Prima decizie majoră a premierului Viorica Dăncilă. Toți miniștrii renunță la serviciile SPP. Cine se va ocupa de protecție

Redactor:
Liviu Dadacus
Prima decizie majoră a premierului Viorica Dăncilă. Toți miniștrii renunță la serviciile SPP. Cine se va ocupa de protecție
Detalii pe Gândul

Premierul Viorica Dăncilă a renunțat la serviciile SPP, imediat după învestitură, paza fiind asigurată de către Jandarmeria Română, au declarat surse politice pentru Mediafax

Decizia de a renunța la serviciile SPP a fost luată de toți miniștrii noului Executiv.

Președintele PSD Liviu Dragnea l-a acuzat în mod repetat pe șeful SPP, Lucian Pahonțu, că se implică în politică, la un moment dat spunând despre el că este un „personaj veninos”.

Imediat după învestirea guvernului Dăncilă, Liviu Dragnea a susținut, luni, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de șeful SPP, Lucian Pahonțu, pentru a-i spune că Dragnea va fi „executat”, iar Stănescu va fi „protejat” și va ajunge președinte al social-democraților.

„Este un coleg de-al nostru, Paul Stănescu – probabil că de aia are și probleme acum sau poate că este o simplă coincidență – el a spus în mai multe întâlniri publice în țară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonțu care a spus că nu vorbește în numele dumnealui – eu cred că vorbea doar în numele dumnealui – și a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat și că dumnealui să stea deoparte că o sa fie protejat și chiar o să ajungă președintele partidului”, a relatat Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD a arătat că, în situația în care același tip de discuție l-a avut Pahonțu și cu Mihai Tudose sau cu Sorin Grindeanu, foștii premieri PSD, „putem începe să avem explicații” pentru relația tensionată a acestora cu partidul.

„Instituțional, orice premier trebuie să aibă contacte cu șefii unor astfel de instituții – și mă refer la SRI, la SIE și puțin la SPP. Nu știu la ora asta dacă din partea acestor instituții a fost o influență atât de mare care să-i fi determinat și pe Sorin Grindeanu și pe Mihai Tudose să evolueze într-o astfel de relație tensionată cu partidul și cu coaliția. N-avem de unde să știm acuma, dar asta nu înseamnă că până la urmă nu vom afla. În schimb, mai mulți colegi mi-au zis că șeful SPP a fost implicat mai mult decât e cazul. Șeful SPP-ului n-are de ce să interacționeze cu premierul sau cu membri ai cabinetului”, a mai spus Dragnea. 

×
Inchide