Premierul francez, către Ponta: Romii trebuie integrați „în țara lor, România”. PLUS: Cum se vede de la Paris implicarea României în scandalul cărnii de cal

Redactor:
Alina Matis
Premierul francez, către Ponta: Romii trebuie integrați „în țara lor, România”. PLUS: Cum se vede de la Paris implicarea României în scandalul cărnii de cal
Premierul francez Jean-Marc Ayrault a declarat, joi, la o conferință comună de presă cu Victor Ponta, aflat în vizită la Paris, că Franța a apreciat foarte mult ajutorul dat de România în scandul cărnii de cal. "România a fost acuzată pe nedrept în acest scandal", a comentat secundul lui Hollande.

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a declarat, joi, la o conferință comună de presă cu Victor Ponta, aflat în vizită la Paris, că Franța a apreciat foarte mult ajutorul dat de România în scandul cărnii de cal. „România a fost acuzată pe nedrept în acest scandal”, a comentat secundul lui Hollande.

În ceea ce privește cel de-al doilea subiect „sensibil” de pe agenda franco-română, și anume problema romilor, șeful cabinetului francez a declarat: „Am abordat această problemă cu foarte multă sinceritate și seriozitate. Am constatat că anumite situații cu populația romă pot pune probleme de conviețuire cu francezii. Franța trebuie să înainteze Comisiei Europene propuneri în acest sens, pentru incluziunea romilor în propria lor țară, România”.

La rândul lui, Victor Ponta a redescris planul României povestit joi și într-un interviu pentru Les Echos. Mai exact, șeful executivului român susține că romii din România vor integrați în societate prin angajarea lor în fabricile din România și includerea copiilor lor în școli.

Parteneriat înnoit cu Franța

„Am venit aici pentru a da asigurări că la București rămânem o țară francofilă”, a declarat Victor Ponta, la finalul întâlnirii cu Ayrault, în care cei doi omologi au înnoit pentru încă cinci ani parteneriatul strategic Franța-România, semnat în 2008.

Vorbind în limba franceză, ba chiar ajutându-l cu traduceri din română pe premierul francez, Victor Ponta a subliniat că „România nu este numai o țară francofonă, ci și o țară francofilă, cel mai mare aliat și prieten al Franței în regiune”.

Cei doi premieri socialiști s-au lăudat reciproc în mai multe ocazii și s-au arătat optimiști cu privire la viitorul relațiilor bilaterale, sub conducerea lor.

Ponta i-a mulțumit francezului pentru ajutorul guvernului său „în anumite probleme foarte importante pentru România”, cum ar fi politica agricolă comună.

„Mă întorc la București cu sentimentul că prietenul nostru francez este în continuare alături de noi”, a declarat premierul.

La rândul lui, Ayrault a descris întâlnirea cu Ponta și ceilalți membri ai executivului român care îl însoțesc că a fost „un schimb de păreri de mare încredere, apropiat”. „Sunt foarte fericit să mă angajez în aceste relații politice și personale cu Victor Ponta”, a afirmat premierul francez.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Dispariție misterioasă în Marea Britanie: 50 de miliarde de lire sterline „sunt ascunse undeva, dar...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Şerban Huidu, pe lista vedetelor afectate de coronavirus. Cum se simte acesta
Inchide