la amiaza-mare. Dacă zici că e urgență, nu o lăsa peste 10 zile. Dacă e ceva ce arde, bine, dacă nu, las-o în Parlament. În plus de asta, nu s-a comunicat. Totul a fost o greșeală (…) Nu a înțeles nimeni nimic. Dintr-o idee bună și corectă, s-a ajuns la un dezastru (…) O parte importantă din societate, orice ar fi, este anti-PSD. Pot să facă orice (…) Nu am înțeles ce se întâmplă. Eu nu am vrut să fie eliberați hoții din pușcării”, a declarat Ponta la o emisiune televizată.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Cîrstoiu: Nu mă retrag. Să anunțe Ciolacu că mă retrage. Nu iau bani, nu am...
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani