Prefecții din Brăila și Constanța și-au dat demisia

Prefecții din Brăila și Constanța și-au dat demisia
Publicat: 31/01/2014, 15:14
Actualizat: 27/03/2019, 04:12

Prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, care a fost înzăpezit două zile în localitatea Gemenele, în timp ce în județ erau izolate zeci de sate din cauza viscolului și zăpezii, și prefectul Constanței, Eugen Bola, și-au dat, vineri, demisia din funcție, informează Mediafax.

Potrivit subprefectului de Brăila, Ionut Cătălin Grosu, prefectul Gheorghi Obreja și-a dat demisia vineri, când în județ se afla ministrul Apărării, Mircea Dușa.

Conform sursei citate, demisia lui Obreja a venit după ce, împreună cu ministrul Dușa, acesta ar fi participat la Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență, însă ministrul nu i-ar fi cerut demisia lui Obreja, ci acesta ar fi luat decizia din proprie inițiativă.

Grosu a adăugat că, personal, nu intenționează să își dea și el demisia din funcție, cu atât mai mult cu cât lui nu i s-a reproșat nimic în ceea ce privește modul în care s-a intervenit în județ pentru deszăpezire.

La ora transmiterii acestei știri, ministrul Mircea Dușa se află în localitatea Movila Miresei, din județul Brăila, grav afectată de ninsori și viscol.

Subprefectul de Brăila, Ionuț Grosu, a transmis Guvernului, miercuri, la comandamentul de iarnă, că de o jumătate de zi încearcă să-l scoată pe prefectul județului din localitatea Gemenele, unde a rămas înzăpezit, iar vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut să nu concentreze toate utilajele pentru asta.

Tot miercuri seară, premierul Victor Ponta a anunțat, după ce subprefectul județului a afirmat că de o jumătate de zi este axat pe deszăpezirea prefectului, că unul dintre vicepremieri sau ministrul Apărării va merge la Brăila, iar dacă se va constata că acolo sunt persoane fără autoritate ori competență, acestea vor fi înlocuite.

Ulterior, ministrul Administrației Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a anunțat că îi va propune premierului Victor Ponta și ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, eliberarea din funcție a doi prefecți și a unui subprefect, pentru deficiențe în operațiunile de deszăpezire, spunând că este nemulțumit de prefectul din Brăila, care „s-a lăsat înzăpezit”.

În ce privește situația prefectului din Constanța, acesta a anunțat, vineri, că demisionează din funcție, anunțul fiind făcut în timpul vizitei făcute de vicepremierul Liviu Dragnea în județ, care s-a declarat nemulțumit de modul în care au acționat autoritățile județene în perioada codului roșu.

Prefectul și-a anunțat demisia în ședința Comandamentului pentru Situații de Urgență Constanța, la care participă și vicepremierul Liviu Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a mers, vineri, la Constanța, pentru a discuta cu prefectul Eugen Bola despre modul în care acesta a gestionat situația din județ în timpul ninsorilor și viscolului de zilele trecute, dar și pentru a stabili măsurile care vor fi luate în perioada următoare.

„Voi avea o discuție cu domnul prefect între patru ochi, eu nu am venit să demit, pentru că nu demit eu. Un prefect nu poate fi demis decât de Guvern. O să am o discuție cu dumnealui, după ce vorbesc cu el vă garantez că vă spun absolut tot”, declara Dragnea la intrarea în sediul Prefecturii Constanța.

El a fost întrebat de jurnaliști dacă este nemulțumit de modul în care prefectul județului, Eugen Bola, a gestionat situația pe timpul codului roșu de ninsori, Dragnea răspunzând afirmativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Mare surpriză la Survivor All Stars. A plecat acasă un mare favorit
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu