Cristian Andrei
10.09.2013
Politică

Ponta recunoaște că s-a consultat cu ministrul de Interne când manifestanții au blocat bulevardele: „E meritul lor și al forțelor de ordine că protestele nu au degenerat”

Ponta recunoaște că s-a consultat cu ministrul de Interne când manifestanții au blocat bulevardele: „E meritul lor și al forțelor de ordine că protestele nu au degenerat”
Premierul Ponta a declarat că s-a consultat cu ministrul de Interne, Radu Stroe, și cu șefii Poliției și Jandarmeriei vizazi de protestele din Piața Universității și că se mândrește că nu s-a ajuns la confruntări între manifestanți și forțele de ordine.

Premierul Ponta a declarat că s-a consultat cu ministrul de Interne, Radu Stroe, și cu șefii Poliției și Jandarmeriei vizazi de protestele din Piața Universității și că se mândrește că nu s-a ajuns la confruntări între manifestanți și forțele de ordine. Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat ieri pentru gândul că protestatarilor li s-a permis să blocheze bulevardele din Capitală, deoarece au fost „ultra-civilizați” și că decizia a fost luată împreună cu „factorii politici”.

„Am fost tot timpul consultat și informat de domnul Radu Stroe, de șeful Poliției și Jandarmeriei vizavi de prostestele organizate în Piața Universității și da, am considerat, și mă mândresc cu acest lucru, că în România dreptul la protest este garantat constituțional și că pot fi proteste și au fost proteste și este meritul atât al manifestanților cât și al forțelor de ordine că toate aceste proteste au fost pașnice și nu au degenerat niciodată în violență pe care le-am fi regretat cu totul”, a declarat Ponta.

Acesta a precizat că nu se „ocupă de blocarea bulevardelor”, ci „să existe un climat de normalitate” pentru a se evita conflictele deschise între protestatari și forțele de ordine.

„Faptul că s-a reușit acest lucru în cele opt zile este meritul atât al celor care au protestat pașnic cât și al forțelor de ordine. Jandarmii și polițiștii au dovedit că sunt forțe de ordine de nivel european care au demonstat că pot fi și civilizați când e cazul și foarte fermi cum au fost vinerea trecută și merită toată aprecierea mea”, a spus premierul Ponta.

Inchide