Ponta îi reface agenda lui Dragnea. „S-a întâlnit cu Kovesi și Coldea la tenis, cafea și pârlitul porcului”

Redactor:
Liviu Dadacus
Ponta îi reface agenda lui Dragnea. „S-a întâlnit cu Kovesi și Coldea la tenis, cafea și pârlitul porcului”
Detalii pe Gândul

„Au fost întâlniri oficiale la K2, la SRI. Dacă ține neapărat, îi aduc aminte și de întâlnirile neoficiale. (…) Domnul Dragnea s-a întâlnit mai des decât mine și cu Kovesi, și cu Coldea, a discutat de dosarul domniei sale, de dosarul Referendumului”, a spus Ponta la B1.

Întrebat dacă întâlnirile lui Dragnea cu Kovesi și Coldea au avut oc într-un cadru oficial sau neoficial, Ponta a răspuns: „La tenis, la cafea, la pârlitul porcului s-au întâlnit”.

Ponta a spus că „pârlitul porcului” a avut loc de Crăciun, în 2013.

Anterior, Ponta a fost prezent la Realitatea Tv, unde a susținut că poate să îi „aducă” lui Dragnea fotografii de la întâlnirile acestuia cu Kovesi și Coldea.

„Cred că (Dragnea, n.r.) are niște pierderi de memorie. Zice că nu s-a întâlnit cu Kovesi. Îi aduc eu poze de la întâlniri, de la vreo 20 de întâlniri. Au fost mai multe întâlniri, și la K2 (sediu al SRI, n.r.), și la T14 (sediu al SRI, n.r.). Diverse evenimente”, a spus Ponta, la Realitatea Tv.

În aceeași seară, Dragnea a admis, la România Tv, că a fost la întâlniri cu Kovesi și Coldea, dar într-un cadru oficial, la aceste întâlniri participând zeci de persoane.

„N-am negat niciodată că am fost la întâlniri unde au fost și acești oameni, au fost întâlniri la care erau 70-80 câteodată, 100, câteodată 50, întâlniri oficiale sau semi-oficiale, oameni cu funcții în statul român, de la toate partidele, membri ai Guvernului… Care e problema?”, a spus Dragnea la România Tv.

Dragnea a folosit, totodată, sintagma „cocoșei” la adresa celor care uzează numele său pentru a prolifera minciuni sau a susține frânturi de adevăr.

„Sunt foarte mulți cetățeni care se dau cocoșei de munte, cocoșei de șes, cocoși, ca să iasă puțin în evidență folosind numele meu, se referă la mine, cu frânturi de adevăr, minciuni, ca și cum eu sunt bolnav sau m-am îmbolnăvit de uitare…”, a spus Dragnea la România TV.

Ponta a scris miercuri pe Facebook că a fost martor la o scenă în care Liviu Dragnea cerea ajutor pentru dosarul său.

„Pe un singur coleg din PSD l-am văzut cu ochii mei si l-am auzit cu urechile mele când se ruga de Kovesi și Coldea să îl ajute cu dosarul penal – Liviu Dragnea!!! Și în timp ce se lupta pentru el însuși sigur nu pomenea absolut nimic despre abuzurile contra altor colegi – niciodată! Ca așa e Liviu – doar el contează! Nu vreau să vorbesc despre aceste lucruri pentru ca îmi pare rău de toti cei care ne-au votat și au alte așteptări de la noi – și nu vreau să mă bag înapoi în „Mocirlă” cu Dragnea !”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Liviu Dragnea a reacționat joi dimineață, susținând că nu a avut nicio întâlnire cu Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, nici înainte și nici după trimiterea în judecată, și i-a transmis lui Victor Ponta, cel care a susținut contrariul, să meargă în comisia SRI dacă are date legate despre intervenții la Florian Coldea.

„Am fost trimis în judecată de doamna Kovesi, nu m-am întâlnit cu acea doamnă nici înainte și nici ulterior, deci nu puteam să mă rog de cineva neîntâlnindu-mă. Iar dacă despre domnul Coldea știe că ar fi putut influența astfel de dosare, ar trebui să meargă la Comisia SRI să spună acest lucruri, nu pe Facebook”, a spus Liviu Dragnea.

Inchide