• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Ponta întinde o mână UDMR: „Sunt partenerii noștri pe tot ce ține de drepturile minorităților și de pacea socială”

Ponta întinde o mână UDMR: „Sunt partenerii noștri pe tot ce ține de drepturile minorităților și de pacea socială”
După o săptămână de negocieri eșuate în interiorul USL pentru schimbarea structurii Guvernului, Victor Ponta le transmite liberalilor că a avut "contacte politice recente" cu UDMR.

Victor Ponta spune că USL nu se rupe, iar „pozițiile războinice” de la „nivelul doi” din PSD și PNL, ale lui Liviu Dragnea respectiv ale lui Klaus Iohannis sunt „greșite”. Premierul admite însă, într-un interviu acordat astăzi Agerpres, că a avut „contacte politice recente cu UDMR”, ai cărei lideri îi rămân „parteneri”.

„Ei sunt parteneri instituționali ai noștri în Parlament chiar dacă sunt în Opoziție pe tot ceea ce ține dacă vreți de drepturile minorităților și de pacea socială. Pentru mine e important ca în România să nu mai existe tensiuni reale între minoritate și majoritate. UDMR-ul este singurul reprezentant legitim al minorității maghiare, pentru că așa au votat maghiarii, nu noi românii am decis ca UDMR-ul să fie reprezentantul lor în Parlament și, din acest punct de vedere, pentru mine, chiar dacă ei sunt în Opoziție, ei în mod obligatoriu cât sunt eu prim-ministru trebuie să fie un partener pentru tot ceea ce ține de drepturile minorităților și de pacea socială de care România are nevoie”, a spus Ponta.

Tot astăzi, președintele UDMR, Kelemen Hunor a explicat, într-un interviu acordat gândul, că, dacă se va rupe USL, „se va găsi o soluție” și a descris relația pe care o are cu Victor Ponta și Crin Antonescu, rememorând momentul în care Dan Voiculescu s-a opus intrării UDMR la guvernare „de mână cu Antonescu”.

 

Inchide