Ponta îi spune NU lui Antonescu. Premierul nu este de acord cu numirea lui Nini Săpunaru la Transporturi

Ponta îi spune NU lui Antonescu. Premierul nu este de acord cu numirea lui Nini Săpunaru la Transporturi
Publicat: 23/08/2013, 17:23
Actualizat: 31/10/2016, 23:57

Premierul Victor Ponta nu este de acord cu propunerea ca Nini Săpunaru să preia postul de ministru al Transporturilor și i-a cerut președintelui PNL, Crin Antonescu, o altă nominalizare pentru acest portofoliu, au declarat agenției MEDIAFAX surse politice.

„Premierul a transmis președintelui PNL că nu este de acord ca Nini Săpunaru să preia funcția de ministru al Transporturilor și a cerut o altă nominalizare”, au declarat sursele citate.

Deputatul PNL Nini Săpunaru a declarat, joi seară, că a fost sunat și întrebat dacă acceptă propunerea președintelui PNL, Crin Antonescu, către forurile de conducere ale partidului, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunând că a fost de acord și că a fost autorizat să anunțe acest lucru.

Propunerea lui Crin Antonescu i-a luat prin surprindere pe pesediști, surse din partidul lui Victor Ponta declarând joi seara pentru gândul că „Săpunaru nu este cea mai bună soluție”. Nici modalitatea de anunțare a candidatului nu le-a picat bine pesediștilor.

Întrebat joi seară despre această propunere, premierul Victor Ponta – prezent și el la un post TV – nu a dorit să comenteze informația. „Voi discuta cu colegii din PNL”, a spus Ponta. „Nu pot să comentez”, a mai precizat premierul. „Categoric, eu am ultimul cuvânt, apoi președintele Băsescu care va semna decretul de numire în funcție”.

Conducerea PNL urmează să analizeze duminică propunerea pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a anunțat că îi va trimite luni dimineața președintelui Traian Băsescu noua nominalizare pentru funcția de ministru al Transporturilor, după ce PNL va lua o decizie în acest sens.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că PNL va propune un lider liberal pentru șefia Transporturilor duminică după prânz, după o discuție care va avea loc, dimineața, în Consiliul Național al PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase