PRIMA DEFECȚIUNE în coaliția PSD – UDMR. Kelemen se opune intrării PPDD la guvernare: „Ar fi un dezastru de imagine”

PRIMA DEFECȚIUNE în coaliția PSD - UDMR. Kelemen se opune intrării PPDD la guvernare: Ar fi un dezastru de imagine
Publicat: 10/06/2014, 18:27
Actualizat: 19/05/2015, 23:17

Liderii UDMR s-au opus cooptării PPDD la guvernare, ieșind cu mesaje ferme din ședința coaliției de guvernare, în care au spus că o astfel de mișcare ar reprezenta „un dezastru de imagine”.

„Intrarea PPDD la guvernare ar fi un dezastru. În plus nu este nevoie de acest lucru. Din punctul de vedere al imaginii ar fi un dezastru”, a declarat Kelemen Hunor, adăugând că premierul Victor Ponta cunoaște punctul său de vedere. Liderul UDMR a precizat că se pot face alianțe locale pentru formarea de majorități în consiliile locale și județene, dar că nu se discută despre cooptare PPDD la guvernare.

„Nu am discutat cooptarea PPDD la guvernare, premierul a ieșit și a spus că au fost niște discuții, dar nu ne-a cerut o discuție mai profundă. Asa înseamnă că în acest moment nu este de actualitate, fiindcă, oricum, fără voturile coaliției, nu se poate trece prin Parlament”, a spus Kelemen Hunor.

Întrebat, cum va acționa în aceste condiții, Victor Ponta a declarat: „O să vă spun când avem o soluție”.

„Nu am discutat zilele acestea, când vorbim vă anunțăm. Eu nu am participat la niciun fel de negociere, s-a discutat tehnic de domnul Dragnea cu secretarul general al PPDD, când avem ceva vă anunțăm. Nu m-am văzut cu conducerea PPDD ca să pot să vă spun ceva”, a fost poziția premierului la finalul ședinței de guvernare.

Iritat că jurnaliștii au continuat să întrebe despre negocierile cu PPDD, premierul Ponta a plecat, cerându-le reporterilor să vorbească cu Liviu Dragnea, cel care a negociat cu PPDD.

Premierul a declarat duminică seara că dacă se va ajunge la un acord, acesta se va semna între PSD și PPDD, iar toate funcțiile pe care le vor ocupa oamenii lui Dan Diaconescu vor fi cedate de social-democrați.

„Noi nu am ajuns la negocieri cu PPDD pentru a intra la guvernare. să fie mai calmi toți. Eu înțeleg nemulțumirea, dar e drobul de sare, nu am discutat cu PPDD intrarea la guvernare”, a încercat președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, cum au decurs negocierile cu PPDD. El a adăugat că nu se poate „merge din groapă în groapă”, aluzie la faptul că PPDD nu și-a respectat cuvântul în privința alianțelor locale.

Dragnea a subliniat că PSD nu este un partid de mâna a doua, căruia să-i ceară cineva ferm să renunțe la negocierile cu PPDD. Președintele executiv al PSD a precizat că urmează să mai aibă o ultimă discuție cu PPDD, la care să participe și premierul Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase