Ponta: L-am delegat pe vicepremierul Gabriel Oprea să participe la ședința CSAT

Ponta: L-am delegat pe vicepremierul Gabriel Oprea să participe la ședința CSAT
Publicat: 26/11/2013, 13:22
Actualizat: 09/08/2019, 03:39

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că l-a delegat pe vicepremierul Gabriel Oprea să parrticipe la ședința CSAT, care urmează să aibă loc în cursul după-amiezii.

Întrebat de MEDIAFAX dacă va participa la ședința CSAT sau dacă a împuternicit o altă persoană să îl reprezinte la această reuniune, Ponta a precizat că l-a desemnat pe vicepremierul Gabriel Oprea să participe.

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) convocată de către președintele Traian Băsescu este programată la o oră la care premierul Victor Ponta are pregătite, din timp, întrevederi cu mai mulți prim-miniștri, veniți la București pentru reuniunea China-Europa Centrală și de Est.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Bogdan Oprea a declarat, luni, că convocarea CSAT s-a făcut încă din 18 noiembrie, cu acordul premierului, iar speculațiile pe această temă sunt „complet neadevărate și răuvoitoare”.

„Convocarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării de mâine (marți, n.r.), 26 noiembrie, a fost făcută încă de lunea trecută, 18 noiembrie, și cu acordul prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, care este și vicepreședinte al CSAT”, a precizat Bogdan Oprea, într-o declarație de presă remisă MEDIAFAX.

Oprea a mai arătat că „orice speculații legate de data stabilirii acestei ședințe sunt complet neadevărate și răuvoitoare”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, „caracterul de urgență al ședinței este dat de faptul că bugetele instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale trebuie avizate de CSAT înainte de votarea bugetului pe anul 2014 în Parlamentul României”.

Bogdan Oprea a menționat că bugetul de stat pe 2014 a fost depus la Camera Deputaților, Camera decizională, abia luni, 18 noiembrie, adică ziua în care s-au făcut și demersurile pentru convocarea ședinței, iar puncte de vedere ale instituțiilor implicate au fost depuse la Secretariatul CSAT până vineri, 22 noiembrie.

„Ținând cont și de faptul că președintele României se află într-o deplasare externă joi și vineri, dar și de caracterul de urgență al subiectelor aflate pe ordinea de zi, ședința CSAT a putut fi convocată doar la începutul acestei săptămâni”, a precizat purtătorul de cuvânt al președintelui, Bogdan Oprea.

Programul premierului pentru ziua de marți indică faptul că acesta se va întâlni la ora 15.00, când e programată și ședința CSAT, cu premierul slovac.

Potrivit programului, premierul Ponta se va întâlni în intervalul orar 14.15-14.45 cu premierul Poloniei, între 15.00-15.30 cu premierul Slovaciei, între 15.45-16.15 cu premierul Cehiei, între 17.25-17.55 cu premierul Albaniei și între 18.30-19.00 cu premierul Sloveniei.

CSAT va discuta, marți, de la ora 15.00, propunerile de buget ale instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, a anunțat Președinția.

„O ședința a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condusă de președintele României, domnul Traian Băsescu, va avea loc marți, 26 noiembrie a.c., începând cu ora 15.00, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi a ședinței CSAT se află propunerile de buget ale instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale. Pe timpul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională”, se arată într-un comunicat al Președinției remis, luni seară, agenției MEDIAFAX.

Președintele îndeplinește funcția de președinte al CSAT, iar primul-ministru pe cea de vicepreședinte al Consiliului. Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării sunt: ministrul apărării naționale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiției, ministrul industriei și resurselor, ministrul finanțelor publice, directorul Serviciului Român de Informații, directorul Serviciului de Informații Externe, șeful Statului Major General și consilierul prezidential pentru securitate națională. Secretarul Consiliului Suprem de Apărare a Țării este numit de Președintele României și are rang de consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele