Predoiu îi scrie lui Ponta „ca de la ortodox la ortodox”

Predoiu îi scrie lui Ponta „ca de la ortodox la ortodox
Publicat: 03/08/2014, 22:03
Actualizat: 29/03/2019, 18:56

Potrivit unui comunicat, prim-vicepreședintele PDL îi transmite premierului Ponta „o scrisoare deschisă având ca subiect atacurile lansate de acesta recent pe teme religioase și etnice la adresa lui Klaus Iohannis, precum și propunerile de miniștri în Guvernul României.

Cătălin Predoiu cere în scrisoarea adresată primului-ministru ca acesta să își asume „un dialog civilizat între Putere și Opoziție” și „să renunțe la introducerea pe agenda publică a unor teme periculoase, ce pot aduce atingere păcii sociale din țară”.

„Ca de la ortodox la ortodox vă spun, domnule prim-ministru, nu-i deloc creștinește ce faceți! În plus, ca om de stat ce vă pretindeți, pășiți pe un teren periculos, țintiți spre o temă sensibilă, atentați la o pace socială cu greu dobândită în România în toți acești ani. Gândiți-vă la România Ortodoxă ca la o Coroană de Aur și la minoritățile noastre etnice sau religioase ca la nestematele rare care o împodobesc! Nu dați cu ciocanul ignoranței și al urii în aceste nestemate, nu știrbiți Coroana, doar pentru că nu înțelegeți sensul întregului!”, se arată în scrisoarea deschisă trimisă de Predoiu.

Cătălin Predoiu insistă în scrisoarea sa pe o serie de principii fundamentale care trebuie să guverneze relațiile sociale: toleranța religiosă, etnică, condamnarea oricărui tip de discriminare, respectul față de cetățean.

„Indiferent cum ne facem cruce, indiferent în ce limbă spunem Tatăl Nostru, indiferent cum ne raportăm la Divinitate, noi suntem toți egali, iar România are loc pentru noi toți. Căutați-vă un loc printre concetățeni, domnule Ponta, găsiți-l practicând respectul lor!”, mai scrie Cătălin Predoiu.

În ultima parte a scrisorii deschise, prim-vicepreședintele PDL face apel la Victor Ponta să promoveze în funcții ministeriale persoane cu merite profesionale incontestabile. Acesta este de părere că nepotismul trebuie să dispară definitv din lista criteriilor de parvenire într-o funcție înaltă.

„Prin nominalizările dumneavoastră demonstrați că, atât timp cât veți mai fi în fruntea țării, valorile nu au șanse. Tinerii care și-au construit o carieră valoroasă urmând temeinic o școală și bazându-se exclusiv pe propria muncă sunt dați la o parte. Domnule Ponta, nu pot fi toți românii ginerii sau finii cuiva sus-pus, așa cum sunteți dumneavoastră sau cum e domnul Manda!”, este de părere Cătălin Predoiu, care cere retragerea numirilor făcute.

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marți, la Craiova, în fața Consiliului Național al partidului, reuniune în care și-a anunțat public decizia de a candida la Președinția României, că nu își dorește să fie acuzat că este român sau ortodox în țara sa.

„Nu cred că un candidat la funcția de președinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleași drepturi cu mine. Dar vreau un lucru și îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în țara mea. Așa m-am născut, așa o să mor, sunt mândru de asta, cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru”, a spus Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Henric al VIII-lea, regele care și-a ucis două neveste