Premierul Orban le cere miniștrilor să fie prudenți privind cheltuielile: Dorința mea este să reducem deficitul

Redactor:
Elena Crangasu
Premierul Orban le cere miniștrilor să fie prudenți privind cheltuielile: Dorința mea este să reducem deficitul
Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor să fie prudenți la angajarea de cheltuieli pe final de an și să renunțe la cele care nu sunt necesare, chiar dacă sunt cuprinse în proiectul de buget. Premierul consideră că astfel va fi redus deficitul bugetar.

„Aș vrea să vă cer să fiți extrem de circumspecți în agajarea de cheltuilei pe final de an, orice cheltuială nenecesară. Chiar dacă ea este prevăzută în buget, nu trebuie efectuată, pentru că dorința mea este să încercăm să reducem la un procent cât mai mic deficitul bugetar. Ca atare, vă rog să evaluați cu maximă seriozitate toate cheltuielile pe care le angajați, sigur, Ministerul Finanțelor vă e la dispoziție, astfel încât să efectuăm doar acele cheltuieli necesare”, a afirmat Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern de vineri.

Premierul a făcut apel la miniștrii Finanțelor și Dezvoltorii să facă o evidență a necesarului de cheltuiele pentru autorităților locale, pentru ca apoi să fie asigurată buna funcționarea localităților. În schimb, Orban le-a cerut membrilor Executivului să fie atenți la cererile autorităților locale deoarece unii au cerut fonduri pentru cheltuieli care nu se justifică.

„Pregătiți situația cu necesitățile de plată către autoritățile locale, pentru a putea asigura cheltuielile de funcționare pentru localitățile unde autoritățile nu mai au resursele financiare. Aici țin să vă învederez să fiți foarte exigenți în analiza cererilor pe care le veți primi. Repet, alocările din Fondul de rezervă al Guvernului, aflat la dispoziția premierului, au o singură destinație, cheltuieli de funcționare, adică repet: cheltuielile pe salarii, acolo unde nu există bani pentru plata salariilor, cheltuilei pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități, pentru plata salariilor asistenților personali ai acestor persoane, cheltuieli de încălzire a școlilor, de iluminat public, care sunt absolut necesare. Vă cer exigență în evaluarea cererilor, pentru că am început să primesc și eu cereri adresate direct, în care mi se cer niște sume de bani pentru categorii de cheltuieli care n-au nicio legătură cu cheltuielile necesare”, a completat Orban.

Șeful Executivului a făcut referire și la Cabinetul Dăncilă care a alocat „bani cu nemiluita” către comunitățile locale, la finalul guvernării.

„Și de asemenea, aveți foarte mare grijă, dacă ei au cheltuit banii pe care-i aveau prevăzuți la categoriile astea de coordonare pe alte tipuri de cheltuilei, trebuie să analizăm foarte serios toate sumele de bani pe care le vom aloca. De asemenea, în analiză, domnul Ștefan și domnul minsitru Cîțu, vreau să luați în calcul și alocările anterioare care au fost făcute din fondul de rezevă al Guvernului. Știți că ultimele săpămâni ale Guvernului Dăncilă au fost alocați bani cu nemiluita către diferite autorități locale, bani care nu au fost alocați pe principiile pe care vom aloca noi banii, anume asigurarea cheltuielilor vitale pentru comunitățile locale”, a explicat Orban.

El a mai spus că în cazul în care există localități care au primit bani, „să nu mai vină să ceară bani, pentru că dacă au efectuat o solicitare și li s-au alocat sumele necesare anterior, resursele ar fi trebuit să fie suficiente, iar dacă ei au cehltuit banii pe alte lucruri decât pentru cheltuieli de funcționare”.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Care este, de fapt, zona din România unde vacile produc cel mai bun lapte
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide